28. heinäkuuta 2014

Ekaa kertaa EVL:ssä 25.7.2014

EVL Tampere 25.7.2014, tuomarina Riitta Räsänen.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 8
Zeta 0
Luoksetulo 6
Ruutu 9
Ohjattu nouto 10
Metallihyppynouto 8
Tunnistusnouto 8
Kaukokäskyt 5,5

Yhteensä 233 p. 2. tulos ja sijoitus 1.


Aloitin sitten kesäloman tokoilemalla Tampereella ekaa kertaa EVL:ssä. Oli tosi kuuma päivä (ja ilta), mutta onneksi kentän vieressä oli järvi, jossa käytin Sipsiä viilenemässä aina välillä. Liikejärjestys oli sekoitettu ja liikkeet tehtiin kolmessa osassa, paikallaolot oli viimeisenä.

Ensimmäisenä liikkeenä zeta. Järjestys oli maahan, istu, seiso. Sipsi oli jotenkin vähän pihalla heti alusta lähtien ja maahanmenon kohdalla katsoi vierestä ohi mennyttä ihmistä ja jouduin antamaan tuplakäskyn. Sitten istumista ei tehnyt ollenkaan! Sanoin kolme käskyä ja Sipsi vaan kävelee mukana niinkuin ei mitään. Seisomaan jäi ihan normaalisti. Tuomari sanoi, että ei jäänyt enää pisteitä annettavaksi.

Sain kuitenkin ihan hyvin koottua homman ja tehtiin seuraavana ollut luoksetulo ihan normaalisti. Tosin Sipsi ei pysähtynyt ekalla käskyllä ja maahanmenossakaan ei ollut kehumista.

Seuraava liike oli ohjattu nouto. Tätä jännitin eniten, mutta Sipsi meni suht kivasti merkille ja haki tosi hienosti vasemman kapulan. Toki vauhdissa olisi ollut parantamisen varaa, mutta meni varmaan kuumuuden piikkiin.

Sitten oli vielä kaukokäskyt. Sipsi nousi ekalla istumiskäskyllä seisomaan, josta korjasin sen istumaan. (Olisi pitänyt korjata se taaksepäin, koska tuli tässä heti eteenpäin, kun annoin normaalin istusmiskäskyn.) Siitä seisomaan nousi hypähtäen eteenpäin askeleen. Siitä sitten taas melko hyvin taaksepäin maahanmeno. Mutta jälleen seisomaannousussa hypähti taas eteenpäin! Ja siitä taas hienosti taakse istumaan, josta normaali maahanmeno. Vähän erikoisesti teki virheet juuri seisomaannousuissa.

Eka setti videoituna: tästä linkistä

Toisessa setissä oli seuraaminen, ruutu, hyppynouto ja tunnari.

Seuraaminen oli Sipsin normaalia seuraamista, oli vähän edessä, vähän vinossa, vähän kaukana, vähän hössötti menemään ja niin pois päin. Hitaassa käynnissä on paras, mutta käännökset on surkeat ja juoksussa meinaa jäädä. Ja ohjaajakin vois harjoitella kävelemään suoraan! Tästä tuomari huomautti.

Ruudussa sain hyvin valmisteltua, näytin ensin ruudun ja sitten merkin. Sipsi meni vähän hitaasti merkille, mutta ruutuun meni sitten ihan kivaa vauhtia. Jäi aika eteen, mutta kuitenkin selvästi sisälle, tosin meni tosi huonosti maahan. Ja kun se ei osaa seurata, niin ei voi loppuseuraamistakaan vaatia.

Hyppynoudossa kapula ajautui vähän vinoon ja Sipsi vielä kääntyi niin, että oli vähän vinossa tulossa esteelle. Korjasi kuitenkin hienosti suunnan, mutta osui sitten vissiin sen takia esteeseen paluuhypyssä. Siitä siis sen takia vain 8.

Viimeisenä oli tunnari. Sipsi haisteli ihan suht kivasti, mutta käänteli vähän suussa matkalla ja jopa puri vähän kapulaa.

Toinen setti videolla: tästä linkistä

Paikallaolot olikin sitten viimeisenä. Ensin paikallamakuu. Sipsi taisi mennä vähän hitaasti maahan, siitä puolen pisteen vähennys. Paikallaistuminen meni ilmeisesti ihan hyvin, kun siitä tuli kymppi.

Paikallamakuun loppu

Paikallaistuminen

Taisi kuumuus verottaa sen verran kisaajia, että tänään ei ykköstuloksia tullut, joten sijoituttiin sitten ensimmäisiksi kakkostuloksella. Palkinnoksi sain valita vesilelun.

Kolmen kärki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti