17. tammikuuta 2016

Nomekoulutus Klaukkalassa 18.1.2016

Olipa mukava, kun oli omalla kylällä koulutus, ettei tarvinnut kauas lähteä. Sääkin oli ihan ok, varmaan noin -10 astetta. Kouluttajana meidän ryhmällä oli Maarit Nikkanen.

Ensimmäinen tehtävä: seuraamista rivissä damia heitellen. Seuraamisen käännöksiä, sivulle kävelyä, taakse kävelyä. Nachon seuraaminen on edistynyt, mutta välillä jää edelleen damiin kiinni, eikä malta kääntyä poispäin siitä.

Toinen tehtävä: rivistä markkeerauksen haku. Muiden vuorolla seuraamista. Hyvä oma haku, hieman mälläsi lopussa. Muiden vuorolla välillä vaikea luopua damista ja seurata.

Oman haku sujuu hyvin (kuva Esa Ränkman)
"Mihinkään en oo muiden vuorolla menossa." (kuva Esa Ränkman)

Siirryttäessä seuraavalle tehtäväpaikalle koira jätettiiin odottamaan ja pillitettiin se luokse, selkä selin koiraan. Nacho ei tullut. Tätä pitää harjoitella lisää.

Kolmas tehtävä: Kelloharjoitus, jossa puolikaareen (voi tehdä myös koko kellon) dameja lumeen pystyyn ja koira hakee sen mitä näytetään. Lisähäiriötä pidemmällä matkalla tai damien välimatkalla.

Neljäs tehtävä: Markkeeraus ojan yli. Vaikeutta etäisyydellä ojasta tai esim. vinosta linjasta. Tehtiin myös linja samaan paikkaan, koiran paikkaa vaihdettiin. Nämä sujuivat Nacholta hyvin.

Viides tehtävä: Linja (dami vietiin koiran nähden) siten, että ennen lähetystä häiriömarkkeeraus ja palautettaessa häiriömarkkeeraus. Vaikeutta markkeerausten suunnalla. Nämä sujuivat Nacholta hyvin, heitin hieman vinoon häiriödamit.

Seuraavalle paikalle siirryttäessä jätettiin dami taakse ja lähetettiin koira taakse. Nacho ei osaa kääntyä käden suuntaan, mutta sitä voi harjoitella vierittämällä pallon koiran ohi ja näyttämällä siihen suuntaan käsimerkkiä. (Myös dami ja vaikka koira hieman vinossa auttavat lähtemään halutin käden suuntaan.)

Kuudes tehtävä: Markkeeraus pöpelikön taakse. Eka meni Nacholta hyvin, mutta sitten otin liikaa välimatkaa ja se ei löytänyt damia ja lähti etsimään ties minne (valkoinen dami). Ei tullut kutsusta, vaan löysi sitten damin. Kouluttajan mielestä pitäisi totella paremmin, eikä jäädä metsästämään, jos on kutsuttu pois. Tehtiin samaan paikkaan vielä linja ja se oli myös vaikea Nacholle, tosin tässä tuli takaisin, kun kutsuin. Kun menin tarpeeksi paljon lähemmäs, sain sen menemään oikeaan kohtaan. Ekalla kerralla en tajunnut pillittää lähihakua, kun oli damin kohdalla, joten meni varmaan sen takia ohi.

Paluumatkalla tehtiin vielä pysähtymistreeniä. Rivistä yksi kerrallaan jätti koiran pillillä, Nacho ei varmaan olisi pelkällä pillillä jäänyt, joten näytin myös käsimerkkiä. Kouluttajan mielestä koiran pitäisi oppia myös pillimerkit, ilman käsimerkkejä. Sitten toinen pysähtymistreeni tehtiin niin, että jätetiin dami koiran taakse, kutsuttiin koira luo, pysäytettiin matkalla ja lähetettiin taakse. Tämä sujui Nacholta hyvin, pysähtyi tosi nätisti. Kuunteluoppilas sanoi tämän suorituksen jälkeen, että Nacho työskentelee elegantisti. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti