Sipsi


Virallinen nimi: Punaisentuvan Lempi
Rotu: Kultainennoutaja
Syntynyt: 6.7.2010
Sukupuoli: Narttu
Terveys: Lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, silmät terveet, selkä terve, kesäisin ollut ongelmia kutinoiden, ihotulehdusten ja korvatulehdusten kanssa
Luonne: Rauhallinen, omistushaluinen, herkkä, pehmeä, laukausarka, ystävällinen ihmisille, joskaan ei vieraista kovin kiinnostunut (paitsi jos heillä on ruokaa!)


Sipsin harrastukset:

TOKO

Sipsillä on loputon nälkä! Tämä on ollut meidän tokon salaisuus. Sipsiä on ollut helppo motivoida ruoalla, vaikka muuten se on melko rauhallinen, eikä sitä kauheasti huvita "työtä" tehdä. Lenkilläkin se painuu yleensä omille teilleen metsään, eikä ole kovin kontaktinhaluinen. Mutta koska tokosta saa ruokaa, toko on parasta!

Sipsi ei ole nopea oppimaan, joten sen kanssa eteneminen on ollut melko hidasta. Se ei myöskään ole erityisen välkky, joten toistoja vaaditaan paljon. Toisaalta kerrallaan ei voi kovin montaa toistoa tehdä, koska Sipsi ei vaan jaksa. Kun se oli nuorempi, mietin, että saanko sitä ikinä jaksamaan erikoisvoittajaluokan pitkät suoritukset. Mutta niin vaan se jaksaa, kun tietää, että lopussa kiitos (=RUOKA) seisoo.

Olemme hakeneet jokaisesta luokasta koulutustunnukset (TK1, TK2 ja TK3). Hienoin hetki oli SM-tokon avoimessa luokassa, kun teimme hienon suorituksen ja sijoituimme toisiksi 111:stä koirasta! EVL:ssä ehdimme saada kaksi ykköstulosta vanhoilla säännöillä, mutta sitten säännöt vaihtuivat ja jouduimme aloittamaan monen asian opettamisen ihan alkeista.


Kun Sipsi oli nuori, sanoi yksi kaveri aina, että "ei siitä mitään tule, ota uusi koira, jos haluat kunnolla harrastaa". Noh, kyllähän siitä kuitenkin jotain tuli. Alla Sipsin saavutuksia tokosta.

2016:
-Goldenringin Vuoden Tokokultainen kisassa 5. sija

2015:
-Pääkaupunkiseudun Kultaisten Vuoden Tokokoira
-Pääkaupunkiseudun Kultaisten Tokomestari
-Goldenringin mestaruuskokeessa joukkuemestaruus (PSK)
-Goldenringin Vuoden Tokokultainen kisassa 4. sija
-2 x EVL1, 3 x EVL2, 1 x EVL3, 7 kertaa palkinnoilla

2014:
-Lauttasaaren koirakerhon Vuoden Tokokoira
-Goldenringin Vuoden Tokokultainen kisassa 5. sija
-6 kertaa palkintopallilla tokokokeissa (2 x VOI, 4 x EVL)

2013:
-SM tokon avoimessa luokassa 2. sija 29.6.2013
-Goldenringin mestaruuskokeessa joukkuemestaruus (Tokotiimi)
-Lauttasaaren koirakerhon Vuoden Tokokoira

2012:
-Goldenringin mestaruuskokeesta "Paras Kultainen Yhteistyö" sekä joukkuemestaruus (PSK)
-UMN:n mestaruuskokeesta "Iloinen Tottelevainen Noutaja"
-Lauttasaaren koirakerhon Vuoden Tokokoira
-Pääkaupunkiseudun Kultaisten Vuoden Tokotulokas
-Goldenringin Vuoden Tokotulokas kisan 2. sija

Lisäksi:
-2010-2014 Goldenringin Tokotiimissä
-2012-2014 Uudenmaan Nuorten Koirien Toko-ringissä


RALLY-TOKO

Olimme tokossa ehtineet jo erikoisvoittajaluokkaan, kun rally-toko virallistui. Välillä tylsistytti hinkata samoja liikkeitä, joten lähdimme kokeilemaan myös tätä lajia. Alokas- ja avoinluokka meni ongelmitta läpi, vain muutamia uusia juttuja tarvitsi kokeneelle tokokoiralle opettaa. Oikealla puolella seuraaminen olikin sitten hieman kinkkisempää ja on ollut muutamissa kokeissa meidän kompastuskivenä. Sipsi tekee rally-tokoa samalla iloisella asenteella kuin tokoakin, joten ollaan saatu myös useita tuomarinpalkintoja.


Sipsin saavutuksia rally-tokosta:

2016:
-Goldenringin Vuoden Rally-toko kultainen kisassa 2. sija

2015:
-Pääkaupunkiseudun Kultaisten Vuoden Rally-tokokoira
-Goldenringin Vuoden Rally-toko kultainen kisassa 3. sija
MUUT:

Sipsi kävi myös yrittämässä MH luonnekuvausta 2013, mutta pelästyi haalaria ja törmäsi minun jalkaan, eikä toipunut siitä, joten keskeytimme kuvauksen. BH-kokeen kävimme "huvin vuoksi" suorittamassa 2016. Joskus Sipsi käy vähän dameja hakemassa metsästä, mutta kovin innoissaan ei siitä ole. Paitsi, jos siitä saa ruokaa palkaksi! Lintuihin ei koske ollenkaan. Näyttelyissä käytiin kaksi kertaa 2012, kun Sipsi oli nuorten luokassa. Tuloksena 2 x H, raukka kun on hieman kevytrakenteinen näyttelykoiraksi.