18. heinäkuuta 2012

Treeniä, treeniä

Ollaan nyt yritetty vähän enempi treenailla, että saataisiin AVO-liikkeet kuntoon ja päästäisiin eteenpäin.

Seuraaminen on mennyt ihan kamalaksi. Kontakti on pahempi ongelma kuin aiemmin, saattaa heti lähdössä vilkaista eteenpäin. Vasemmalle käännökset on kamalaa pomppimista tällä hetkellä. Suoralla saattaa edistää tai ainakin on vinossa. Sivuasennot on liian edessä. Äääk! Mulla menee hermot treenata tätä, kun niin monta osaa on pielessä, enkä tiedä mihin keskittyisin. Sitten pitäisi yrittää treenata sitä omaa luonnollista liikkumista (vasen käsi), mutta kun koira tekee ihan kehnosti! En tiedä miksi tämä nyt on täysin hajonnut, kun oli jo menossa parempaan suuntaan.

Tunnaria ollaan nyt tehty paljon kotipihalla ja yleensä kyllä nuuhkii, mutta nyt on monta kertaa ottanut viereisen omasta tai vaan napannut jonkun. Sitten kokeilin eilen parin kaverin kanssa treenatessa sitä, että joku muu vie kapulat ja Sipsi oli ihan pihalla. Ei tajunnut yhtään mikä oli homman nimi. Sitten kun vein itse oman, niin nuuhki paremmin ja toi oikean. Eli nyt tarvitaan joku viemään oma kapula, että tajuaa sen ja sitten jotain sille, että oikeasti toisi sen oikean heti, eikä mitä tahansa.

Luoksetulon stoppi on sentään alkanut sujua vähän paremmin ja olen sitä jo vähän kokeenomaisemminkin jo ottanut ja pysähtyy hyvin. Alkaa toki heti ennakoida sitä, joten montaa toistoa ei pysty tekemään.

Nouto on suht ok, mutta aika huonostihan tuo pitää kapulasta ja esim. hyppääminen sen kanssa on vaikeaa, saattaa pudottaa kapulan. Pitäisi tehdä sitä hyppynoutoa aina kun on mahdollisuus hyppyyn. AVO-hyppy kun on kuitenkin niin helppo. Kapulan pitämistä erilaisissa tilanteissa voisi muutenkin harjoitella enempi. Esimerkiksi rappusissa kantamista ja kiertoa sen kanssa (jos vaan osaisi sen kiertämisen...).

Kaukokäskyissä on pientä edistymistä tapahtunut. Seisomaan nousuja pitäisi vielä vahvistaa, ettei vaan ota askelia eteenpäin. Istu-maahan-istu on nyt parempi, ei jää enää "puolitankoon", seisomasta maahan on suht hyvä ja seisomasta istuminenkin, mutta siinä täytyy olla vielä aika tarkkana, ettei ota takajalkoja yhtään alle.

Paikallamakuuta tehtiin eilen ryhmässä ja oli aika levoton (takana heiteltiin moukaria). Jätin piiloon nakin ja vein paikallamakuun jälkeen Sipsin syömään sen. Täytyy ottaa näissä toistoja, että oppisi yhdistämään ja olisi vähän skarpimpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti