7. syyskuuta 2013

Paremman fiiliksen VOI2

Käytiin tänään vielä yhden kerran VOI-luokassa, kun olin jo ilmoittautunut tuonne. Ja olikin ihan hauska käydä, kun koe oli Pääkaupunkiseudun kultaisten järjestämä ja oli paljon tuttuja kisaamassa.

VOI Espoo 7.9.2013, tuomarina Harri Laisi.

Paikallamakuu 10
Seuraaminen 8
Istuminen liikkeestä 9,5
Luoksetulo 8
Ruutu 0
Hyppynouto 10
Metallinouto 8
Tunnistusnouto 10
Kaukokäskyt 7
Kokonaisvaikutus 7

Yhteensä 253,5 p. 2. tulos ja sijoitus 2/4.

Sipsi teki yleisesti ottaen kivalla vireellä ja oli innokas. Joten nyt oli paljon parempi fiilis, vaikka tuo ruutu menikin nollille. Tuomarikin sanoi, että se on ainakin innokas.

Paikallamakuussa Sipsi meni hyvin ekalla maahan ja nousi hyvin, joskin siinäkin istumaannousussa jää hieman vajaaksi. Videolta näkyy, että hieman tuossa alussa nuuhkaisi maata ja aika paljon katselee ympärilleen. (Vesikoira on se joka vinkuu, vinkui lähes koko ajan, en tiedä aiheuttiko se levottomuutta myös Sipsille.)



Olimme heti paikallamakuun jälkeen vuorossa. Kävin nopeasti antamassa Sipsille pari namia ja sitten takaisin kehään. Ekana liikkeenä oli tunnari. Sipsi juoksi vauhdilla kapuloille, mutta nuuhki kuitenkin hyvin ja toi ihan suht nätisti oman kapulan, muutaman pyöräytyksen teki lähellä.



Siitä sitten liikkeestä istuminen. Katsoin auringon varjosta, ettei tehnyt mitään liikettä, joten katsoin varmuuden vuoksi, että meni istumaan, siitä puolikas vähennystä.

Ruutu oli seuraavana ja pyysin Sipsiä katsomaan ruutuun, mutta se vilkaisi vissiin vaan sivusuuntaan, jossa oli luoksetulon merkit ja hyppyeste. Ja sinnehän se sitten lähti. Ensin merkille ja uudella käskyllä hyppyesteelle ja ehti kiertää sen ennen kuin ehdin reagoida. Siitä sitten vielä yhdellä käskyllä löysi ruudun ja meni nätisti maahan ja loppu ihan ok, seuraamiseen juoksi taas hieman eteen. Mutta nollillehan se meni, kun ulos kehästä harhautui.

Seuraavana seuraaminen. Oli tosi pahan tuntuista paikoittain. Sipsi otti häiriötä tuomarista ja ilmeisesti kehän laidalla odottavasti palkasta. Siihen suuntaan mennessä vilkuili tosi paljon sinne suuntaan ja tuskin se nyt yleisöä ihmetteli. Tämä näkyi varsinkin hitaassa käynnissä. Metsään päin mentäessä oli parempi. Lisäksi siinä oli paikoittain edistämistä ja väljyyttä. Peruutusaskelia ollaan harjoiteltu uudella sanalla, mutta se ei näköjään vielä toiminut. Sanoin lopussa vielä yhden ylimääräisen seuraamiskäskyn. Joten tästä suorituksesta 8 on vähän ylipisteitä. Onneksi se ei tuntunut ihan niin pahalta kokonaisuutena kuin miltä videolta näyttää. :D

Tässä videolla siis ensin liikkeestä istuminen, sitten ruutu ja seuraaminen.



Sitten hyppynouto. Se meni ihan kivasti, tosin tuo loppu, kun otan noutokapulan Sipsiltä on taas aika ruma.

Sipsi lähdössä hyppynoutoon.



Sitten luoksetulossa meni nätisti maahan (jes!). Mutta kun käännyin niin Sipsi nousikin seisomaan! Ihan uusi virhe. Pysähdykset ovat tosi paljon parantuneet, mutta kyllähän se saisi vielä enempi jarruttaa pysähdykseen. Tosin käytin itse väärää käskyä (tule), kun hämmennyin siitä sen seisomaannoususta. Joten lähti ehkä senkin takia niin kovaa vauhtia tulemaan (tule käskyllä otan aina sivulle).


Kaukokäskyissä Sipsiä kiusasi ampiainen tai kärpänen tai joku. Meni onneksi jätettäessä hienosti maahan, mutta ei noussut ekalla seisomaan. Meni siitä kuitenkin melko nätisti istumaan ja siitä hyvin maahan. Nousi maasta myös aika suoraksi istumaan, mutta sitten taas katseli pörriäistä, eikä noussut ekalla seisomaan. Siitä maahan meni sitten taas melko hyvin, ihan hieman tulee eteenpäin. Mun "taakse" -käskyn käsimerkki on muuten liian pitkä! Siihen pitää kiinnittää huomiota. Olen näihin ihan tyytyväinen, koska pystyi pörriäisestä huolimatta tekemään aika nätit vaihdot!


Viimeisenä oli metallinouto, jossa ei jostain syystä lähtenyt ekalla käskyllä noutamaan. Muuten se olikin sitten ihan nätti. Siitä ei ole videota.

Kokonaisvaikutukseen vaikutti se, että ruudussa meni pois kehästä, sen takia kuulemma vain seiska.

Palkintojenjaossa. Treenikaveri Salla koiransa Jasun kanssa mukavasti ykkösinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti