24. elokuuta 2015

Nacho linnuilla treenaamassa

Käytiin treenaamassa nomea Nachon kanssa. Viimeksi käytiin kolme viikkoa sitten ja silloin tehtiin vesijuttuja. Lähetystä ensin läheltä ja sitten aina välissä ohjaus metsän suuntaan (vietiin yhdessä damit sinne). Jokaisella toistolla menin kauemmas rannasta (kalliolla). Nämä menivät tosi hyvin ja pienet seuraamispätkät väleissä onnistuivat myös.

Tällä kertaa tehtiin sitten riistalla. Ensin niin, että treenikaveri oli vienyt kaksi lintua (fasaani ja joku vesilintu) eri suuntiin ja lähetin Nachon niille. Ensin lähti ihan mihin sattuu, tosin annoin vähän hämäävästi etsintä käskyn, eikä osaa mun käsimerkkisuuntia vielä niin hyvin, että sen perusteellakaan olisi lähtenyt ihan oikeaan kohtaan. Otin sen pois ja treenikaveri kävi vähän motivoimassa. Sen jälkeen Nacho lähti "mene" käskyllä tosi hyvin näytettyihin suuntiin. Otti kummatkin linnut suht hyvin, tosin ei lähtenyt aivan samantien palauttamaan, vaan otti muutamia askeleita poispäin, mutta kuitenkin ihan nätisti tuli, kun sanoin. Toi kummatkin hienosti sivulle.

Sen jälkeen tehtiin hakuruutu, jossa oli kaksi varista ja naakka. Nacho lähti hyvin alueelle, mutta harhaili sitten aika paljon. En tosin nähnyt mitä se teki ja kyllä se kuitenkin tuntui nenä auki juoksentelevan. Jossain vaiheessa näytti, että lähti ihan väärään suuntaan ja pillitin sen pois, mutta se ei tullut, vaan tuli hetken päästä oikeasta suunnasta variksen kanssa. Josko sitä vaan antaisi koiran tehdä hommansa, eikä sekaantuisi siihen...

Varikset toi hyvin, mutta naakkaa ei meinannut löytää (vai halunnut?), vaikka menin jo lähemmäs lähettämään. Tuli kerran takaisin ja jäi vaan seisoskelemaan lähelle, jolloin lähetin uudestaan. Sitten sekin löytyi ja toi senkin ihan hyvin sivulle.

Huh, kun tuli juostessa hiki (olikin kuuma ilta!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti