26. elokuuta 2015

Sipsi zetaa opiskelemassa

Lauttasaaren koirakerholla oli Pesosen Heidi pitämässä koulutusiltaa. Otin tällä kertaa Sipsin ja aiheeksi zetan asennot.

Ensimmäisenä Heidi huomautti, että kävelen liian kovaa vauhtia. Rauhallisempi tahti auttaa Sipsiäkin keskittymään paremmin. Koska istuminen on vaikeinta, niin tehtiin sitä eniten. Siihen voisi ottaa pieneksi avuksi sen, että käsky tulee aina vasemman jalan kohdalla. Heidi sanoi myös, että en saa itse olla "tuhma", eli sanoa käskyjä ärsyyntyneellä ja vihaisella äänellä, koska Sipsi ei ilkeyttään tee vääriä liikkeitä, luulee vaan osaavansa paremmin, eikä sen takia keskity kunnolla.

Jotta Sipsi keskittyisi ja kuuntelisi paremmin teimme häiriötreenejä. Heidi sanoi Sipsille maahan samaan aikaan kun sanoin itse istu. Sipsi meni aika monta kertaa halpaan, mutta välillä teki myös hienosti. Jos menee pieleen, niin uusi käsky ja kehut ja sen jälkeen uusi yritys ja jos menee hyvin, palkka. Jos tulee monta epäonnistumista, niin sitten hieman helpostusta, jotta saa onnistumisia. Sipsi pitäisi saada nyt keskittymään ja kuuntelemaan! Yksin voi tehdä niin, että sanoo jonkun hämykäskyn, jota ei saa totella, vaan pitää oikeasti kuunnella.

Lisäksi näissä voisi ottaa erilaisen palkkaustavan eri vaihtoihin. Istumisesta saa hypätä päälle syömään nameja, seisomisesta namit lentää taakse ja maahanmenosta eteenpäin. Sipsille voisi tulla sitten hieman selkeämmin eroa eri asentojen välillä, kun niistä saa erilaisen palkan. (Jos koira leikkii, voi seisomiseen käyttää palloa, maahanmenoon narupalkkaa ja istumiseen nameja, mutta kun Sipsille tuo ruoka on paras palkka, niin sitä voi sitten vaan käyttää vähän eri tavoilla eri asennoissa.)

Eli nyt rauhallisempi tahti, ohjaaja ei ärsyynny, kuuntelutreenejä ja erilainen palkkaus eri liikkeisiin. Kyllä tästä vielä hyvä tulee. :)

Sipsi on valaistunut!

Nachon kanssa treenasimme keskenämme. Teimme seuraamista, merkin kiertoa, piu-maahanmeno ja vähän kaukokäskyjä. Se sai toimia myös esimerkkikoirana kun näytin omille kurssilaisille noutoa. Oikein kivasti oli kaikki edistyneet. Palkkasin välillä namilla ja välillä pallolla.

Toko on vakava asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti