11. lokakuuta 2015

BH Sipsi

Käytiin Sipsin kanssa käyttäytymiskokeessa. Kesällä SNJ:n leirillä katselin BH-koetta ja ajattelin nyt käydä Sipsin kanssa osallistumassa, kun Nacho nyt ei vielä ole lähelläkään valmis niin pitkään seuruuseen. Samalla näin vähän miten se kaupunkiosuus menee ja tuli muisteltua seuruukaaviota ja muita liikkeitä. Emman kanssahan me suoritettiin useampaan kertaan tuo tottisosuus ystävyysotteluissa, mutta ei ikinä virallisesti.

Sain kuulla kahta päivää ennen, että mahduimme varasijalta mukaan, joten emme varsinaisesti yhtään treenanneet tätä varten. Sipsi seurasi aika kivasti, mutta onhan sillä tosi väljä se seuruu noin niinkuin palveluskoirapuolta ajatellen. Täyskäännökset vasempaan ei sujuneet kovin hyvin ja muutkin käännökset oli löysät. Piti kuitenkin hyvin kontaktin. Myös ihmisryhmään meno oli vähän tökkivä, kun ei tietenkään sitäkään oltu harjoiteltu. Hihnassa seuraamisessa Sipsi luuli yhden kerran, että liike loppui, kun tuli perusasentoon pysähtyminen ja tuomari sanoi "kiitos". Sipsi pomppasi siinä ylös, jolloin jouduin huomauttamaan sitä. Sen jälkeen kyllä seurasi taas ihan hyvin. Vapaana seuraaminen meni vähän paremmin, mutta toki se siinäkin oli yhtä väljä.

Istumisliikkeessä ei ollut mitään ihmeellistä (se nyt onkin ihan superhelppo, kun siinä pysähdytään ja sitten vaan jätetään koira siihen istumaan). Maahanmeno oli ihan ok ja luoksetulo ihan vauhdikas, mutta toki Sipsi tuli suoraan sivulle, kun en ehtinyt sille eteentulemista opettaa. Paikallamakuussa ei ollut ongelmia, se oli kuulemma ihan tarkkaavainen ja meni hyvin vauhdikkaasti maahan, vaikka juuri silloin katseli metsään päin. Nousi myös ihan hyvin istumaan.

Tuomari sanoi, että Sipsi oli ihan tarkkaavainen ja piti kyllä kontaktia ja teki hyvää yhteistyötä, mutta pk-puolelle seuruu olisi pitänyt olla kautta linjan tiiviimpää. Pääsimme kuitenkin tottisosuudesta läpi. Esimerkiksi yksi berni ei päässyt, kun se ei seuraamisessa pitänyt kontaktia.

Kaupunkiosuudella käveltiin sitten vaan Lidlin pihalla, eihän se nyt ollutkaan mitenkään ihmeellinen. Luulin, että siinä pitää tervehtiä vastaantulijoita ja toinen koira menee ihan läheltä yms. mutta ei, Sipsi ei varmaan edes tajunnut, että sekin oli joku suoritus. :D

Sipsi suorituksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti