26. lokakuuta 2015

Korrien koulutuksessa jälleen

Kokoonnuimme taas 26.10.2015  meidän kultsu-porukalla Pekka Korrin ja Riitta Jantunen-Korrin koulutukseen, tällä kertaa Tuusulan Jokelaan koulun kentälle. Huh, kun olikin jo pimeää, kun kellot oli juuri siirretty. Kentällä oli onneksi ihan kohtuullisen hyvä valot.



Olin Nachon kanssa ensimmäisenä Riitalla. Teimme zetan pysähdyksiä tai lähinnä kyselin apua siihen, kun Nacho ei oikein pysähdy hyvin, vaan menee helposti istumaan. Kokeilin ensin odota käskyllä, mutta eihän se sitä käskyä oikein osaa. Ja kun odota -käskyllä sitten taas tapahtuu niin paljon muutakin, niin nopea pysähtyminen voisi olla parempi suorittaa jollain muulla käskyllä. (Toppaa.) Nacho reagoi palloon tosi hyvin, jos tässä voisi olla pallopalkka ja pallo voisi myöhemmin olla maassa sivulla valmiina. Eikä tähän nyt oikein auta muu kuin vaan vahvistaa tätä asiaa tarpeeksi.



Katsottiin vielä vähän kaukokäskyjä, kun Nacho välillä hieman liikuttaa siinä jalkoja. Riitta sanoi, että se voi mennä ohi ihan vaan harjoittelemalla tai sitten Nacholle voi laittaa esimerkiksi tyynyn jalkojen alle, jotta se joutuu keskittymään pitämään niitä paikoillaan. Istumasta seisomaan nousuun voisi auttaa opettaa Nachoa laittamaan takajalat seinää vasten, jolloin etujalkoihin tulisi lisää vakautta ja se oppisi ajattelemaan, että takajalat pitää laittaa kunnolla taakse.



Otin Sipsin tällä kertaa Pekan käsittelyyn. Kerroin, että meillä on nyt ollut pahoja ongelmia kokeissa, kun aina tuntuu joku osa-alue epäonnistuvan. Ja sitten kun treenaamme sitä, niin seuraavassa kokeessa se onnistuu, mutta joku muu asia meneekin pieleen. Pekka kyseli, että mistä itse ajattelen tämän johtuvan ja kun sanoin, että se on varmasti sitä, että Sipsi vaan ei keskity, hän kysyi, että olenko harjoitellut tätä asiaa erikseen. Kerroin, että en oikein tiedä miten tätä voisi harjoitella. Pekka sitten kertoi yhden "ajatteluharjoituksen", joka voisi auttaa tähän. Hän myös sanoi, ettei tällaiseen henkiseen ongelmaan oikein auta vaan asioiden fyysinen osaaminen, joten sen takia yksittäisten liikkeiden korjaaminen ei ole auttanut.



Tämä ajatteluharjoitus meni niin, että kentällä on useita eri tehtäviä ja ohjaaja antaa aina vuorotellen kulloiseenkin tehtävään vihjesanan. Kun koira ajattelee sitä kyseisen liikkeen tekemistä, sitä kehutaan rauhallisesti. Sitten se joko lähetetään sinne tai vaihdetaan tehtävää.



Sipsille laitettiin ensin noutokapula ja kiertomerkki, mutta sitten todettiin että se kapula on hankala, kun Sipsillä ei oikein ole mitään vihjesanaa siihen. Vaihdettiin se sitten ruutuun. Eli vierekkäin olivat ruutu ja merkki. Kun sanoin vihjeen, Pekka pyysi nyökkäämään, jos olisin varma, että Sipsi menee oikealle tehtävälle. Ei ole tarkoitus, että tässä joutuu kauheasti kieltämään koiraa, joten mieluummin käy näyttämässä koiralle, jos ei ole varma onko se menossa oikealle tehtävälle. Sitten kun nyökkäsin, Pekka sanoi joko käsky tai vaihda tehtävää. Jos tuli käsky, Sipsi lähetettiin sille tehtävälle, jota se ajatteli ja jos tuli vaihto, siirsin hieman rintamasuuntaa ja annoin toisen vihjesanan. Ja taas kun uskoin sen ajattelevan oikeaa asiaa kehuin sitä ja nyökkäsin Pekalle merkiksi.



Sipsi vastasi tosi hyvin tähän harjoitukseen. Kävin alussa näyttämässä merkkiä pari kertaa ja kerran ruutua. Se meni kerran ruudun sijaan merkkiä kiertämään, mutta muuten teki hienosti sitä mitä pitikin. Viimeisessä setissä vaihdettiin pari kertaa tehtävää ja sitten Pekka sanoikin yhtäkkiä, että tulee kaukokäskyt, jolloin sanoin tietenkin Sipsille "kaket" ja voi että sitä sen ilmettä. :D Se katsoi minuun ihan hämmästyneenä, että jaa, voiko tässä nekin tulla, mutta meni todella hienosti maahan ja kun jätin sen ja käskin nousta istumaan, nousi tosi skarppina ja hienosti istumaan!

Voi että, kun ohjaaja osaisi keksiä tämmöisiä hyviä haasteita Sipsille, eikä aina jankkaisi samoja asioita.

Huh, kun oli rankka treeni, miettii Sipsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti