21. elokuuta 2012

Päästy taas treenaamisen makuun

Lomilta on palailtu ja en tiedä oliko Sipsillä ja Emmalla mukavempi loma vai itselläni. :D Ne kun olivat Sipsin ystävän Papu-göötin luona hoidossa ja Sipsi sai leikkiä joka päivä lempiystävänsä kanssa, Emma sai tarpeeksi rapsutuksia ja molemmat hierontaa. Itse kävin lomalla Protu-leirillä ja sateisessa Gotlannissa kokeilemassa moottoripyöräilyn ja telttailun yhdistämistä. Voin kertoa, että ne yhdistettynä sateeseen, ei tule kovin hyvä tulos. Mutta Gotlanti oli kyllä oikein nätti saari, sitä voin suositella ja Protu-leiri oli hieno elämys, suosittelen sitäkin!

Sitten taas arkeen ja treenailuihin. Olen ilmoittanut Sipsin kahteen AVO-kokeeseen ja niihin pitäisi nyt sitten harjoitella. Harjoittelisin kyllä paljon mieluummin tunnaria, ruutua, ohjattua noutoa kuin "jankkaisin" noita samoja liikkeitä. Mutta tuleehan ne jättöliikkeet toisaalta kyllä siellä ylemmissäkin eteen ja luoksetuloon pitää se stoppi joka tapauksessa opettaa ja noutokin on siellä sitten edessä. Joten ehkä tässä nyt on jo vähän hauskemmat liikkeet kuin ALO:ssa.

Missä mennään AVO-liikkeiden suhteen:

Paikallamakuu: Sipsi ei ole tässä edistynyt mun toivomalla tavalla. Vaikka olen tehnyt nyt namien piilotusta piiloon, niin se silti ei ole alkanut aktiivisemmin maata. Viime kerralla se myös meinasi nousta istumaan (jostain kauempaa kuului jotain pauketta johon reagoi). Ehkä nyt vaan annan sen olla tällainen ja kyselen fiksummilta neuvoja sitten kisakauden jälkeen.

Seuraaminen: Meidän ikuinen murheenryyni. Edistämistä, poikittamista, kontakti häviää, ihan samat ongelmat meillä on kuin aiemminkin! En tajua miten se muka näyttää aina silloin hyvältä kun joku fiksumpi ois antamassa neuvoja, kun mun mielestä se näyttää kauhealta. Mutta ylivoimaisesti pahin ongelma on tuo kontaktin putoaminen. Sitten pitäisi ehkä treenata jotain käännöksiäkin, mutta kun en voi treenata niitä, kun ei ole kontaktia. Ainoa mikä on vähän parempi on juoksuosuus, paitsi, että kisatilanteessa sekin varmaan hajoaa.

Liikkeestä maahanmeno: Tämä on ihan ok, lukuunottamatta sitä kauheaa seuraamisvaihetta...

Luoksetulo: Vähän Sipsi on meinannut alkaa ennakoimaan stoppausta. Varsinkin jos huudan sitä vaan nimeltä, niinkuin ajattelin kokeessa tehdä. Täytyy nyt vielä muutama kerta koittaa ennen koetta, että miten kutsun sen. Pysähdyksessä olen vielä aika paljon käyttänyt lihapullan heittämistä, mutta sen avulla se pysähdys onkin sitten aika hyvä. Kahta stoppausta ei kyllä kärsi lähekkäin toisiaan tehdä, muuten tulee ennakointi mukaan.

Liikkeestä seisomaan jääminen: Tämä ei ole ihan niin jämäkkä kuin voisi olla, mutta jää kyllä aika varmasti "odota" käskyllä paikalleen seisomaan. Taakse kävelemistä pitää vielä treenata, koska siinä tuppaa välillä kääntymään mukaan.

Noutaminen: Tämä on ihan kivassa vaiheessa. Noutaa nopeasti ja varmasti, joskus ehkä kapula on jäänyt vähän hassusti suuhun, mutta yleensä pitää hyvin. Loppuasentoa voisi ehkä vielä hinkata ja varmuutta lisää siihen, ettei hyppää sieltä sitten heti irroituksen jälkeen pois.

Kauko-ohjaus: Meidän toinen murheenryyni. Maahanmeno on ihan nopea ja aika varma. Mutta istumaannousu. Joo kyllä se nyt yleensä nousee nykyään, mutta kun se ei nouse tarpeeksi hyvin! Siis jää sellaiseen pieneen kumaraan. Olen tätä nyt treenannut heittämällä lihapullia taakse, takapalkalla, kosketusalustalla (ylhäällä toisen pitämänä), mutta jotenkin tuntuu ihan toivottomalta. Lisäksi välillä, jos ei ole oikeassa vireessä, ei nouse ollenkaan. En ole edes vielä kauheasti ehtinyt yhdistämään tätä muihin liikkeisiin, joten sekin vähän huolettaa.

Hyppy: Ollaan tosi vähän treenattu, kun ei ole hyppyestettä käytössä. Mutta luulisin, että tämä onnistuu, kun tykkää kuitenkin kovasti hyppäämisestä. Täytyy vaan varoa, että ei hyppää etukäteen esteen yli.

Muuten ollaan sitten treenattua tunnaria ja ruutua. Tunnarissa etsii kotipihalta hyvin ja jo suht vaikeitakin (ja vaikka olisi ruokakuppi esillä) ja muiden viemät on hakenut myös hyvin (tai siis oman muiden viemänä, kerran ilman häiriökapuloita ja toisella kertaa otti häiriökapulan, mutta vaihtoi sen heti omaan). Ruudussa olen nyt kokeillut vähän eri tapoja, mutta paras on varmaan edelleen pitää kosketusalusta ruudussa, jotta tietää mennä sinne takaosaan. Lisäksi pitää treenata pitkää matkaa, koska tuppaa etsimään ruutua vain tietyltä välimatkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti