8. marraskuuta 2013

Vielä yksi koulutusvinkki hyvin ihmisystävällisille koirille

Tämä tuli myös esille Christan koulutuksessa, mutta ei varsinaisesti liity Sipsiin. Kyseessä on siis erittäin ihmisystävällisten koirien kanssa treenaaminen. Tämmöiset koirat kun kokevat usein tarpeelliseksi moikata kaikkia ihmisiä hallille tai kentälle tullessaan.

Christa sanoi, että hän tekee tämmöisen pennun kanssa niin, että alusta pitäen pentu ei saa tervehtiä treeniin tullessaan vieraita ihmisiä. Aluksi harjoitellaan vain ohjaajan kanssa ja sitten kun koira saa loppulelun, se saa juoksennella sen kanssa ja siinä vaiheessa voi myös tervehtiä vieraat.

Christa myös sanoi, että koiralle on hyvin stressaavaa, jos se kokee, että sen pitäisi tervehtiä kaikki ja olla kaikille ystävällinen. Vähän sama kuin itse menisi Cittariin sillä asenteella, että pakko saada kaikki muut asiakkaat pitämään itsestään. Koiralle on parempi opettaa, ettei sen tarvitse välittää kaikista muista ihmisistä, vaan riittää, että keskittyy ohjaajan kanssa tekemiseen.

Pennun kanssa pitää toki harjoitella häiriöitä pikku hiljaa, mutta vanhemmalle koiralle voi tehdä selväksi, ettei se saa mennä vieraiden luo treeneissä, vaikka miten haluaisi. Jos koira lähtee toisten luo, se haetaan pannasta takaisin ja moititaan sitä. Toiset ihmiset ovat täysin välinpitämättömiä sitä kohtaan. Toistetaan niin monta kertaa kunnes koira tajuaa, ettei auta, vieraiden luo ei ole kannattavaa lähteä. Tämä tehdään hyvin rauhallisesti, eikä koiralta välissä vaadita kontaktia. Sitä ei myöskään palkata, eikä mitenkään innosteta, vaan rauhallisesti vain näytetään, ettei se voi mennä vieraiden luo.

Sipsin kanssa tämä ei ikinä ole ollut mikään ongelma, koska se ei kovin innostunut ole vieraista ollut ikinä. Toki se pentuna saattoi joitakin moikata, mutta on vaan tyytyväinen, kun ei ei enää tarvitse. Mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka tämä asia on jossain vaiheessa tärkeä ottaa huomioon, joten sen takia sen tähän muistiin kirjoitin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti