1. syyskuuta 2014

Kultaisten tokotiimin tapaaminen ja uusien haku 31.8.

Viikonloppuna oli Turun seudulla Tuorlan majatalolla lauantaina GR:n tokomestaruus, johon emme Sipsin kanssa päässeet, kun sillä alkoi juoksut. Mutta sitten sunnuntaina oli ensin uusien koirien tiimiin haku, johon osallistuttiin Nachon kanssa ja sen jälkeen tiimin koulutus, jossa Sipsikin pääsi kentälle.

Lauantaina vähän harmitti katsella, kun muut tekivät hienoja suorituksia, kun olisi niin tehnyt mieli Sipsin kanssa osallistua, mutta ei auta. Ja tuleehan noita muita kokeita jatkossa. Sipsillä oli myös taas pahentunut poskien hotspotit, joten toisaalta ei olisi ollut kiva pyytää sitä hommiin.

Sunnuntaina aloitettiin sitten uusien koirien tiimiin hakemisella. Valitsijoina toimivat Ralf Björklund ja Jeanette Wikan. Me olimmekin Nachon kanssa heti ekoina ja se sopi ihan hyvin. Teimme alussa sivuasentoja ja pieniä pätkiä seuraamista. Sitten vähän jättöliikkeitä peruuttaen ja käsimerkkiä käyttämällä. Lisäksi vielä ihan tavallinen luoksetulo. Palkkasin Nachoa välissä nameilla ja lopuksi vielä kunnon palloleikillä. Tuntui, että tehtiin tosi vähän mitään, mutta toisaalta en halunnut ottaa mitään sellaista mikä olisi voinut mennä pieleen. Esimerkiksi kaukokäskyt eivät olisi mitenkään sujuneet noin erilaisella alustalla (nurmikko) ja kovassa häiriössä.

Tuntui, että saatiin kuitenkin ihan mukavasti näytettyä, että mitä osataan ja Nacho teki ihan hyvällä asenteella. Saimmekin sitten heti seuraavana päivänä kuulla, että pääsimme tiimiin. :) Tässä on valitsijoiden arviot:

Ei ole tehnyt pitkiä seuraamisia, vaan kontakteja ja parin askeleen seuraamisia. Perusasento välillä vino, seuraamisissa koira välillä hakee sitä oikea paikkaa, vähän vino. Nami annetaan suun ”ulkokautta”, hyvä. Toinen seuraaminen parempi, nami vähemmin esillä, koiran asento parempi.

Jäävät liikkeet on tehty ohjaajan edessä, ohjaaja käyttää hyvin käsimerkkejä ja istu, seiso ja maahan menee hyvin.

Luoksetulossa koira jätetään vapaasti istuen, pysyy hyvin paikallaan – vaikka onkin vähän häiriötä. Hyvä vauhti ja ohjaaja palkkaa hyvin lelulla.

Koira palkataan sekä leikillä/lelulla että nameilla. Leikkii miel. ohjaajan kanssa.
Koira pysyy hyvin ohjaajan kanssa vaikka onkin häiriötä. Ei välitä muista, on halu tehdä.Valintakokeen jälkeen oli tiimin normaali koulutuspäivä. Aloitimme paikallaoloilla, joihin otin Nachon. Tehtiin lyhyitä pätkiä ja Nacho teki ihan kivasti. Alun maahanmenoa ja lopun istumaan nousua vaan pitäisi vielä harjoitella reilusti enempi.

Sitten meidän vuorolla tein Sipsin kanssa tunnaria kohti yleisöä, jotta saatiin kunnon häiriöt. Sipsi teki nuuhkimisosuuden ihan hyvin, mutta käänteli taas kapulaa paluumatkalla. Näytin sitten miten olemme erikseen harjoitelleet pitämistä. Näissä harjoituksissakin Sipsi välillä kääntelee sitä, eli näitä harjoituksia voisi nyt ottaa treenilistalle huomattavasti lisää, jotta oppisi jo näissä pitämään kapulaa paremmin. Josko se sitä kautta yhdistyisi sitten itse tunnariliikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti