25. lokakuuta 2014

Kokeessa Tampereella 25.10.2014

EVL Tampere 25.10.2014, tuomarina Ralf Björklund.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 9
Seuraaminen 7
Zeta 6,5
Luoksetulo 6
Ruutu 8
Ohjattu nouto 9
Metallihyppynouto 9
Tunnistusnouto 6
Kaukokäskyt 7,5

Yhteensä 246,5 p. 2. tulos ja sijoitus 3.

Aloitettiin paikallaoloilla. Istuminen oli ihan ok, mutta paikallamakuussa Sipsi meinasi mennä edellä sanoneen miehen käskystä, mutta ei sitten ihan täysin mennytkään. Hötkähti kuitenkin sen verran, että tuomari vähensi pisteen.

Olimme kuudentena vuorossa. Aloitettiin seuraamisella ja se oli taas aika kamalaa. Lähti ihan haahuilu linjalle, mutta onneksi vauhtui nopeasti juoksuun ja uudella käskyllä sitten hieman paremmin keskittyi. Juoksussa tosin taas jätätti ja muutenkin tuntui olevan tosi kaukana ja käännöksissä ei ollut yhtään mukana. Hitaat taas paremmin.  En tiedä oliko tämä edes seiskan arvoista.

Sitten seuraavana liikkeenä ruutu. Suht ok merkille ja hyvin lähti hakemaan ruutuun. Hidasti vaan vauhtia sen verran, että annoin liian nopeasti pysähtymiskäskyn. Katsoin kuitenkin, että mahtuu menemään ruudun sisällä maahan, mutta tuli sitten sen verran eteen, että oli hädin tuskin ruudussa. Katsoin itse vierestä kävellessä, että ehkä oli varpaan kärjet nauhan yli. Tuomari ei kuitenkaan käynyt niin läheltä katsomassa, joten katsoi ilmeisesti, että oli nauhan päällä. Luulin tässä vaiheessa jo liikkeen menneen nollille ja annoin aika tiukan uuden seuraamiskäskyn, kun Sipsi vaan juoksenteli eteenpäin (palkan suuntaan), eli siitä taisi se 8 tulla.

Seuraavana vuorossa tunnari. Sain mielestäni ihan hyvin Sipsin oikeaan mielentilaan ja valmisteltua liikkeen. Mutta sitten kun liikkuri oli vienyt kapulat ja annoin käskyn, Sipsi astui askeleen eteen ja alkoi nuuhkia maata! Ihan outo juttu, ei ole ikinä treeneissä eikä muutenkaan tehnyt noin. Sanoin hämmästyneenä "SIPSI!" ja se vähän herätti, mutta jotenkin oli fokus ihan hukassa, joten annoin uudestaan käskyn ja sitten meni hyvin kapuloille ja työskenteli ihan kivasti. Otti myös hyvin kapulan suuhun, eikä käännellyt matkalla. Mietin tässä vaiheessa, että tulikohan nolla, kun annoin liikaa käskyjä, mutta kutonen sentään.

Viimeisenä liikkeenä ekassa setissä oli luoksetulo. Kerrankin niin päin, että palkka oli takana! Ja mitä tekee sitten Sipsi, no tietenkin pysähtyy omia aikojaan. Argh. Ikinä ei ole kokeessa meinannut mitään tuon suuntaista tehdä, vaan aina saanut miettiä, että pysähtyykö ollenkaan. No kutsuin sitten uudestaan nimeltä ja pysäytin siitä heti. Seuraavan vaihdon tulikin sitten paremmalla vauhdilla, mutta meni kuitenkin ihan ok maahan. Loppu ok. Tästä siis kutonen.

Tässä vaiheessa ei ollut kovin hyvä fiilis, kun ajattelin kahden liikkeen menneen nollille ja nuo kaksi muutakin aika surkeasti. Sipsillä oli jotenkin fokus ihan hukassa, oli liikaa kiinni palkassa ja vähän se tekeminen kadoksissa. No, ei auttanut muu kuin yrittää keskittyä toiseen settiin.

Toinen setti aloitettiin zetalla. Järjestyksenä seiso, maahan ja istu. Seisominen ja maahanmeno menivät hyvin, mutta jostain syystä Sipsi ei tänään istunut. Ja olikin ainoa EVL:ssä, joka ei istunut, kaikilla muilla meni se hyvin. Tästä siis 6,5.

Sitten ohjattu nouto. Arvoin oikean. Mukavasti oli tyhjälle kentälle nouto, joten ei mitään pahoja häiriöitä. Tai no oli ne ruudun nauhat siellä oikealla suunnalla, mutta sen verran kuitenkin eri kohdassa, että ihan hyvällä fiiliksellä lähdettiin. Sipsi keskittyi hyvin merkkiin, eikä ollut missään nimessä menossa suoraan kapuloille. Ja lähti sitten kuitenkin hyvin niillekin ja toi hyvällä vauhdilla. Loppuasento oli ehkä hieman huono, olisikohan siitä tullut se 9.

Seuraavana kaukokäskyt. Sipsi jäi kivalla asenteella ja piti nyt hyvin fokuksen. Mutta jostain syystä ei kuitenkaan noussut ekalla käskyllä istumaan, tokalla sitten ihan hyvin. Siitä hyvin maahan ja maasta suht ok seisomaannousu (ehkä vähän liian etupainotteinen). Siitä istumaan otti kyllä hyvin etujalkoja taakse, mutta siinä taisi jotain sivuliikettä myös tulla. Siitä ok seisomaan ja siitä maahan otti ehkä takajalkoja vähän alle. Kuitenkin tuota alun kaksoiskäskyä lukuunottamatta ihan ok kokonaisuus. Tästä 7,5.

Viimeisenä oli hyppynouto. Metalli tuntui TOSI kylmältä ja yritin sitä hetken lämmitellä käsissä. Tässä oli monilla ollut ongelmia, useampi koira oli pudottanut sen ja vähän ihmettelin sitä, kun tämähän on se helppo liike. No, Sipsikin sitten otti sen jotenkin tosi epämieluisan näköisesti ja piti ihan huonosti. Ei kuitenkaan tiputtanut, mutta ei myöskään laukannut takaisinpäin. Olisi pitänyt vaan ottaa se aika ja lämmitellä sitä vielä hetki pidempään. Mutta tästä kuitenkin 9.

Toinen setti oli selkeästi parempi ja Sipsi keskittyi siinä huomattavasti enempi. Nyt pitäis jotenkin saada tuohon ekaan settiin myös se keskittyminen kuntoon, kun se tuntuu olevan nyt se suurin ongelma meillä. Tässä tuli taas noita outoja virheitä ja nimenomaan siinä ekassa setissä.

Sipsi ja palkinnot (suklaa mulle ja korpista Nacho teki selvää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti