15. joulukuuta 2015

Nacho nomeilemassa

Käytiin Vihdissä Tomi Sarkkisen koulutuksessa ihan vaan iltapuhteena. Oli aika mielenkiintoista, kun oli ihan pimeää, mutta toki katulamput jonkin verran valaisivat. Tomi kyseli aluksi, että onko mitään toiveita ja kerroin, että meillä on seuraaminen hankalaa ja linjat.

Aloitettiinkin sitten heti siitä seuraamisesta. Kerroin, että meillä on erityisesti ongelma nämä ryhmätilanteet ja jos on dameja häiriönä. Näytin vähän miten Nacho tekee ja kyllähän se vähän oli menossa eri suuntiin, varsinkin kun Tomi heitteli damia. Käytin reiteen taputusta ja Tomi sitten sanoi, että hän ei opeta koiralle tuollaista, vaan koiran pitää vaan seurata ohjaajaa tämän liikkuessa. Jos koira meinaa rynnätä johonkin suuntaan, hän astuu pari askelta toiseen suuntaan ja koiran tulee seurata (hihna varmistamassa). Tätä voi käyttää varsinkin, jos heittää damin häiriöksi. Koiran pitää seurata eri suuntiin ja se saa hakea vasta sitten kun on seurannut hyvin. Hän näytti Nacholla seuraamista ja osaahan Nacho tosi hyvin hakeutua sivulle ja seurata, jos vaan sitä vaatisi aina tekemään niin.

Tehtiin sitten meidän vuorolla myös linjaa ja seuraamista samalla. Haettava dami jätettiin lähelle lähtöpaikkaa ja seurautettiin toiseen suuntaan, johon tehtiin häiriömarkkeeraus. Sitten lähetettiin linjalle sinne toiseen suuntaan. Tämän haettua seurautettiin taas lähemmäs lähtöpaikkaa, johon tehtiin markkeeraus ja lähetttiin sille edelliselle häiriömarkkeeraukselle. Tällä tavalla voi tehdä erilaisia linjoja ja välissä seuraamisia, kunnes koira on sopivassa mielentilassa lähetykselle.

Tehtiin vielä ryhmäharjoituksena walk-uppia ja reunimmainen koira sai aina tehdä lähihakua sivussa olevassa pensaikossa. Tässä Nacholla oli taas vähän vaikeuksia keskittyä seuraamiseen, mutta ei se nyt ihan katastrofaalista ollut. Omalla vuorollaan haki ihan kivasti lähihakupillityksellä ja totteli hyvin pysähtymiset pillistä. Osalla muista tuntui olevan tässä paljon enempi ongelmia, joten kyllähän se Nacho jo jotain on oppinut. :)

Pikkusen kehnosti valokuva onnistui pimeydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti