20. marraskuuta 2016

Tuija Hukkasen WT-koulutuksessa

UMN:n kiitoskoulutus Mustiossa 19.11.2016. Nacho oli jo avo-voi ryhmässä ja osa tehtävistä oli kyllä liian vaikeita sille, ei olla tehty vielä niin pitkillä matkoilla. Kouluttajana oli Tuija Hukkanen.

Tehtiin alkuun walk-uppia laskemaan virettä. Kaikki siirtymät kannattaa käyttää hyväksi ja harjoitella seuraamista. Tehtiin muistipaikka niityn toiseen päähän ja käveltiin takaisin lähtöpaikkaan. Kun viereinen lähtee rivistä noutamaan kannattaa kiinnittää oman koiran huomio itseen, esim. namipalkalla, jotta sillä ei nouse kierrokset toisen päästessä noutoon.

Kouluttaja ja meidän ryhmän koirat

Nacholle pitäisi tehdä pidempiä matkoja ohjauksiin ja muistipaikkoihin. Ja pidentää muistipaikan aikaa reilusti, jotta muisti kehittyy.

Odotusarvo toiminnalle. Markkeerauksen jälkeen tuleekin pieni seuruu pätkä tai käännytään tekemään ohjaus. Nacho jäi tosi paljon kiinni heittäjään/ampujaan, joten niitä pitäisi päästä harjoittelemaan.


Luovutuksessa ei tarvi kiirehtiä, silitä rauhassa koiraa, jotta ei kääntele damia. (Oma huomio, voisiko kokeilla seuruutusta tähänkin.)

Miten saada pillitykset toimimaan vaikka on metsästämässä damia? Lähetyksessä toimi hyvin. Pillityksen pitää olla aina kannattava koiralle ja siitä pitää seurata niin mukavia asioita että se haluaa pysähtyä. Esimerkiksi pillityksen jälkeen tulee ohje mistä saa damin. Pysäytä, mene kehumaan koira, heitä pallo 5 m sivuun ja palaa lähtöpaikkaan ja lupa ottaa pallo sivuohjauksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti