4. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäinen koulutus Lohjalla 4.1.2014

Tänään oli Uudenmaan nuorten koirien tokoringin koulutus Lohjalla. Kouluttajana oli Pia Miettinen.

Meitä oli 13 koirakkoa ja päivä oli etukäteen jaettu aamupäivään ja iltapäivään. Taisin olla puolen päivän aikoihin paikalla, kun en pennun kanssa viitsinyt koko päiväksi mennä. Tehtiin ensin paikallaolot. Sipsi istui ihan nätisti (joskin aika alhaisessa vireessä) ja makuussa meni hyvin ekalla maahan.

Sitten omat vuorot tehtiin kahdessa 15 min setissä. Ekalla kierroksella tehtiin kaukokäskyjä. Aluksi Sipsi teki tosi huonosti ja ihmettelin, että mikäs tässä nyt mättää, kun kotona on jo tehnyt tosi paljon paremmin. Mutta sitten tajusin, että unohdin laittaa takapalkan! Sen jälkeen tilanne parantui huomattavasti.

Seisomasta maahan kannattaa kiinnittää huomiota, että käsimerkki on "työntävä" ja käsky tarpeeksi rauhallinen. Jos tulee virheitä, merkkaa ne kunnolla ja auta sen jälkeen, että seuraava onnistuu. Maasta seisomaan pitää edelleen kiinnittää huomiota, että siirtää etujalat taakse.

Jos on liikaa kiinni takapalkassa, palkka kädestä kunnes ilmeestä huomaa, että luopuu takapalkka-ajatuksesta. Helpot vaihdot kauempaa, jotta saa matkaa lisättyä!

Takapalkan kanssa sitten niitä, että se on viety etukäteen tai joku muu laittaa, jotta voi vapauttaa taakse, ilman, että Sipsi tietää sitä ennakkoon. Eli uskoa siihen, että se takapalkka on siellä, vaikka sitä ei näe (tai kuule, alkoi meinaan aika hyvin kuulostella milloin pudotin selän takaa lihapullan maahan).

Toisella kierroksella tehtiin seuraamista. Siinä on nyt ongelmana se, että ottaa etäisyyttä liikaa. Tähän voisi kokeilla nyt kuuria palkata namilla läheltä. Sitten tehtiin vielä zetan vaihdot, Sipsi jäi istumisessa seisomaan, mutta muuten ihan hyvät vaihdot. Zetan kokonaisuudessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei ennakoi seuraamiseen mukaan lähtöä, eli hyvät asennossa pysymiset. Ja sitten se seuraaminen pitäisi tähänkin saada kuntoon.

"Ei kai kakaralle anneta mun treeninameja?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti