25. tammikuuta 2014

Kokeessa treenaamassa

VOI Vantaa 25.1.2014, tuomarina Jaana Tala.

Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 8,5
Istuminen liikkeestä 6,5
Luoksetulo 9
Ruutu 0
Hyppynouto 9
Metallinouto 10
Tunnistusnouto 9,5
Kaukokäskyt 0
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä 213,5 p. 3. tulos.

Ei ole kiirettä sinne EVL:ään, kun on kaukot vielä vaiheessa, mutta käytiin nyt kokeessa testaamassa niiden (ja muiden liikkeiden) tämän hetkistä tasoa. Ei ollut mitään paineita, kun se ykkönen on jo saatu, niin otettiin ihan vaan treenin kannalta.

Paikallamakuussa kuulemma vaihtoi kerran asentoa ja kerran nuuhkaisi maata. Itse pidin pahempana virheenä sitä, että ei noussut kunnolla istumaan (tai no noita muita en tietenkään itse nähnyt).

Sipsi piti hyvin kontaktia paikallamakuun alussa, se oli kiva huomata.

Liikejärjestys oli luoksetulo, liikkeestä istuminen, seuraaminen ja ruutu ja toisella kierroksella tunnari, hyppynouto, metalli ja kaukot. 

Luoksetulossa aika iso parannus aiempaan, mutta olisin silti vielä toivonut vahvempaa stoppia. Alku maahanmeno tosi hyvä, lopussa hieman tökkäsi kättä. Ja kun kävelin, se haisteli maata, mitä ei yleensä kyllä tee.Liikkeestä istumisessa haahuili seuraamisen ja ei mennyt istumaan ekalla käskyllä. Uudella käskyllä onneksi meni, mutta 6,5 tästä oli ihan oikeat pisteet. Tätä ei ole videolla.

Seuraaminen tuntui tosi huonolta, oli huomattavan edessä. Vähän paransi käännöksissä. Juoksussa taas tuntui melkein jätättävän, mutta voi olla, ettei se tuntui siltä, kun muuten edisti niin paljon. Ja oli aika kaukana myös. Sivuaskelissa äänteli vähän. (Mutta videolla se on Nacho joka ääntelee, ilmeisesti seuraamisen katselu oli sen mielestä erittäin tylsää.)Ruutua valmistellessa katseli johonkin ihan väärään suuntaan, mutta lähti sitten kuitenkin yllättävän hyvin etsimään ruutua suorassa linjassa. Harmittavasti vaan ei mennyt tarpeeksi pitkälle, enkä tajunnut korjata sitä, joten maahan meni sitten niin, että toinen etutassu oli noin viisi senttiä ruutunauhan yli. Ja loppu seuraamista pitää harjoitella lisää, meni taas yli. (+ Pysymistä liikkurin käskystä huolimatta!)Tunnari oli ihan ok, mutta vähän pyöritteli kapulaa palauttaessa. Tuomari pyysi näyttämään kapulaa, mutta ei siinä mitään jälkiä ollut.Hyppynoudossa oli taas pieniä ongelmia kapulan nostossa, oli olevinaan niin painava kapula taas. Metallinouto ok.Ja sitten ne kaukot. Huoh. Alku maahanmeno ihan hyvä. Mutta ei noussut istumaan. Ei sitten millään. Siitä nostin sitten seisomaan, mutta sanoin väärän käskyn, joten tuli hieman eteen. Siitä maahan suoraan, ei niin minkään näköistä ajatusta taakse menosta. Siitä taas seisomaan liian eteen. Ja siitä istumaan otti etujalat kyllä alle, mutta myös takajalat. Liikaa tuli eteen joten nollille meni. (Ja ennakoi tuon vikan istumaan nousun.)Kokonaisvaikutuksen 10 oli aika yllättävä, kun tuli kuitenkin kaksi nollaa ja muissakin liikkeissä virheitä. Mutta olihan se Sipsi aika iloisen näköinen ulkopuolisen silmään. Omasta mielestäni se kuitenkin tuntui vähän vaisulta. Ei tehnyt täysillä liikkeitä, eikä ollut niin hyvässä vireessä. Haisteli esim. välillä maata, eikä ollut ihan niin "mukana".

Toisaalta oli kyllä aika peloissaan, kun tultiin halliin (ei olla ennen käyty Ojangon Vuokkoset areenalla). Siellä kun oli myyntikojuja ja se nyt vaan välillä pelkää jotain tuollaisia outoja juttuja. Ja sitten piti vielä mennä siruntarkastukseen, joka on aina vähän jännää. Että siihen nähden kuitenkin aika hyvin kasasi itsensä ja pystyi tekemään hommia.

2 kommenttia:

  1. Ulkopuolisen silmään näyttää todellakin ihanan iloiselta :) Noi haistelut näyttää pieneltä paineistumiselta, tai sellaselta rauhoittelulta.

    VastaaPoista
  2. Kiitti kommentista. :) Sipsi oli tosiaan jo halliin tullessa sillai, että "en voi kävellä tosta, kauhea mainosteline" ja väisteli sitä senkin jälkeen. Se oli aika lähellä sitä kehään tuloa. Joten varmaan oli siitä vähän paineistunut. Lisäksi mukana oli Ramin tuttu (joka kommentoi videoilla) ja hän oli Sipsille tuntematon, joten sekin varmaan vähän stressasi, kun ei saanut ihan rauhassa tauoilla rentoutua.

    VastaaPoista