18. helmikuuta 2014

Näyttökoe valmennusrenkaaseen 15.2.2014

Käytiin Sipsin kanssa näyttämässä osaamistamme tai no tässä tapauksessa osaamattomuutta. Vähän turhan positiivisesti kuvittelin sen osaavan noita juttuja, vaikka osaa ollaan aivan liian vähän ehditty treenata kokonaisuuksina.

Näyttökoe oli Ojangon hallissa. Sipsillä on ne juoksut, joten teki sitten viimeisenä. Ei ole tottunut odottamaan autossa ja joka kerta kun kävin sitä katsomassa, se istui ja katseli ikkunasta. Osaa paremmin rentoutua kentän laidalla omalla alustallaan.

Liikkeet olivat paikalla istuminen, seuraaminen, luoksetulo, ruutu, nouto ja kaukokäskyt. Paikalla istumisessa meillä ei ole ollut aikoihin ongelmaa, mutta niin vaan oli Sipsi maassa kun palasin piilosta! En tiedä missä vaiheessa se on mennyt maahan ja miksi.

Seuraaminen meni suht hyvin meidän oman tason mukaisesti, kyllähän siinä vielä paljon parennettavaa on, varsinkin siinä paikan pysymisessä tasaisena.

Luoksetulossa Sipsi pysähtyi kyllä, mutta ei ehkä ihan niin voimakkaasti kuin olisin toivonut. Lisäksi itse pitäisi harjoitella pysäyttämään se merkkien kohdalla!

Mutta sitten tuli se ruutu. Ensinnäkin kun käskin Sipsin merkille, se pomppasi sen vieressä olleen lähtömerkin toiselle puolelle. :D Siitä sitten toisella käskyllä ihan hyvin merkille, mutta ruudusta sillä ei ollut mitään havaintoa! Ollaan mun mielestä jonkin verran näitä tehty hallilla, mutta ei selvästi lähellekään tarpeeksi. Tehtiin vielä sitten illalla omalla hallivuorollalla, mutta ei se siellä tajunnut yhtään paremmin. Se vaan ei osaa mennä vielä merkiltä ruutuun.

Noudossa ei lähtenyt ekalla käskyllä, mutta muuten ihan tavallainen Sipsin suoritus.

Kaukokäskyt oli ne jotka tiesinkin meidän ongelmaksi, enkä ole vielä harjoitellut yhtään niin pitkää matkaa! Istumaan ei noussut edes tokalla käskyllä ja seisomaan nousi maasta vähän pitkäksi. Seisomasta istumaan otti takajalat alleen, mutta itse kyllä käskytinkin tosi hätäisesti, kun siinä taulussa ne valot vilkkui hirveää vauhtia eteenpäin! Seisomasta maahan otti myös jalkoja alle. Mutta siis aika hyvä suoritus kuitenkin noin pitkältä matkalta ja meidän taso huomioon ottaen (+kamala käskytysvauhti, yleensä kun olen pitänyt kunnon tauot ennen seuraavaa käskyä).

Hakijoita oli 20, osalla meni joitain liikkeitä tosi hienosti, mutta sitten joku ehkä vähän huonommin. Muutama tosi hieno kokonaisuuskin oli. Oli ihan mukava huomata, että hakijoissa oli useita eri rotuja. Toki suuri osa oli bortsuja, mutta kultsujen lisäksi (myös Sanna ja Moona GR tokotiimistä hakivat, mutta ei ollut heidänkään paras päivä) muita rotuja oli tolleri, shipperke (joka teki tosi hienosti), mitteli, pumi, kelpie ja cockeri.

3 kommenttia:

  1. Näyttötaulun valot eivät "vilkkuneet hirveää vauhtia eteenpäin" vaan vaihdot tulivat tasan kolmen sekunnin välein, mikä on ihan sääntöjen ilmoittama vaihteluväli.

    VastaaPoista
  2. Siis se oli meille hirveä vauhti, kun emme ole vielä kisanneet EVL:ssä, vaan olemme tottuneet voittajaluokan 5 sekunnin vaihtoihin. Ja noita vilkkuvia taulujakaan ei vielä monessa paikassa ole, joten ei ole oikein silmä harjaantunut niihin.

    VastaaPoista
  3. Onhan se kyllä siinä mielessä kova vauhti, että jos koira vähänkin empii vaihtoa, niin ei sitä paljon mietitä että annanko uuden käskyn, kun tilanne on jo ohi ja vaihto jää kokonaan tekemättä. Se vaihtotaulu on kyllä siinä mielessä hurjan kätevä, että se luo kilpailijoille aivan samanlaiset olosuhteet: kun sen ajastaa kolmeen sekuntiin, se on se sama ihan kaikille :)

    VastaaPoista