24. toukokuuta 2015

Nacho kävi suorittamassa taipparit

Tokotiimin tapaamisesta Seinäjoelta suuntasimme Mirvan kanssa Kuopioon hänen vanhempien luo yöksi ja seuraavana aamuna Kuopionseudun kultaisten järjestämiin taipumuskokeisiin Suonenjoelle. Olimme aamupäivän ryhmässä. Nacho oli vuorossa aika alussa ja menimmekin sitten odottelemaan vuoroamme lähistölle. Odotuspaikka olisi oikeasti ollut vähän lähempänä vettä, mutta onneksi en tajunnut mennä sinne, koska Nacho oli kyllä tosi skarppina siitä, että mitä siellä veden äärellä tapahtuu. Suoritusvuoroonkin mentiin hihna pinkeänä, kun se ei millään malttanut seurata nätisti.

Ensin oli vesinoudot ja ne menivät ihan hyvin, vaikka ei kyllä oltu tänä keväänä vielä harjoiteltu. Se veneestä heitetty lintukin tuntui olevan aika pitkällä, mutta hyvin Nacho sinne ui. Tosin taisi sitten pudottaa sen linnun jalkoihin.

Sitten käännyttiin metsän puolelle tekemään hakuruutua. Tässä Nacho oli niin intona, ettei taas oikein meinannut seurata ja se vähän ärsytti. Lähti hyvin hakemaan ekan markkeerauslinnun ja jatkoi sen jälkeen hyvin hakutyötä. Haki kaikki lähilinnut, mutta sen jälkeen kyllä meni pidemmällekin. Kerran jäi seisomaan ja ihmettelemään (kolahtikohan vene tms.) ja mietin, että yritänkö komentaa sitä vai mitä teen. Taisin antaa uuden käskyn tai sitten se vaan lähti itse jatkamaan.

Pääsimme siis jäljelle ja se vähän jännitti, että mitenköhän se menee. Meille sattui kuitenkin aika hyvä hakkuuaukea paikaksi ja näin, kun Nacho sai kanin otettua ja se toi sen sitten tien kautta (ei paljon haitannut edessä olevat ihmiset ja lapset). Toi sen ihan käteen asti. Tosin sitten kun järjestävä seura olisi halunnut ottaa Nachosta kuvan kani suussa, niin siihen Nacho ei suostunut, vaan sylkäisi kanin maahan. Nooh, olihan se aika iso.

Mutta noin niinkuin keskimäärin ihan kiva suoritus ja nyt on sitten taipparit suoritettu! :)

Tässä vielä koeselostus:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Iloinen, ystävällinen
Uimahalu: Syöksyy veteen ja ui mielellään.
Hakuinto: Tekee laajaa ja tehokasta hakua, käyttäen hyvin vainuaan.
Noutohalu: Ripeät ylösotot kaikista riistoista.
Nouto-ote: Hyvät otteet.
Palauttaminen: Pääsääntöisesti ohjaajan käteen.
Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen.
Itseluottamus ja aloitekyky: Selittää tehtävän helposti.
Yhteistyö: Miellyttävässä yhteistyössä.
Yleisvaikutelma: Innokkaan oloinen nuori noutaja, joka suoriutuu päivän kaikista tehtävistä helposti.


Nacho odottelee omaa vuoroaan


Mirva lähettämässä Väinöä vesityöhön

Jee, se on siinä!

Hieno kunniakirja.

Nyt rentoudutaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti