29. heinäkuuta 2015

Kokeessa vikaa kertaa vanhoilla säännöillä

EVL Uusikaupunki 26.7.2015, tuomarina Ralf Björklund.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 10
Seuraaminen 8,5
Zeta 0
Luoksetulo 7
Ruutu 6,5
Ohjattu nouto 7
Metallihyppynouto 0
Tunnistusnouto 8,5
Kaukokäskyt 8

Yhteensä  208 p. 3. tulos. Sijoitus 3.

Meitä oli neljä yrittämässä viimeistä ykköstään vielä vanhoilla säännöillä. Kolme bortsua ja Sipsi. Kaksi noista bortsun omistajista vielä sattui olemaan tuttuja. Valitettavasti vaan kenelläkään ei onnistunut niin hyvin, että olisi ykköstuloksia tullut.

Paikallaolot menivät Sipsiltä nyt hyvin. Se tosin vähän katseli alussa muualle, mutta jäi kuitenkin hyvin istumaan ja paikallaolossa meni hyvin maahan, vaikka katsoikin liikkuria. Ja nousi hyvin ylös, eikä yhtään reagoinut viereisten käskyihin.

Olimme vuorossa toisina. Ensimmäisenä liikkeenä oli luoksetulo. Sipsi ei jostain syystä reagoinut käsimerkkiin hyvin, joten jouduin näyttämään uudestaan. Taisin ekalla heilauttaa kättä jotenkin liian nopeasti ja jäi vähän ihmettelemään, että pitikö tässä nyt pysähtyä vai ei. Maahan meni myös tosi hitaasti, mutta nurmikko oli ihan märkä, joten voi olla, että se johtui siitä. Tästä 7.

Seuraavana liikkeenä oli zeta. Tein kehän ulkopuolella useaan kertaan istumisen ja maahanmenon, jotta se märällä nurmikolle meno olisi jo tuttua. Mutta ei, ei mennyt istumaan ja maahan jouduin sanomaan toisen käskyn. Joten liike meni nollille. Seuraaminen oli kuitenkin yhtä kulmaa lukuunottamatta tosi hyvää ja vaikutti keskittyneeltä, mutta jostain syystä näissä jättöliikkeissä nyt joku ongelma on.

Sitten kaukokäskyt. Sipsi ei ihan täysin keskittynyt, kerran vilkaisi taaksepäin (liikkuri oli ihan sen takana), joten yksi lisäkäsky tuli. Mutta muuten kyllä tosi hyvä kokonaisuus, ei mielestäni tullut eteenpäin ja muut käskyt kuunteli hyvin. Tästä 8, mutta olin kyllä tosi tyytyväinen!

Ekan setin viimeisenä liikkeenä oli ohjattu nouto. Meni tosi huonosti merkille. Jäi katselemaan nurmikolla olevia nauhoja, mutta koska oli niiden sisäpuolella, pysäytin sitten siihen. Oli ihan vinossa kapuloihin nähden, joten lähti sitten hakemaan keskimmäistä. Pysäytin ja lähetin siitä vasemmalle ja korjasi hyvin ja haki ripeästi oman. Tuomarikin sanoi, että hieno korjaus. Korjaukseta johtuen pisteitä kuitenkin vaan 7.

Tokassa setissä oli ekana liikkeenä metallihyppynouto. Sipsi ei lähtenyt hyppy käskyllä mihinkään! Olipa outoa, ei me nyt sitä uutta liikettäkään niin paljon olla tehty, että olisi siitä johtunut. Lähti sitten kuitenkin hae käskyllä, mutta kun en tajunnut sanoa sitä heti, niin meni nollille liike. Ei sillä, että aika hidas palautuskin oli. Mutta eipä tätä liikettä enää tarvi treenatakaan.

Seuraavana oli tunnari. Sipsi nuuhki monta kertaa kaikki kapulat, taisi meinata jopa ottaa väärän. Toi sitten kuitenkin oikean, mutta taisi pyöräyttää sitä matkalla suussa. Tästä siis 8,5 p.

Sitten oli vuorossa ruutu. Nyt Sipsi meni paremmin merkille ja lähti ihan iloisesti ruudun suuntaan, mutta ei tainnut ollenkaan nähdä punaisia ruutumerkkejä vihreällä nurmikolla, koska juoksi vähän väärään suuntaan. Korjasi sitten kuitenkin (näki ilmeisesti valkoisen nauhan) hyvin ja pysähtyi aika ruudun reunaan. Jäin sekunniksi miettimään, uskallanko laittaa siitä maahan ja Sipsi sitten itse korjasi sisemmäs ruutuun, jolloin jouduin pysäyttämään sen uudestaan. Sitten ei mennyt ekalla maahan vaan jouduin antamaan siihenkin toisen käskyn. Seuraamaan sen sijaan tuli nyt tosi hyvin! Mutta pisteitä jäi vain 6,5.

Viimeisenä liikkeenä oli seuraaminen. Heti alussa kolmen askeleen peruutus, mutta taisin kyllä tehdä vaan kaksi askelta, kun Sipsi ei oikein peruuttanut kunnolla. Muuten Sipsi oli tosi kivasti mukana! Juoksussa hieman jätätti ja onhan se Sipsin seuraaminen varmaan vähän vinoa ja hieman edessä, mutta jos saadaan 8,5 olen huipputyytyväinen! Tähän oli kiva lopettaa koe.

Meillä oli koko kokeen tosi hyvä fiilis ja kaikki virheet tuntui jotenkin tosi pieniltä, vaikka pisteitä lähtikin vähän turhan paljon. Oli vaan niin kiva päästä pitkästä aikaa kisaamaan ja vielä vanhoilla säännöillä.

Sipsin palkintopokaali.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti