25. elokuuta 2015

Möllitokoilemassa

Käytiin Espoossa Juvanmalmilla Agimestassa möllitokossa. Olin ilmoittautunut vaan Sipsin kanssa, mutta sitten paikanpäällä aloin miettimään, että noh, miksei sitä voisi Nachonkin kanssa osallistua ja palkata vaan väleissä.

Nachon pisteet:
Alokasluokka, tuomarina Susanna Berghäll.

Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 9,5
Maahanmeno seuraamisesta 8
Luoksetulo 10
Noutoesineen pitäminen 10
Kauko-ohjaus 10
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 10

Yhteensä 192,5, sijoitus 3/6

Paikallamakuussa Nacho meni tosi vinoon. Se on sillä tapana, kun ottaisi mielellään kontaktia, eikä olla nyt tarpeeksi harjoiteltu suorassa tekemistä (namipalkka toisella puolella auttaa). Mutta pysyi tosi hyvin asennossa! Ja nousi kivasti istumaan. Täytyy varmistaa aina, että alkuasento on ainakin suorassa, ettei sen takia mene vinoon.

Seuraaminen oli parempaa kuin pelkäsin, mutta silti menetti monta kertaa kontaktin ja asento seilasi. Tuomari on kirjoittanut "hieman ajelehti, mutta korjasi kyllä hyvin itse". Se on tosiaan positiivista, että korjasi itse! Hidas käynti oli parasta, mutta juoksukin meni jotenkin ja vaikka vähän ajelehti, niin korjasi heti, kun askellaji vaihtui.

Maahanmenoa ei vielä osaa, joten käytin siinä vaan maahan käskyä ja käsimerkkiä. En halua opettaa sitä tekemään etujalkatekniikalla tätä, mutta se vaan ei vielä tarpeeksi hyvin osaa piu käskyä, koska ei olla sitä treenattu!

Luoksetulo oli suhtkoht maltillinen, mutta kuitenkin ihan hyvällä vauhdilla tuli. Loppuasennon suoruudesta en ole ihan varma, niitä pitäisi vielä paljon treenata lisää.

Noutoesineen pito oli tosi nätti. Nacho pitää niin hienosti yhtään mälväämättä ja ottaa sen nätisti ja antaa nätisti pois.

Kaukokäskyissä oli hieman huonossa asennossa alussa. Yritin korjata ja muistutin sitä työntämällä, että nyt tehdään kaket. Otti kuitenkin mielestäni hieman toista jalkaa alle, en muista oliko se makuussa vai istumisessa. Mutta noin niinkuin yleisesti ottaen kuitenkin hyvä, teki heti ekalla käskyllä ja selkeästi etujalkatekniikalla.

Hyppyäkään ei olla treenattu, mutta tuo alokasluokan hyppy on niin helppo, että se nyt meni treenaamattakin.

Väleissä palkkasin vähän juustolla ja kehuin kovasti. Paljon paremmin pysyi into yllä kuin aiemmin. Ja pystyi tekemään liikkeet niin hyvin kuin se nyt ne osaa. En tiedä olisiko koko suoritusta jaksanut ilman palkkaa, mutta kyllähän tämä nyt jo vähän enempi toivoa antaa kuin esim. kevään mölli. Loppupalkaksi sai vielä kissanruokaa kehän laidalla. Jotenkin se toimii paremmin kuin pallo, vaikka leikimme kyllä sitten myöhemmin vielä silläkin. En vaan samalla tavalla ole saanut sitä ajettua sisään, että tee pitkään hommia, niin sitten saat pallon. Mutta ehkä se ajan mittaan kehittyy niin, että voin sitä lopuksi palkata myös leikkimisellä.

Välillä on kyllä tuntunut, että Nacho miettii tokokentällä näin. ;)


Sipsin pisteet:
Avoin luokka, tuomarina edelleen Susanna Berghäll.

Paikallaistuminen 10
Seuraaminen 8
Seisominen seuraamisesta 10
Luoksetulo 10
Istuminen seuraamisesta 0
Ruutu 10
Nouto 7
Kauko-ohjaus 8
Hyppy 10
Merkin kierto 8
Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 254 p, sijoitus 2/3

Istumisessa ei ollut mitään ongelmaa. Viereinen koira lähti ohjaajansa perään, mutta ei se Sipsiä haitannut.

Seuraaminen oli aika huono. Sipsi katseli taas ympäriinsä, eikä keskittynyt kunnolla. Peruutusaskelia ei tehnyt, vaan kulki vaan mukana. (Ja niin hyvin kuin se sunnuntaina peruutti.) Juoksussa oli suht kivasti mukana ja palkkasin siitä juustolla. Tuomarin kommentti "hieman kannustusta, peruutus ei valmis".

Seisomaan jääminen meni ihan hyvin, mutta nosti hieman tassua kun menin taakse. Luoksetulo oli hyvä, ei edes meinannut pysähtyä väliin jääneellä merkillä. Tosin itse liikutan aina vasenta kättä, kun Sipsi tulee viereen! Väistän vähän, jotta se mahtuu paremmin, mutta sitä ei saisi tehdä, koska sehän on selkeä apu koiralle!

Istumista ei tehnyt! Yritin vielä antaa sille selkeän päänkääntöavun (kääntö poispäin koirasta), mutta ei silti. Argh! Käännyin komentamaan sitä, eikä edes silloin meinannut istua. Täytyy varmaan viedä se nyt hierojalle, jos on jumissa, eikä sen takia tee näitä asentoja. Ja sitten vaan asentokuuria.

Ruutuun meni tosi hyvin. Olin tosin jättänyt nameja alustalle ruudun taakse (jotka Sipsi näki), mutta pysähtyi silti hyvin keskelle ruutua ja pysyi, kun annoin sen jonkin aikaa seistä. Meni jopa hyvin maahan. En ottanut lopun perusasentoa, vaan vapautin siitä hakemaan namit. Tuomarin kommentti "oikein hyvä".

Noudossa Sipsi taas katseli muualle, eikä keskittynyt. Ei lähtenyt ekalla käskyllä. Toisella käskyllä sitten heräsi, mutta nämä ovat niin rasittavia pistemenetyksiä! Tosin mokasin sitten itse kapulan poisoton, kun sanoin Sipsille ensin kiitos, joka on Nachon luovutuskäsky, eikä Sipsi sitä osannut. ("tuplakäsky x 2")

Kauko-ohjauksessa nousi ekalla istumisella ihan hyvin, mutta toisella nousi seisomaan (eihän siinä nyt kahta kertaa peräkkäin kuulu nousta istumaan....). Siitä tuli vähän eteenpäin, kun käskin istu, koska seisomasta istumiseen on kaksi eri käskyä "istu" tarkoittaa etujalat paikoillaan ja "bäk" takajalat paikoillaan. Lisäksi ennakoi lopun perusasennon liikkurin käskylllä.

Hypyssä ei ollut mitään, se meni ihan hyvin. Tuo uusi hyppy on kyllä niin paljon kivempi kuin vanha.

Sitten merkin kiertäminen vikana liikkeenä. Sipsi katsoi hyvin merkin, mutta lähti tekemään merkkiä (näen sen aina siitä kummalta puolelta menee, jos menee vasemmalta tekee merkkiä, jos oikealta, tekee kierron). Kutsuin sen jälkeen takaisin ja tein uudestaan, jolloin teki kierron. Tätä pitää vaan treenata ja treenata.

Taitavat tytöt odottelemassa.

Vähän kyllä tuntuu masentavalta tämä uusi avoinluokka, koska suoritus on todella pitkä (ei tietenkään ollut mikään ongelma Sipsille, mutta kokemattoman koiran kanssa kestää aikaa päästä noin pitkään suoritukseen). Ja jos yksi liike menee nollille, niin ykköstulos on todella vaikea saada. Meillä meni vaan kahden kertoimen liike, mutta noudon kerroin on neljä ja siitä saatiin vaan seiska. Ja muutamat pienet virheet siellä täällä, niin ei auttanut edes viisi kymppiä saamaan ykköstulosta. Liikkeet ovat kyllä kivoja, mutta niitä on niin paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti