31. tammikuuta 2016

Uusi nome-treeniryhmä

Goldenring on perustanut nome-treeniryhmiä vähän kuten meillä on myös tokotiimi, mutta nämä ryhmät ovat paikallisia, koska nomea nyt harrastetaan sen verran enempi. Pääsimme Uudenmaan ryhmään mukaan Nachon kanssa (pääsyvaatimuksena oli suoritetut taipparit, eli ei mikään varsinainen saavutus :D ). Ryhmä pitää keskenään treenejä noin kerran kuussa ja sen lisäksi otamme välillä ulkopuolisia kouluttajia, joiden koulutusmaksut maksamme itse.

Tämän ensimmäisen kerran treenien aiheena oli muistipaikat ja treenit olivat Keravalla. Meitä oli kuusi koirakkoa. Teimme viisi muistipaikkaa, joista jokainen koira sai hakea yhden damin. Paikoista yksi oli suoraan peltoa metsän suuntaan, damit olivat ennen metsää. Toinen paikka oli viistosti ojan yli ja sielläkin damit olivat ennen metsää (tänne vein itse damit). Seuraava paikka oli suoraan ojan yli metsänlaitaan, jossa damit olivat metsän puolella. Sitten yksi oli isomman ojan toisella puolella viistosti keskellä peltoa. Lähin oli ojassa lähihakua, damit olivat hieman piilossa. Kun koirat olivat kaikki nämä hakeneet, tehtiin tuon isomman ojan yli pellolle vielä uusi paikka, jolloin koirat joutuivat ohittamaan tuon lähihakupaikan.

Me aloitimme hakemalla sen itse jätetyn ja se oli Nacholle ihan helppo homma. Se sai sitten katsella kun muut hakivat muista paikoista. Suora lähetys pellon laitaan oli vielä helppo (varsinkin, kun damit sinne vienyt kävi katselemassa hävinnyttä pilliään), mutta muut olivat aika vaikeita. Lähihaku ojasta sujui vielä kohtuullisesti, vaikka oma pillinikin oli unohtunut. Nacho etsi ensin pitkään siitä missä edellinen dami oli ollut, mutta kun viimein tajusi laajentaa vähän aluetta, löysi damin suht vaivattomasti.

Metsän puolella olevaa damia Nacho joutui etsimään todella kauan. Eikä meinannut millään mennä alueelle, kun ei tietenkään tiennyt, että siellä dameja on. Menin kaksi kertaa lähemmäs ja kun silti lähti harhailemaan pellolle, kävin itse metsän puolella näyttämässä, että täältä pitäisi etsiä. Silti joutui todella pitkään etsimään sieltä ennen kuin löysi damin (Kävi jopa pissalla välissä, kun ei vaan löytynyt! Ja monta kertaa pysähtyi jo katselemaan minun suuntaan, että tosiaanko täältä pitäisi jotain löytää, mutta onneksi sitten viimein tajusi mennä tarpeeksi pitkälle metsän puolelle ja löysi damin.).

Myös ojan yli (olisi pitänyt olla viistoon, mutta menin lähettämään ihan ojan läheltä melko suoraan) lähetys oli todella vaikea, koska Nacho jäi siihen ojaan pyörimään, kun ei tietenkään yhtään tiennyt, että siellä toisella puolella on dameja. Tämähän oli meille viimeksikin tosi hankalaa, eli näitä ojan ylityksiä pitää nyt paljon treenata! Sain sen kuitenkin viimein ohjattua toiselle puolelle ja sitten löysikin damin.

Viimeinen haku sen ojan toiselta puolelta, jossa oli se lähihaku, oli aivan mahdoton. Nacho jäi täysin pyörimään siihen ojaan, eikä sille ole mitään eteenmenon vahvistusta tehty, että olisi lisäkäskyistä saanut mitään apua. Ja jos se on päättänyt, että tässä on se dami, niin se ei kuuntele enää mitään ohjeita. :D Tehtiin sitten niin, että siihen lähelle sitä damia tuli markkeeraus, jolloin se meni toki ojan yli ja sitten uudestaan samaan paikkaan lähetys sujuikin paremmin ja löysi senkin damin sieltä. Tein vielä ihan lopuksi yhden "palkkaheiton" ojan yli kanipallolla, jotta sai vähän iloisemmalla fiiliksellä ylitellä sitä ojaa.

1 kommentti:

  1. Ai, niitä treeniryhmiä on perustettu? Muistaakseni minäkin olen hakenut, mutta ei ole tullut mitään tietoa siitä. Hienoa, että pääsitte mukaan!

    VastaaPoista