7. helmikuuta 2016

Rallytokossa voittajaluokka startattu

Käytiin kisaamassa Lahdessa 7.2.2016. Sipsi starttasi voittajaluokassa ja Nacho pääsi taas siivellä mukaan ja sehän pääsi jo avoimeen luokkaan. Sipsi ei vielä tarpeeksi hyvin osaa oikealla seuraamista, mutta ajattelin, että selviytyisimme siitä, kun käskyä saa kuitenkin toistaa ja kotona se on kuitenkin jo jotain pieniä matkoja mennyt ihan hyvin.

Voittajaluokan rata

Mutta ei onnistunut oikealla seuraaminen, eikä myöskään muut uudet jutut ja oikealla seuraaminen sekoitti sitten jo tuttuja liikkeitäkin. Ensimmäisenä liikkeenä oli istumasta seisomaan nousu ja se sujui ihan hyvin, mutta sen jälkeen tuli pyörähdys ja Sipsi ei tehnyt sitä ekalla toistolla vaan jouduin antamaan uuden käsimerkin. Tästä tuli -10, väärin suoritettu tehtävä. Sitten vasemmalle käännöksessä oli istuminen ennen ja jälkeen ja tämä meni ihan ok. Seuraavana kylttinä oli peruuttaminen ja vaikka olin monta kertaa miettinyt miten ne jalat tulee sijoittaa, niin silti otin ylimääräisen puoliaskeleen lopussa, tästä ei kuitenkaan tullut miinuksia.

Sitten alkoi tosi vaikeudet. :D Puolen vaihto jalkojen välistä meni Sipsillä ihan ohi, joten uusin sen (-3). Uusinta auttoi ja tämä kyltti onnistui. Mutta sen jälkeen kun Sipsi oli oikealla, tuli heti käännös vasempaan ja Sipsi oli siitä aivan pihalla, eli siitä tuli taas -10, tehtävä väärin suoritettu. Sitten istuminen ja maahanmeno oikealla ja se sujui yllättävänkin hyvin, vaikka vähän vinoon Sipsi tuppaa istumaan. Seuraavana oli pujottelu edestakaisin ja en tiedä meninkö itse väärin vai tuliko -10 siitä, kun Sipsi meni hieman liian läheltä yhtä tolppaa ja hyppäsi vähän sen yli. Sitten päästiin takaisin vasemmalle puolelle kun tuli kyltti molemmat täyskäännös oikeaan. Tätä ei oltu tarpeeksi harjoiteltu, joten olin itse vähän pihalla, mutta sujui se jotenkin (-1, ohjaajavirhe).

Sitten spiraali joka sujui ihan ok, samoin käännös oikeaan, jossa oli myös odotusosuus. Sitten tuli 2 x vasen täyskäännös, jota en myöskään ollut kauheasti harjoitellut ja olinkin jotenkin vähän sekaisin sen kanssa. Siitä tuli -10 p ja selityksenä eri aikainen pyörähdys. Seuraavana käännös oikeaan istumisilla ja se oli ihan ok. Sitten liikkeestä seisominen, joka oli myös ok, kuten myös istumisesta seisomaan nousu ja takaisin istumaan. Myös käännös oikeaan oli ok, mutta sitten tuli eteentulo ja oikealta vasemmalle ja tässä Sipsi jotenkin meni sekaisin, että pitikö taas seurata oikealla (-10 väärin suoritettu tehtävä) ja myös maaliin tuli sitten väärällä puolella (-10).

Lopussa oli vielä käytösruutu, jossa oli vasemmalla puolella istuminen ja siinä ei ollut mitään ongelmia. Vahvistin välillä käskyä ja kehuin. En uskaltanut vapauttaa sitä edes kun aika oli loppu, ettei vaan alkaisi innostuksissaan pomppia tai muuten häiritä suorittavaa koiraa (vaikka me tosin olimme viimeisiä, eli se oli vain nollakoirakko). Tuomarin kommentti arvostelulapussa oli: "Hakeutuu hanakasti vasemmalle puolelle. Muuten taitavaa työtä."

Paljon pitää vielä treenata oikealla seuraamista, varsinkin käännöksiä. Ja tehdä selkeämmäksi ero oikealla seuraamisen ja takaa kierron väliltä. Ilmoitin Sipsin nyt jopa yhteen rallytokokoulutuspäivään! Vaikka ei tuo nyt kaikista virhepisteistä huolimatta ihan hirveältä tuntunut, tosin parempaa keskittymistä toivoisin Sipsiltä tässäkin lajissa.

Avoimen luokan rata

Nacholla sujui oma ratansa paremmin. Ainoastaan istumasta seisomaan nousu (ja koiran kierto) meni vinoon, joten siitä -1 p. Tämä olikin tiedossa, että ei oikein osaa nousta suoraan, kun kääntyy mielellään hieman katsomaan minua ja takajalat ovat silloin liikaa vasemmalla. Tuomarin kommentti kuitenkin "hienoa!". Mitään täydellistä seuraamista Nacho ei esittänyt, vaan katseli välillä, varsinkin tolppien kierrossa muualle, mutta en edes pyytänyt sitä siinä seuraamaan, vaan käytän "tässä" sanaa, kunhan nyt kulkee mukana, niin se on ihan ok. Käännökset se tekee tosi nätisti ja maahanmeno sujuu myös hienosti, kun saa käyttää käsimerkkiä. Nacho on paljon rauhallisemmassa vireessä kuin Sipsi, joten sinänsä sen kanssa on vähän helpompi tehdä.

Nacho rally-tokopannassaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti