6. heinäkuuta 2016

Hyvä suoritus WT-kokeessa

Käytiin Nachon kanssa toisessa WT-kokeessamme ja tällä kertaa meni hyvin! :) Saatiin tuomisiksi ALO1! Tuomareina olivat Uusimäki Pekka, Mikkola Anu, Nevalainen Heikki ja Tenhunen Matti.

Ensimmäisellä rastilla oli tuomariharjoittelijana Petteri Hirvonen ja tehtävänä vesinouto. Näitähän me ollaan erityisesti treenattu, mutta silti vähän jännitti, että lähteekö Nacho kiertämään tai miettiikö veteen menon kanssa tai muuta semmoista. Mutta hyvin näki markkeerauksen, joka tuli siis pienen lammen taakse, hienosti hyppäsi rannasta veteen ja löysi hyvin damille. Hyvin lähti myös tuomaan takaisin ja palautti hienosti viereen ja ravisteli vasta käskystä! Jee! Tosin sitten se myös vähän ehti pomppia ennen kuin laitoin hihnaan ja tuomari sanoikin, että pitää muistaa, että arvostelu loppuu vasta, kun koira on takaisin hihnassa. Eli ei pomppimista ennen sitä! Pisteitä saatiin 19.

Samoin tuomari antoi treenivihjeen, ettei tämmöisissä selkeissä yksin tehtävissä markkeerauksissa kannata näyttää kädellä, se vaan häiritsee koiraa. Jotenkin olin ajatellut, että se varmistaisi sen, että Nacho tajuaa että vasta silloin saa lähteä, mutta siinä on tosiaan se riski, että se käden heilautus sitten häiritsee sitä markkeerausta.

Seuraavalla rastilla oli markkeeraus metsään ja sen jälkeen n. 5 metrin seurautus sivuttain ja sitten linja samaan paikkaan mihin markkeeraus oli tullut. Mehän treenataan lähinnä metsässä, joten Nacho meni tosi suoraan markkeeraukselle ja palautti hienosti. Seuraamissiirtymä ei sitten ollutkaan niin hieno, Nacho oli ihan menossa takaisin metsään ja seurasi varmaan 1,5 metrin päässä, jos sitä nyt seuraamiseksi edes voi kutsua. Tuli kuitenkin hyvin sivulle ja lähti hienosti linjalle ja löysi damin heti. Eli hyvin meni tämäkin ja tuomari sanoi, ettei rokota siitä seuraamisesta kauheasti. Pisteitä saatiin 18.

Oman vuoron odottelua

Kolmannella rastilla oli tuomarina Anu Mikkola ja tehtävänä walk-uppia ja häiriönä spanieli! Enpä tiennytkään, että sellaistakin voi tämmöisissä kokeissa olla. Näin alokasluokassa se oli kytkettynä ja kulki vaan siinä vähän meidän edellä. Mua tosin jännitti se seuraaminen niin paljon, etten kauheasti koko spanielia huomannut, eikä se Nachoakaan kiinnostanut, siellähän oli hei pyssymies ja damin heittäjä puskissa! Nacho seurasi yllättävänkin hyvin, katseli tarkkaan mitä tapahtuu, mutta pysyi kuitenkin hyvin vierellä. Markkeeraus tuli ihan puskiin, mutta eipä se Nachoa haitannut, löysi taaskin lähes suoraan sinne ja palauttikin hyvin suoraviivaisesti! Jee! Ainoa, että vierellä vähän mälläsi damia, eli se meidän vanha ongelma ilmeni nyt sitten tässä ja tuomarikin siitä vähän sanoi, että kannattaa yrittää opettaa pois. Pisteitä 18.

Neljännellä ja viimeisellä rastilla olikin sitten kaksi tehtävää. Ensin drivea, jossa kaksi heittoa ja koira sai hakea kumman vaan. Nacho haki sen kauimmaisen ja taisi paluumatkalla huomata sen toisen ja jäi sinne puskaan jotain härväämään. Yritin äkkiä pillittää sen pois ja onneksi se tuli, mutta en tiennyt vaihtoiko! Tuomari kuitenkin sanoi, että koska hän ei nähnyt, että se olisi vaihtanut, hän ei voi siitä rokottaa. (Tässä vaiheessa "pyssymies" huikkasi, että se ei oikeasti vaihtanut.) Sitten koira hihnaan ja siirryimme hieman eri kohtaan, josta ihan ykkösmarkkeeraus metsään, ehkä n. 45 asteen kulmassa siihen mihin se äskeinen dami oli jäänyt. Mutta hienosti Nacho meni suoraan markkeeraukselle, ei mitään  välittänyt siitä jääneestä damista. Sitten siirtyminen hieman sivummalle (seuraten), johon jäätiin passiin siksi aikaa kun seuraava koira teki driven. Nacho odotti ihan rauhassa, tosin siirtyi hieman vinottain katsomaan, kun siellä alkoi tapahtua. Ei kuitenkaan mitenkään huolettanut, että se karkaisi. Eli hyvin meni tämäkin! Tältä rastilta pisteet 18 ja 19.

Väliajoilla Nacho huilasi tosi nätisti, ennen vikaa rastia kävi ihan kunnolla nukkumaan puskaan. Olimme vasta toisiksi viimeisinä vuorossa, joten aika paljon odottelua tuli joka rastilla, mutta muuten tosi mukava koe oli kyllä! On niin kiva, kun se teki täysin omalla tasollaan ja löysi markkeeraukset niin nätisti. Olikin sitten iloinen yllätys, kun vielä sijoituttiin kolmansiksi ja saatiin kotiin viemisinä ruokapussi.

Nacho ja palkintopussi

Meillä on Nachon kanssa diili. Tosi hyvä suoritus, josta tuloksena ykköstulos, niin palkintona on hamppari! Näitä ollaankin nyt syöty sitten jo kaksi tällä viikolla. :)

Nacho ja hamppari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti