27. heinäkuuta 2013

Voittajassa ekaa kertaa

Käytiin nyt siellä ensimmäisessä voittaja-luokan kokeessa. Tuntui, että tehtiin kamalasti virheitä, mutta onneksi olivatkin sitten lopulta melko pieniä virheitä.

VOI Hyvinkää 27.7.2013, tuomarina Ossi Harjula.

Paikallamakuu 8
Seuraaminen 9
Istuminen liikkeestä 7,5
Luoksetulo 6
Ruutu 9
Hyppynouto 8
Metallinouto 9
Tunnistusnouto 8
Kaukokäskyt 9
Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 261,5 p. 1. tulos ja sijoitus 2/6.

Kuuma päivä oli ja edellisenä päivänä Sipsin kanssa puuhattu aika paljon, joten se vaikutti aika väsyneeltä jo ennen koetta. Paikallamakuussa oli mielestäni ihan hyvin kuulolla, mutta sitten ei kuitenkaan mennyt ekalla käskyllä maahan, vaan ihmeelliseen puoli-istuntaan. Onneksi meni kuitenkin tokalla käskyllä. Istumaan nousi hyvin ja ilmeisesti se on siellä ihan hyvin makoillut, kun enempää pisteitä ei lähtenyt, eikä tuomari muuta sanonut, kuin että ekalla käskyllä olisi pitänyt kuunnella. ;)

Yksilöliikkeet alkoivat hyppynoudolla. Lähti ihan kivasti, mutta ei meinannut "jaksaa" nostaa kapulaa (meiän treenikapulat ei oo tuollaisia paksuja!) ja pudotti sen matkalla. Sipsin lempiliike! :O

Sitten seuraavana liikkeenä ruutu. Pyysin sitä katsomaan missä ruutu on ja Sipsi katseli eka johonkin muualle, mutta kysyin sitten uudelleen ja sitten katsoi sinnepäin. Lähtikin ihan hyvin, ei tosin mitenkään erityisen vauhdikkaasti, mutta sitten jäi vähän ruudun eteen. Meni kuitenkin toisella käskyllä sisään ja siitä ihan ok pysähdys ja maahanmeno. Loppu meni ihan hyvin.

Sitten seuraaminen. Ei tuntunut olevan koko aikaa ihan kunnolla mukana. Varsinkin oikealle käännöksessä ei ollut yhtään mukana. Askeleita täytyy myös vielä harjoitella. Ja häiriöitä! Kun mentiin lähelle merkkejä, alkoi katsella niiden suuntaan. Mutta paikoittain ihan kivaakin ja ei sillä tavalla enää huolettanut, etteikö se jaksaisi noinkin pitkää pätkää olla mukana.

Seuraavana oli luoksetulo. Sipsi ei mennyt liikkeen alussa maahan! :O Jouduin kolme kertaa sanomaan käskyn alussa ja sitten stoppi vielä venyi ihan älyttömästi! Argh, kamala liike. En tajua miten saatiin tuosta 6. Luulin, että olisi tullut 0.

Sitten oli liikkeestä istuminen. Sipsi ei seurannut! Tai siis tulihan se mukana, mutta jossain metrin päässä. Sanoin sille uudestaan seuraa, mutta ei mitään. Noh, sanoin sitten istu ja se onneksi sentään istui. Tuomarikin ihmetteli, että miten se ei nyt seurannut, kun aiemmin meni ihan hyvin.

Tunnistusnouto oli seuraavana ja sanoin Sipsille, että rauhoittuisi vähän. Menikin ihan rauhallisesti kapuloille, mutta osui ekana omalle ja nappasi sen mukaan, mutta sitten iski epävarmuus ja pudotti sen ja sitten jotain hösäsi ja sitten vasta otti sen uudestaan ja tuodessa vielä vähän pyöräytti sitä, sekä samoin vieressä.

Metallinoutoon meni ihan kivasti hakemaan, mutta palautti ravilla! Mikä ihmeen juttu sekin oli, ikinä ei oo treeneissä niin tehnyt. Kait se oli vaan sitten kuumuudesta ja väsymyksestä johtuvaa.

Viimeisenä sitten ne kaukokäskyt, joita olen niin pelännyt. Ja taaskaan Sipsi ei mennyt ekalla maahan! Argh. Sanoin sitten tosi painokkaasti toisen käskyn ja sitten meni. Ja kaikki vaihdot teki täydellisesti! :O Aivan uskomattoman hienosti. Joko joku on niitä salaa sille opettanut tai sitten se on hautonut niitä päässään, koska treeneissäkään ei ole ikinä niin hienosti tehnyt.

Kokonaisvaikutuksesta tuomari ei sanonut mitään, mutta palkintojen jakoon tullessa sanoi, että SM-kisoissa oli hänen ryhmässään vain yksi koira, joka seurasi todella hyvin ja se oli Sipsi. :D Sitten sanoi vielä, että taisi teillä muutenkin mennä hyvin, kun tulitte toisiksi. Hauska, että muisti meidät sieltä ja erityisen hauska, että hänelle oli jäänyt Sipsin seuraaminen mieleen! Mun niin kammoama liike!

Huhhuh, nyt ollaan Sipsin kanssa pistetty paremmaksi se mihin Emman kanssa ikinä pääsin. Ja Sipsi on vasta juuri täyttänyt 3 v. Onpa hauskaa. :) Ehkä sitä on tässä itsekin vähän kehittynyt kouluttajana ja ohjaajana, kun Sipsin olen saanut paremmin koulutettua.

Palkintojen jaossa, olin niin iloinen kun saatiinkin yllättäen ykköstulos. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti