7. elokuuta 2013

Voittaja-treeniä

Ollaan lauantaina 10.8. menossa kultaisten tokomestaruuskisoihin Ikaalisiin. Sen takia ei vielä olla viitsitty keskittyä EVL-liikkeiden treenaamiseen, vaan ollaan vielä treenattu noita voittajan juttuja. En osannut yhtään arvata, että saataisiin heti ekasta voittajan kokeesta ykköstulos, joten ei jotenkin tullut mieleenkään, että olisi pyritty jo EVL:ään tuonne. Tosin pitkältihän ne on samoja liikkeitä, mutta ohjattu nouto on vielä täysin kesken ja ruutu menee myös EVL:ssä eri tavalla. Ja esimerkiksi merkkiä ei olla treenattu aikoihin.

Mutta milläs tolalla ne liikkeet ovat nyt viime aikoina treeneissä olleet?

-paikallamakuu: Tässä erittäin paljon ongelmia ollut viime aikoina mennä ekalla käskyllä maahan! Varsinkin jos tehdään EVL:n mukaisesti liikkuroituna.

-seuraaminen: Lähdössä meinaa vähän keulia, mutta parantaa mitä enempi on käännöksiä ja vauhdinmuutoksia. Askeleita pitäisi vielä treenata lisää.

-liikkeestä istuminen: Istumiseen on tullut nyt paljon varmuutta, mutta meinaa ennakoida sitä seuraamalla huonosti! Jää välillä jopa seisomaan paikalleen, eli ennakoi jättöliikettä. Olen pitänyt näissä kaikissa samaa ennakoivaa sanaa (zeta).

-luoksetulo: Tekee aika kivan stopin, jos tietää, että palkka on takana. Tosin joitain kertoja on nyt ollut näkyvissä tolpan kohdalla omaehtoista pysähtymistä. Toisaalta joskus menee stoppi vieläkin pitkäksi. Luoksetulon maahanmeno on paljon helpompi, kun se on lähellä. Liikkeen alussa on nyt myös mennyt kivasti maahan.

-ruutu: On tehnyt viime treeneissä ihan kivasti. Meinaa tosin jäädä edelleen ihan nauhan taakse ja joskus on pyörähtänyt ennen kehään menoa tai tehnyt jotain muuta outoa, mutta pääsääntöisesti kuitenkin löytää ruutuun.

-hyppynouto: Noudoissa perusasento on vähän lian edessä ja välillä pitää kapuloita vähän huonosti. Mutta ei nyt ole tiputellut ainakaan. Ei kyllä olla harjoiteltu kovin isoilla kapuloilla.

-metallinouto: Ihan vauhdikas on ollut, perusasento-ongelma on kyllä vähän tässäkin.

-tunnistusnouto: Viime aikoina tehnyt ihan hyvää nuuhkimista, eikä ole pudotellut omaa kapulaa sen jälkeen kun on sen ottanut. Tosin kerran pudotti kun oli tulossa sivuasentoon, kun treenattiin häiriötä. Ja välillä pitää edelleen muuten huonosti kapulaa ja saattaa pyöräyttää sen matkalla.

-kaukokäskyt: Seisomasta istuminen on ollut hankalaa, ottaa usein askelia myös takajaloilla. Maasta istuminen on myös ollut edelleen vajavaista. Toisaalta tässä oli myös kausi kun se ei noussut ollenkaan (jos on vähänkin pidempi välimatka), joten on sitten vaikea vaatia hyvää istumista, jos vaihtoehto on ettei tee mitään. Seiso-maahan-seiso vaatisi myös vielä vahvistusta.

Että kyllähän tässä treenattavaa riittää vielä ilman niitä EVL-liikkeitäkin, eikä ole mitenkään sanottu, että niin hyvin menisi tuolla seuraavissa kisoissa. Mutta yritetään pitää silti kivaa ja sunnuntaina sitten treenataan kultaisten kanssa ja sen jälkeen pidetään viikon treenitauko! Sitten vasta kunnolla niitä EVL-liikkeitä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti