9. heinäkuuta 2014

SM toko 5.7.2014

Olimme jälleen GR:n joukkueessa SM tokoilemassa. 

VOI Pori 5.7.2013, tuomarina Kari Kielo ja Hannele Pörsti.

Paikallamakuu 9
Seuraaminen 8
Istuminen liikkeestä 0
Luoksetulo 7
Ruutu 7
Hyppynouto 8
Metallinouto 9
Tunnistusnouto 7
Kaukokäskyt 7
Kokonaisvaikutus 9 ja 8

Yhteensä 222,5 p. 3. tulos ja sijoitus 12/33.


Vaikka pisteet ei silmiä hivele, niin olen silti tosi tyytyväinen. Päivä oli melko lämmin, mutta Sipsi teki silti reippaasti ja iloisesti. Toki siellä virheitäkin tuli, mutta ne eivät kuitenkaan olleet mitään kovin pahoja, harmittavasti vaan pudottivat pisteitä.

Paikallamakuussa Sipsi oli kuulemma ollut levoton ja käännellyt katsomaan takapäätä. Olisko siellä ollut sitten joku ötökkä, kun on tosi herkkä niistä. Onneksi saatiin kuitenkin siitä silti 9.


Paikallamakuuryhmä (Kuva Rami.).
Sipsi ja viereiset koirat. (Kuva Rami.)
Ryhmä toisesta suunnasta. (Kuva Sirpa Peltola.)

Yksilöliikkeet alkoivat Kari Kielon kehässä noudoilla ja kaukokäskyillä. Hyppynoudossa Sipsi ei saanut kapulaa nostettua samantien, vaan sähläsi sen kanssa. Luovutuksessa oli myös vähän levoton ja siirteli hieman tassuja, kun otin kapulan.


Sinne se kapula lentää. (Kuva Hanna Pohjatalo.)
Hyppynouto. (kuva Sirpa Peltola.)

Metallinouto meni hyvin, ihan aavistuksen taisi liikutella tassuja luovutuksessa vai olisiko sitten ollut vähän vino. En tiedä mistä yksi piste lähti.

Kaukokäskyt olivat Sipsin tasoa. Istuminen oli tosi vajaa, mutta pääasia, että teki ekalla. Siitä seisomaan ok, mutta sitten siitä maahan menossa otti jalkoja alleen. Siitä takaisin seisomaan liikutti takajalkoja, vaikka yleensä tässä ei ole ollut ongelmaa. Siitä sitten taas istumaan meni suht kivasti taakse (tai no videolta tämä on vähän vaikea katsoa, kun video on takaapäin). Viimeinen maahanmeno ok.

Oliko se istumaan nousu näin vajaa? Jaiks! (Kuva Sirpa Peltola.)
Seisomaan nousu on näköjään aika pitkä, ei mikään ihme, ettei tuosta pystynyt menemään kunnolla maahan. (Kuva Sirpa Peltola.)
Seisominen toisesta kulmasta. (Kuva Hanna Pohjatalo.)

Sitten viimeisenä tässä kehässä tunnari. Muuten meni tosi nätisti, hyvä nuuhkiminen eikä tarkistellut turhaan muita, mutta otti kapulan vähän huonosti ja se sitten putosi matkalla.


Tunnarin nuuhkiminen. (Kuva Hanna Pohjatalo.)

Voi ei, sinne putoaa kapula! (Kuva Hanna Pohjatalo.)

Uus yritys ja kiireesti takasin. (Kuva Hanna Pohjatalo.)


Seuraavassa kehässä oli liikkeinä seuraaminen, ruutu, liikkeestä istuminen ja luoksetulo ja tuomarina Hannele Pörsti. Seuraaminen oli Sipsin seuraamiseksi ihan hyvää, ei jätättänyt pahemmin juoksussa ja muutenkin oli hyvin mukana. Jokunen perusasento oli vähän vino.


Sipsin seuraamista. (Kuva Sirpa Peltola.)
Vielä lisää seuraamista. (Kuva Sirpa Peltola.)

Ruutuun lähetyksessä Sipsillä tuli joku outo moka ja se ei ekalla lähtenyt vaan jäi palloilemaan siihen n. 5 metrin päähän. Onneksi tajusi uudella käskyllä lähteä hyvin ja juoksikin ihan reippaasti ruutuun. Ruudussa oli aika lähellä takarajaa joku sininen tupsu ja pelkäsin, että Sipsi katsoo, että se on targetti. Joten yritin pysäyttää sen aika aikaisin. Videolta kyllä näyttää, että se hidastaa jo muutenkin. Jäin sitten hetkeksi miettimään, että onkohan se rajojen sisäpuolella ja Sipsi vissiin sitten luuli, että sen pitää vielä hakea paikkaa. Meni kuitenkin onneksi maahan käskystä, vaikkakin vähän hitaasti. Tässä vaiheessa luulin, että meni nauhasta yli, mutta olikin juuri ja juuri sisäpuolella. Videolta myös näkee, miten Sipsi vähän työntää nauhaa pidemmälle, että varmasti mahtuu ruutuun. :D Tuli ihan kivasti myös seuraamaan, vaikka sitä ei oltu muistettu pitkään aikaan treenata.


Lähdössä ruutuun. (Kuva Sirpa Peltola.)
Pysähdys ruudussa (tuossa näkyy tuo sininen tupsukin). (Kuva Sirpa Peltola.)
Jos ei muuten mahdu, niin sitten pitää työntää nauhaa pidemmälle. :D (Kuva Sirpa Peltola.)

Seuraavana oli liikkeestä istuminen. Sipsi oli mielestäni ihan hyvin mukana ja oltiin tätä otettu juuri muutama kerta ennen kehää, mutta jostain syystä Sipsi ei sitten kuitenkaan tehnyt istumista. Höh.

Sitten vielä luoksetulo. Sipsi reagoi pysäytyskäskyyn ehkä aavistuksen hitaasti, mutta kuitenkin ihan nätti stoppi. Maahanmenokin oli nyt nopea, kun sen kanssa on välillä ollut vaikeuksia. Olen tähän tyytyväinen, vaikka saatiinkin pisteitä vaan 7.

Sipsin luoksetulon stoppi. (Kuva Sirpa Peltola.)

Sipsin vireystaso oli hyvä ja se teki iloisesti. Mielestäni se oli myös ihan hyvin keskittynyt, vaikka noista pienistä mokista voisi päätellä toisin. Tässä vielä linkki videoon suorituksesta. Sipsin SM suoritus.

Meidän joukkueen sijoitus oli 27/53. Kultaisista oli tänä vuonna saatu myös toinen joukkueellinen koiria, mutta valittettavasti siinä tuli peruuntumisia juoksujen ja sairastumisten takia. Heidän sijoitus oli 40/53.

GR:n joukkueet. (Kuva Sirpa Peltola.)

Kiitos joukkuekavereille hienoista kuvista! Sipsistä on harmittavan vähän kunnon tokoilukuvia ja tässä on nyt tosi monta kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti