11. elokuuta 2014

Järvenpäässä kokeessa

Tänään taas käytiin kokeessa Järvenpäässä.

EVL Järvenpää 11.8.2014, tuomarina Riitta Räsänen.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 7
Seuraaminen 8
Zeta 8
Luoksetulo 5
Ruutu 8,5
Ohjattu nouto 7,5
Metallihyppynouto 9,5
Tunnistusnouto 8,5
Kaukokäskyt 5

Yhteensä 242,5 p. 2. tulos ja sijoitus 2.

Aloitetiin zetalla. Sipsi säikähti heti alussa, kun tuuli heilutti takana ollutta telttaa. Onneksi tuomari antoi vähän aikaa saada homma taas kasaan ja Sipsi pystyikin sitten ihan hyvin jatkamaan. Teki kaikki vaihdot aika kivasti, mutta taas tuossa ekan käännöksen kohdalla sillä hävisi ajatus ja jouduin antamaan toisen seuraamiskäskyn. 

Seuraavana oli luoksetulo. Taas jäi stoppi tekemättä ekalla käskyllä ja maahanmenolle tuli sitten kiire, kun oli jo niin lähellä. Tuomari sanoi, että muistelee, että on näyttänyt meille vitosta siitä ennenkin, mutta hän kyllä muisti väärin, kun viimeksi saatiin kutonen.

Ohjattuun noutoon jouduin antamaan merkille kaksi käskyä. Ja merkiltä suuntasi suoraan luoksetulon merkeille. En pysäyttänyt, kun katsoin, että tajuaako itse lähteä etsimään, mutta kun jäi vaan seisomaan sinne, niin annoin uuden hakukäskyn ja lähti yllättävän hyvin ja haki oikean. Loppuasento jäi vähän vinoon. Tuomari kommentoi sitä, että oli aika riski päästää se niin pitkälle, kun jos olisi mennyt ulos kehästä, niin olisi tullut punainen kortti.

Ekan setin viimeinen liike oli kaukokäskyt. Sipsi oli jotenkin tosi huonosti mukana, haisteli maata ja tuulta (takana oli järvi). Istumaan nousi kuitenkin ekalla, tosin jäi vajaaksi, mutta muuten hyvin. Siitä ei sitten noussut ekalla seisomaan (sanoin vähän ehkä hiljaa käskyn). Siitä maahan otti takajalkoja alle. Sitten kun piti nousta siitä seisomaan, niin katseli taas johonkin ihan muualle, joten siihen toinen kaksoiskäsky. Ja seisomasta istumaan otti taas takajalkoja alle. Sitten taas haisteli tuulta, mutta meni onneksi maahan hyvin. Perusasentoon jäi myös vähän vajaaksi.

Sitten tauko ja tauon jälkeen jatkettiin seuraamisella. Aika tyypillistä Sipsin seuraamista, vähän epätarkkaa välillä ja juoksussa ja käännöksissä jää jälkeen. Mutta oli siellä ihan kivojakin pätkiä. Ja ohjaaja käveli tällä kertaa suoraan.

Sen jälkeen oli vuorossa ruutu. En jotenkin saanut hyvin valmistelua, joten kun sanoin merkki, Sipsi meinasi mennä maahan. Toisella käskyllä sitten merkille. Merkillä jäi ihmettelemään jotain (öttiäistä?), mutta onneksi sitten keskittyi taas ja sain lähetettyä ihan hyvin ruutuun. Siinä jäi taas vasempaan etunurkkaan, mutta oli sentään sisällä. Aika hyvin tuli seuraamaan.

Sitten metallihyppynouto. Muuten meni kivasti, mutta loppuasento oli aavistuksen vino. Tuomari myös kommentoi, että ei tarvi heittää kymmentä metriä (oon aina luullut niin! pitäisköhän ehkä lukea säännöt?), että joku tuomari voisi vähentää siitä, kun joutuu heilauttamaan vartaloa pitkän heiton takia.

Viimeisenä yksilöliikkeenä tunnari. Sipsi jäi nuuhkimaan jotain kohtaa vähän tunnareiden vieressä. Odotin, että se olisi tajunnut itse jatkaa hommia, mutta ei. Ikinä ennen ei oo tuollaista tapahtunut, mutta kun sitten annoin uuden käskyn, niin jatkoi kuitenkin hommia. Tuomari sanoi, että siihen oli toinen koira pissannut voittajaluokassa, joten sitä se siinä haisteli. Onneksi ei kuitenkaan merkannut päälle!

Paikallaolot oli sitten ihan viimeisenä. Paikallamakuuseen Sipsi meni viereisen kovaäänisen maahan-käskyn myötä ja sitten se oli kuulemma liikkurin häiriökävelystä jotenkin säpsähtänyt ja liikahtanut vähän eteenpäin. Kumma juttu, ei se ole ennen siitä välittänyt. Istuminen oli sitten onneksi mennyt ihan hyvin.

Jäätiin vielä Mirvan kanssa katselemaan muiden suorituksia ja mikäs siinä, kun oli nätti keli ja aurinko paistoi. Vieressä oli schapendoesien näyttely ja kyseessä oli heidän mestaruuskoe. Aika monta kyseisen rotuista osallistuikin. Ihan kivan oloisia koiria, mutta liikaa turkkia mulle ja tuntui, että vähän vaikea oli saada ne jaksamaan pitkäkestoisia suorituksia innokkaina.

Tässä video Sipsin suorituksesta

Päästiin palkinnoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti