12. elokuuta 2014

Kesälomaturneen viimeinen koe

Tänään käytiin vielä Inkoossa kokeessa, mutta vieläkään ei ihan ykköseen ylletty.

EVL Inkoo 12.8.2014, tuomarina Pernilla Tallberg.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 9
Seuraaminen 6,5
Zeta 8,5
Luoksetulo 6
Ruutu 6,5
Ohjattu nouto 7
Metallihyppynouto 9
Tunnistusnouto 8
Kaukokäskyt 9

Yhteensä 251 p. 2. tulos ja sijoitus 1.

Koe oli Västarnkvarnin kentällä, joka oli meille tuttu koulutuksista, mutta kentällä oli aika paljon esteitä ja merkkejä häiriönä ja olin ekana vuorossa. Sipsi oli vähän pihalla kehään mennessä, mutta onneksi paikkallaolot oli ekana ja ne sujuivat ihan hyvin. Istumisen oli tehnyt hyvin, mutta makuussa oli kuulemma nuuhkinut maata. Ekana olemisessa tosin oli se hyvä puoli, että ei tarvinnut pelätä sen ennakoivan jonkun toisen käskyä.

Kävin välissä nopeasti palkkaamassa ja sitten takaisin kehään. Tehtiin taas kahdessa osassa, mutta järjestys oli tuo sama. Eli aloitettiin seuraamisella. Sipsi lähti suht ok mukaan, mutta sitten alkoi jätättää ja kun käännyttiin vasemmalle, niin oli ihan pihalla, ei seurannut ollenkaan! En tiedä pelkäsikö se niitä kaikkia rojuja vai mikä siinä tuli. Annoin lisäkäskyn, joka auttoi vähän, mutta sitten vielä uudestaan jäi harhailemaan, olisikohan ollut juoksussa jolloin komensin sitä taas (nimeltä). Sitten kun tultiin keskemmäs kenttää ja tehtiin hidasta käyntiä, niin paransi vähän. Mietin jo, että meneeköhän nollille, mutta tuomari antoi näköjään armopisteitä 6,5 verran.

Sitten tuli zeta ja liikkuri ei ollut ihan selvillä miten liike menee. Hän kun sanoi, että käskyt annetaan itsenäisesti ja käännökset, mutta en jotenkin siinä tajunnut sitä ihmetellä, mutta sitten kun lähdin liikkeelle, niin sitä käskyä ei sitten tullutkaan, joten käskin sitten Sipsin itse istumaan juuri ennen ekaa merkkiä. Tässä vaiheessa sitten tuomari sanoi, että ei se näin mene, vaan liikkurin pitää sanoa milloin käsky annetaan ja aloitettiin sitten alusta. Onneksi Sipsi oli aika kivasti mukana, että ei pahemmin häiriintynyt tästä ja teki kummallakin kertaa istumisen. Tosin hitaastihan se sen tekee, mutta eipä siinä mitään. Sitten ekan tolpan kohdalla vasemmalle käännöksessä oli taas jotain outoa! Seuraaminen herpaantui taas täysin ja jouduin antamaan lisäkäskyn (sama kohta kuin viime kokeessa!). Mutta maahan meni sitten ihan normaalisti ja samoin viimeinen vaihto meni normaalisti. Tästä siis 8 ihan ok.

Sitten se luoksetulo. Olin jo päättänyt etukäteen, että annan Sipsille pysähdykseen myös käsimerkin, koska se ei vaan nyt käy, että se juoksee pysähdykset läpi aina kokeessa! Joten nyt se sitten pysähtyi suht ok, tosin annoin aivan liian aikaisin sen käskyn, kun sitä merkkitolppaa on niin vaikea hahmottaa sieltä kaukaa! Mutta sitten Sipsi ei tehnytkään maahanmenoa ekalla, vaan jouduin antamaan siihenkin tuplakäskyn. Plääh.

Viimeisenä ekassa setissä ruutu. Se oli vähän hankalan näköisesti hyvin ruohoisella paikalla, enkä ehtinyt kovin hyvin valmistella sitä katsomaan ruutua. Lähti myös tosi huonosti merkille, olisiko mennyt ravilla. Siitä lähti kyllä oikeaan suuntaan, mutta harhautui lähelle kehänauhaa (siellä oli joku tolppa). Lisäkäskyllä meni kuitenkin ruutuun, mutta jäi vasempaan etukulmaan ihan ruutunauhan päälle (/viereen). Olisi siitä mennyt ulos ruudusta, joten annoin vielä yhden käskyn, jolloin korjasikin kivasti ruutuun, mutta sitten maahan käskyllä meni taas tosi hitaasti maahan. Mutta meni kuitenkin! Loppu ihan ok. Tuomari sanoikin tästä, että tämä oli työvoitto. :D Mutta mieluummin 6,5 kuin 0.

Katselin vähän muiden tekemisiä välissä ja Sipsi sai huilia auton vieressä. Ei onneksi ollut mikään superhelle, mutta ihan tarpeeksi lämmintä kuitenkin.

Sitten jatkettiin ohjatulla noudolla. Arvoin meille oikean. Ja taas oli merkille meno niin vaikeaa! Sipsi lähti ihan pokkana kohti keskimmäistä kapulaa, vaikka annoin uudestaan merkki käskyn. Taisin sitten joutua ihan pysäyttämään sen, ettei mene ottamaan sitä kapulaa ja sitten kun annoin taas merkki-käskyn, niin meni merkille. Siitä hakikin sitten oikean tosi hyvin ja hieno palautusvauhti. Vähän tiiviimpi olisi saanut olla luovutuksessa.

Hyppynoudossa sama, että luovutusasento olisi pitänyt olla parempi, jäi vähän kauas ja vähän vinoon. Ei muuten ongelmaa, tämä on kyllä varmaan Sipsin suosikkiliike.

Tunnarissa juoksi ensin hieman kapuloiden ohi, mutta sitten kyllä mielestäni haisteli ihan hyvin. Itse arvioin, että se vaan ei ensin huomannut, että missä ne kapulat on, kun oli taas siinä ruohikkoisella kohdalla. Piti tosi nätisti paluumatkalla kapulaa, mutta vieressä vähän taas pyöräytteli suussa. Tuomari siis vähensi pisteitä myös siitä, että ei mennyt heti kapuloille, eli siksi vaan 8.

Sitten viimeisenä ne kaukokäskyt. Nyt tehtiin niin, että meidän palkka oli Sipsin takana. (Näitä en tietenkään tiennyt etukäteen, kun kehä oli ihan kesken ja tässä vaiheessa myös vähän meni aikaa, kun liikkuri lähti etsimään sitä asentotaulua, mutta se oli meille vaan hyvä, kun Sipsin laittaa maate väleissä, niin se saa vähän kerättyä virtaa.) Ensimmäisenä seisomaannousu, jonka Sipsi teki tosi hienosti! Siitä sitten takaisin maahan, jossa taisi tulla aavistuksen eteenpäin. Sitten siitä istumaan, jonka jäi vajaaseen asentoon, kuten aina (tästä en enää välitä, meillä on isompiakin ongelmia!). Siitä seisomaan hyvin. Tässä vaiheessa liikkuri käänteli sitä taulua jotenkin oudosti, joten en oikein meinannut tajuta, että mikä tästä tulee ja sitten vaan yhtäkkiä huomasin, että hänellähän on siinä jo istu eikä seiso. Joten kiireellä sitten Sipsille bäk-käsky, jonka se onneksi teki hyvin! Ja siitä sitten samointein maahan. Nousi vielä perusasentoonkin hyvin ja saikin sitten isot kehut!

Jotenkin meillä oli tässä sama kuin viimeksi, että toisen kehän liikkeet meni paremmin. Toki ne olivat ne helpommat liikkeet meille, mutta Sipsin keskittyminen kyllä oli myös parempi. Se kun odottaa ruokaansa, niin panostaa sitten sitä enempi, mitä pidempään tehdään, kun tietää, että pian se tulee. Harmillisen vähästä jäi kiinni ykköstulos, tuli kotimatka aikalailla jossiteltua, että mikä liike olisi voinut hieman paremmin mennä, mutta ei auta. Lisää treeniä vaan, niin toivottavasti niitä ykkösiäkin sitten joskus tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti