4. elokuuta 2014

Oulussa EVL kokeessa 2.8.2014

EVL Oulu 2.8.2014, tuomarina Pernilla Tallberg.

Paikallaistuminen 9,5
Paikallamakuu 8
Seuraaminen 7,5
Zeta 6
Luoksetulo 6
Ruutu 5
Ohjattu nouto 5
Metallihyppynouto 10
Tunnistusnouto 7
Kaukokäskyt 6,5

Yhteensä 221 p. 3. tulos ja sijoitus 4.

Lomalta Kuusamosta suuntasimme Ouluun tokokokeeseen ennen etelään lähtöä. Oli taas aika lämmin päivä, mutta ei nyt kuitenkaan mikään tukahduttavan kuuma. Tällä kertaa paikallaolot olivat ekana.

En huomannut auton ikkunassa olevaa liikejärjestystä joten en tiennyt tuleeko paikallaistuminen vai -makuu ensin. Sitten liikkuri vaan yhtäkkiä sanoi "liike alkaa" ja tajusin vasta siinä vaiheessa kysyä, että mikä liike. Tai no siinä vaiheessa hän jo sanoi, että jätetään koirat, joten kyllähän se istuminen sitten oli. Mulla tuli kauhea kiire sanoa Sipsille odottamiskäsky, enkä siten siis ehtinyt sanoa mitään, että mikä liike on tulossa. Oli kuitenkin istumassa kun palasin. Tuomari sanoi, että oli kerran teputtanut jaloilla. Sen jälkeen tuli paikallamakuu, olimme rivissä vikana ja Sipsi vähän hytkyi muiden maahan käskyillä, mutta pidin siihen kontaktia, niin ei mennyt. Omalla alas, tosin aika hitaasti. Sitten takaisin istumaan nousussa olimmekin ekana ja Sipsi katsoi liikkuria ja jouduin antamaan tuplakäskyn.

Paikallaistumisrivi

Ekassa setissä oli ensin seuraaminen, sitten kaukokäskyt, tunnari ja ohjattu nouto.

Seuraaminen oli Sipsin huonoa seuraamista. Löysää ja väljää. Juoksussa jätätti ja käännöksissä myös. Peruuttamista ei tehnyt ollenkaan, vaan siirtyi vaan sivuasentoon.

Kaukokäskyissä jouduin antamaan kaksi kertaa ensimmäisen istumaannousu käskyn. Siitä nousi hyvin seisomaan, ei tullut eteenpäin. Sitten ajattelin, että tulee maahanmeno, joten kun tulikin istumaanmeno, niin mulla meni pasmat vähän sekaisin ja sanoin väärän käskyn, joten Sipsi tuli aika paljon eteen. Siitä normaalisti maahan ja siitä suht hyvä seisomaannousu. Siitä maahan tuli myös eteenpäin. Pitää vielä treenata sitä, että nuo käskyt tulee nopeassa tahdissa. Muutaman sekunnin ero voittajaluokkaan on aika huomattava.

Tunnarissa Sipsi nuuhki suht hyvin, mutta sitten taas nappasi oman huonosti ja pudotti sen lähelle toisia. Lisäksi vähän pyöritteli sitä paluumatkalla.

Ohjatussa noudossa arvoin meille oikean, joka tuntui nyt sitten olevan se meidän heikompi puoli. Sipsi meinasi mennä merkin ohi, mutta korjauksella meni kuitenkin siihen. Siitä sitten lähti tosi iloisesti hakemaan vasenta. Sain pysäytettyä ja lähetettyä uudestaan oikealle. Taisin joutua vielä käyttämään yhden käskyn, mutta sitten kuitenkin haki oikein kapulan! Ja toi tosi nätisti, eikä edes stepannut tuotuaan. Todellinen työvoitto ja saatiin kuitenkin vitosen verran pisteitä.

Tässä ekan setin videolinkki. Kokeilin youtuben kuvanvakaustoimintoa, joten nyt sitten kuva on vakaa, mutta tekstit hyppii miten sattuu. 

Toisessa setissä oli ruutu, zeta, luoksetulo ja viimeisenä hyppynouto. Rami lähti ensimmäisen setin jälkeen kauppaan, joten näitä liikkeitä ei ole videolla.

Ruutuun sain hyvin valmisteltua, että Sipsi katsoi ruutua ja sitten merkkiä. Menikin aika kivasti merkille, tosin koski sitä kuonolla. Siitä myös kivalla vauhdilla ruutuun ja tarpeeksi syvälle. Maahan meni tosin aika hitaasti. Mutta sitten kävelyn aikana, Sipsi lähti jo liikkurin käsky-sanasta tulemaan luo. Ehdin tosin samantien kutsua, joten saatiin se vitonen, mutta kyllä harmitti, kun muuten oli niin nätti liike ja tuota liikkurin käskyyn reagoimattomuutta on kuitenkin treenattu!

Zetassa ei ollut taaskaan kovin hyvin mukana, joten tällä kertaa ei sitten tehnyt maahanmenoa, joka oli taas ekana. Jäi sitten toisella käskyllä vissiin seisomaan tai jotain, mutta kääntyi mukana, kun menin taakse. Istumisen sitten taas teki nyt nätisti (tosin en tiedä oliko miten nopea) ja samoin seisomisen. Mutta kutonen vaan, kun tuon maahanmenon sähläsi.

Luoksetulo oli taas poispäin meidän palkkarepulta, joten Sipsi tuli liian kovaa, eikä taaskaan pysähtynyt ekalla käskyllä. Ja maahanmenokin oli ihan surkea, tuli vaikka miten paljon eteenpäin käskyn jälkeen. Loppu ok, mutta ei paljon lohduttanut. Vitonen kuitenkin tästäkin.

Viimeisenä sitten metallihyppynouto, joka meni ihan kivasti. Yksi kilpailija heitti kapulan ulos kehästä, joten vähän jännitin heittoa, mutta oli ihan ok ja Sipsi hyppäsi kivasti molempiin suuntiin. Oli ihan kiva lopettaa kymppiin ja kiva, ettei tullut yhtään nollia, vaikka muuten ei niin hääppöisesti mennytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti