22. maaliskuuta 2015

Sipsi kävi kokeessa vähän harjoittelemassa

Mua niin tympäisi tuo seuraaminen viimeksi, että päätin, että tässä kokeessa me tehdään seuraaminen hyvällä fiiliksellä, muusta viis. Nooh, ehkä olisi pitänyt vähän niihin muihin juttuihin keskittyä, mutta pääasia, että se seuraaminen meni nyt paremmin! Yritetään sitten vaikka ensi kerralla saada kokonaisuuskin taas vähän paremmin kasaan. En vaan oikeasti edes halua niitä ykkösiä sillä tavalla, että itse harmittaa joku luokattoman surkea seuraaminen. 

EVL Vantaa 21.3.2015, tuomarina Pernilla Tallberg.

Paikallaistuminen 0
Paikallamakuu 0
Seuraaminen 7,5
Zeta 5,5
Luoksetulo 5
Ruutu 0
Ohjattu nouto 9
Metallihyppynouto 10
Tunnistusnouto 9
Kaukokäskyt 5

Yhteensä  163 p.

Paikallaistumisessa Sipsi oli mennyt puolen minuutin kohdalla maahan. Treenikaveri sanoi, että joku kolahdus oli kuulunut (jota kaikki koirat olivat katsoneet) ja sen jälkeen Sipsi oli mennyt maahan. Vähän outo juttu, kun sillä on kuitenkin istuminen ollut aika varma. Paikallamakuussa sillä oli sitten vähän huono vire (liian korkea), kun huomautin sille tuosta istumisesta. Meni hyvin maahan, mutta kun seuraavat antoivat maahanmeno käskyt, niin nousikin istumaan. Laitoin uudestaan maahan ja oli pysynyt hyvin, ei ollut edes nuuhkinut, mutta se oli jo siinä vaiheessa nolla. Nousi edellisten seuraamiskäskystä. Näitä pitää nyt näköjään vähän enempi treenata, eikä olettaa, että ne jo sujuvat.

Liikkeestä istuminen, Sipsikin vielä istuu (Kuva Laura Nissinen)

Ekassa kehässä ekana liikkeenä oli seuraaminen. Olisin toivonut, että se olisi ollut jossain muussa välissä, mutta päätin silti mennä hyvällä mielellä sitä tekemään. Sipsi pitikin jo alusta lähtien ihan kivan kontaktin. Ekaan perusasentoon jäi vinoon, mutta peruutti sitten kivasti. Ja piti lähes koko ajan kontaktia (ei puututa nyt siihen vinouteen ja väljyyteen, otan mieluummin sen jos kontakti on hyvä). Juoksussa jäi kerran ja kun siitä tuli käännös, ajautui oikealle puolelle, josta uudella seuraamiskäskyllä korjasi hyvin paikan. Sivuasennoissa teki pienen oman pyörähdyksen, mutta sen jälkeen keskittyi taas paremmin. Eikä äännellyt! Tämä on aivan huomattava parannus edelliseen kokeeseen ja olin tähän erittäin tyytyväinen, vaikka noiden parin virheen takia pisteitä vaan 7,5.

Sitten ohjattu nouto. Onnistuin taas arpomaan sen vasemman, mutta oltiin tätä useita toistoja otettu viikolla. Ja Sipsi menikin hienosti suoraan vasemmalle ja nopea palautus. Loppuasentoa ja luovutusta ei oltukaan tehty, joten se sitten meni pieleen, mutta pisteitä kuitenkin 9.

Hyvä vauhti oli! (Kuva Laura Nissinen)

Seuraavana hyppynouto. Heitin vähän vinoon, mutta meni kuitenkin hyvin ja luovutuskin vähän parempi, joten tästä 10.

Ekan kehän viimeisenä liikkeenä kaukokäskyt. Eka nousu ihan hyvin, mutta siitä Sipsi ei sitten mennytkään istumaan vaan maahan, josta yritin korjata istumaan, mutta eihän se maasta istumaan osaa nousta "bäk" sanalla, joten nousikin seisomaan. Siitä sitten ihan hyvin maahan. Sen jälkeen nousi väärin istumaan! Tämä oli ihan outo juttu, ei ole ikinä noin tehnyt! Kait sillä meni pasmat sekaisin tuosta aiemmasta virheestä. Siitä onneksi hyvin seisomaan, mutta viimeinen maahanmeno oli taas huono. Tästä 5.

Toista kehää jouduttiinkin sitten aika pitkään odottelemaan. Sipsi ei oikein nätisti odottanut, joten tuntui vähän väsyneeltä. Ekana liikkeenä oli ruutu. Hyvin merkille, mutta himmaili ruutuun, eikä mennyt tarpeeksi pitkälle. Yritin käskeä sen taakse käskyllä maahan, jolloin olisi vielä ollut ruudun sisällä, mutta se käsky ei ole tarpeeksi vahva, joten ei sitä tajunnut. (Istumisen kautta sitten käskin maahan, mutta oli ulkona ruudusta.) Sitten vielä perskules sentään varasti liikkurin käskystä seuraamiseen! Vähän jouduin asiasta huomauttamaan, mutta sen jälkeen tehtiin ihan nätti seuraaminen zetan aloituspaikalle.

Zetan järjestys seiso-maahan-istu. Tässäkin oli mielestäni nyt ihan kiva seuraaminen! Yritin pakonomaisesti hymyillä koko ajan ja Sipsi kyllä ilahtuu siitä. Seisomisessa (tai no molemmissa, kun kerran ei maahanmenoa tehnyt) kääntyi vastaan. Maahanmenossa niiasi, mutta ei mennyt maahan, en tiedä mistä johtui, maahanmeno on sillä yleensä ollut varma. Istuminen kuitenkin hyvin. Pisteitä 5,5.

Luoksetuloon mennessä meinasi nuuhkia maata. Ei myöskään mennyt ekalla käskyllä maahan. Ja piru vieköön varasti kaikki luoksetulot! Eikä tehnyt niin hyviä pysähdyksiäkään kuin mihin pystyy. Tästä 5.

Viimeisenä liikkeenä tunnari. Sanoin aika painokkaasti Sipsille "odota", kun viimeksi varasti tämänkin niin törkeästi. Ja nyt sitten Sipsi odottikin nätisti. Pieni pyöräytys kapulalla, mutta ei paha! Tästä 9.

Nyt sitten seuraavaan kokeeseen harjoittelemme, ettei liikkurin käskyihin reagoida ja keskittymistä täytyy edelleen tarkentaa. Ja josko tuon seuraamisenkin harjoittelua vielä jatketaan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Tästä videoon

1 kommentti:

  1. Tulee, tulee! Eikä treenattavat asiat lopu! ;) Hyppynouto oli järjettömän hieno!! t. Kateellinen Nollaaja

    VastaaPoista