14. maaliskuuta 2015

Sipsin toinen EVL1

Rimaa hipoen tuli ykkönen, mutta sitähän ei lasketa miten se tulee. ;)

EVL Varkaus 14.3.2015, tuomarina Katja Rautiainen.

Paikallaistuminen 10
Paikallamakuu 8,5
Seuraaminen 5
Zeta 6
Luoksetulo 10
Ruutu 8,5
Ohjattu nouto 8
Metallihyppynouto 9,5
Tunnistusnouto 5
Kaukokäskyt 9

Yhteensä 257,5 p. 1. tulos, sijoitus 2.

Ensimmäisenä paikallaolot. En ehtinyt kovin kauaa olla hallissa ennen kuin paikallaolot jo alkoi, mutta Sipsi oli ihan ok. Istumaan jäi normaalisti, ihan pienesti liikautti toista etutassua, kun tulin lähelle. Paikallamakuissa teki pienen heilahduksen viereisen käskystä, mutta ei kuitenkaan ennakoinut. Nousi myös hyvin istumaan. Mutta oli kuulemma nuuhkinut.

Paikallaistumisessa

Varsinaiset liikkeet tehtiin normaalissa järjestyksessä, ruudusta poikki. Olimme viimeinen koira. En kauheasti jännittänyt, tiesin, että Sipsi osaa liikkeet ja tekee parhaansa.

Seuraaminen oli ihan kammottavaa. Teki mieli vajota maan alle häpeästi ja ehdin jopa miettiä, että yleisössä varmaan ajatellaan, että mitä tuokin EVL:ssä tekee noin huonon koiran kanssa! Nyt oli varmaan aika lähellä nollakin, mutta saatiin kuitenkin 5.

Zetaan lähdin kuitenkin hieman paremmilla mielin, koska se on kuitenkin vähän parempi yleensä kuin normiseuruu. Sipsi teki asennot ihan hienosti, tosin istumisessa hieman kääntyi taakse. Ja haukotteli kovaan ääneen pari kertaa. Ja toki se seuraaminen oli edelleen kaameaa ja maasta tuli lisäkäskykin, eli siitä vaan 6.

Sitten päästiin kivoihin liikkeisiin ja ekana niistä luoksetulo. Hyvä maahanmeno ja odotus. Hyvä hallittu vauhti ja ihan kivat stopit. Myös hyvä sivulletulo. Tästä oli kiva saada 10.

Ekan setin viimeisenä ruutu. Sipsi ei katsonut merkkiä, vaikka yritin monta kertaa sitä käskeä ja sitten ei mennyt ekalla käskyllä merkille. Toisella sitten ihan hyvin. Ruutukin löytyi, mutta meni tosi reunaan ja mietin pitkään, että uskallanko laittaa sen siitä maahan vai yritänkö korjausta. Tuomarikin ehti jo ihmetellä, että mitä mä siinä mietin. :D Päätin kuitenkin yrittää korjata ja se kannatti, koska meni paremmin ruutuun ja sisälle maahan. Loppuseuraamiseen tulo ei ollut hyvä, mutta Sipsi sentään tajusi itse korjata (pienellä kroppa-avulla). Tästä 8,5 oli kyllä aika positiiviset pisteet.

Toisen setin ekana liikkeenä ohjattu nouto. Sipsi on nyt pari kertaa ollut menossa keskimmäiselle ja meinasi samaa nytkin. En tiedä vaikuttaako merkillä vinossa oleminen asiaan. Korjasi kuitenkin hyvin vasemmalle ja loppu oli hyvä. Siitä siis 8.

Metallinouto oli pitkästä aikaa ihan hyvä, siitä 9,5. Tunnarissa Sipsi varasti tosi törkeästi kapuloille! Vähän turhan hätäinen oli kapuloilla, mutta malttoi kuitenkin tarkentaa omaan. Pari pientä pyöräytystä matkalla. Mutta pisteitä vaan 5.

Viimeisenä oli kaukokäskyt ja tosi sopivasti selkä palkkakassia vasten! Sipsi oli erittäin kivassa vireessä ja keskittyi hyvin! Seisomasta istuminen ja maahanmeno ovat vaikeat, mutta vaikka hieman teputti takajaloilla, niin aika kivasti pysyi paikallaan! Olin erittäin tyytyväinen! Siitä siis 9.

Kokonaisuuteen en ollut tyytyväinen. Aivan liikaa virheitä ja todella surkea seuraaminen harmitti tosi paljon. Jotenkin siitä tulee niin paha mieli, kun Sipsistä se ei selvästikään ole kivaa. Monet muut liikkeet tekee niin iloisesti ja innokkaasti ja vaikka se nyt sitä häntää heiluttaa seuraamisessa, niin ei se silti tee siitä seuraamisesta innokkaan näköistä, kun paikka on mitä sattuu ja kontakti ei pysy. Ja varastamiset ja käskystä lähtemättömyys ovat merkkejä siitä, että se keskittyminen ei ole ihan kunnossa. Mutta olihan tuossa paljon positiivistakin ja ei se auta kuin jatkaa harjoittelua noiden haastavampien asioiden suhteen.

Linkki videoon suorituksesta

Sipsi sai palkinnoksi juustohampurilaisen!

2 kommenttia:

  1. Vähän on vissiin kiire palkalle... :D Mutta onnea ykkösestä, hieno Sipsi! :)

    VastaaPoista
  2. Palkalle on aina kiire! Ja mitä nopeammin suorittaa kaikki tehtävät, sitä nopeammin sinne pääsee. ;) Mutta hei, kaukokäskyissä upea keskittyminen, siinä ei oo kiirettä. Jopa hännän heilutus loppuu ajoittain!

    VastaaPoista