18. toukokuuta 2016

Pääkaupunkiseudun kultaisten kiitoskoulutus

Vedin yhdet Pääkaupunkiseudun kultaisten nometreenit viime syksynä, joten päästiin mukaan heidän järjestämään kiitoskoulutukseen edellisvuonna talkoilleille. Koulutus järjestettiin Hyvinkäällä. Se oli rastimuotoista ja kouluttajina toimivat Mervi Salo, Mari Koivisto ja Maarit Nikkanen.

Rasti 1:
-Tehtiin linjoja. Matka oli aika pitkä, mutta toisaalta maasto oli tosi selkeä. Vähän epäröin, että miten menee, mutta Nacho meni ihan hyvin. Kouluttaja peräänkuuluttikin luottamusta Nachoon ja tekemään pidempiä linjoja selkeisiin paikkoihin. Vaikeutta saa maastonvaihteluilla. Pysäytys sokkolinjalla aina ja vasta sitten etsimään.


Rasti 2 (Maarit):
-Tehtiin lähihakua metsässä. Markkeeraus ja sen jälkeen lähihaku toiseen paikkaan, opettaa luopumaan markkeerauksesta. Muistimarkkeeraus palkinnoksi hyvin menneestä lähihausta. Lähihaku pieneltä alueelta, jotta ei ala laajentamaan liikaa.

Nacho odottelee omaa vuoroaan

Rasti 3:
-Tehtiin kaksoismarkkeerauksia ja haku ohjaajan osoittamasta suunnasta. Nacho lähti ekalla hakemaan sitä toista. Tässä pitäisi olla tarkempi, jos tekee väärin, pysäyttää koira, eikä antaa tehdä väärin. Toiseen suuntaan tehtynä meni sitten hyvin sinne minne käskin. Kiinnitä huomiota palautukseen, ettei pure damia, eikä hypi sen perään. (Ohjeena kielto, mutta luulen, että Nacholle toimii paremmin, jos käskee sen istua rauhassa.) Kokeile linnuille miten sivulle tuominen sujuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti