14. toukokuuta 2016

Ensimmäistä kertaa WT-kokeessa 14.5.2016

Olimme Nachon kanssa ekaa kertaa WT (working test) kokeessa. En edes osannut jännittää, kun en oikein osannut ajatella, että millaisia tehtävät voivat olla ja mikä on Nachon osaamistaso.

Olimme aika alkupäässä, mutta se sopi hyvin, niin ei tarvinnut rasteilla kauheasti odotella omaa vuoroaan. Ensimmäisellä rastilla oli markkeeraus metsässä, aika mäkisessä kohdassa ja sitten linja samaan paikkaan. Nacho ei kovin hyvin tehnyt markkeerausta, mutta löysi kuitenkin damin hetken etsittyään, mutta linjaa ei olla tällä tavalla kauheasti treenattu, joten se lähti ihan väärään suuntaan. Pysähtyi kuitenkin hyvin pillistä ja lähti hienosti vasemmalle, kun näytin ja löysi sitten sen damin.

Seuraavalla rastilla oli drive-tehtävä. Ikinä en ollut tämmöisesti ennen edes kuullut. Mutta ei se mitään. Ensin katsottiin drive kolmen koiran kesken, siinä tuli useita heittoja. Sitten kaksi koiraa piiloon ja ensimmäinen sai hakea yhden damin. Sitten seuraava koira ja me oltiin sitten kolmantena. Nacho oli ehkä vähän jo unohtanut mihin heitot tulivat, eikä meinannut löytää mitään. Lähti harhailemaan sinne mihin ajohenkilöt olivat poistuneet. Tästä tuomari sanoikin, että jos poistuu alueelta, niin kannattaa nopeammin palauttaa se oikealle alueelle. Löysi sitten onneksi viimein damin sieltä.

Kolmannella rastilla oli kaksi markkeerausta aika isojen puskien taakse ja välissä vielä joki. Ensin tuli markkeeraus kauemmas ja Nacho ei kovin hyvin sitä hahmottanut, joten aikalailla etsimiseksi meni. Toinen markkeeraus tuli lähemmäs, mutta senkin Nacho kiersi ihan ihmeellistä reittiä ja etsimiseksi meni sekin. Sitä varmasti hankaloitti ojan/puron ylitys, kun jäi miettimään pitääkö hypätä vai uida. Mutta tästä moni otti nollan, joten hyvä, että Nacho kuitenkin selvisi ja löysi damit!

Viimeisellä rastilla oli walk-uppia ja vieressä pelto ja joki. Nacholla vähän keuli seuraaminen. Ensin tuli markkeeraus joen yli, Nacho meni aika kivasti uimaan, mutta vähän taas hukkasi paikan ja joutui etsimään. Ja sitten! Se ei millään tullut takaisin joen yli damin kanssa! Juoksi vaikka kuinka pitkään joen vartta, kun ei vaan päässyt muka takaisin. Yritin pillittää ja kutsua ja huutaa ja kyllähän se sitten viimein tuli. Mutta tämä meni ehdottomasti treenilistalle!

Sitten jatkui vielä walk-up, tuli linja pellolle. Siinä Nacho meni aika kivasti lähelle damia ja sai sen ylös, mutta tuomari kyllä sanoi lopussa, että olisi ollut hyvä pysäyttää se siihen. No, pääasia että sai damin talteen. Sitten vielä hieman seuruutusta ja markkeeraus niitylle suoraan eteen. Tässä Nacho juoksi ihan liian pitkäksi ja jouduin kutsumaan sitä takaisinpäin.

Markkeeraukset oli kyllä tänään niin tosi hankalia, että en olisi uskonut. Varmaan uusi tilanne ja paljon edellisten koirien hajuja ym. sotkivat Nachoa. Mutta kuitenkin kiva, että saatiin tulos, ALO2, pisteet 67, ja hyviä asioita treenilistalle. Tästä on hyvä jatkaa.

Nacho peltotehtävää odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti