12. toukokuuta 2012

Valmennusrenkaan koulutuksessa

Oltiin Sipsin kanssa valmennusrenkaan järjestämässä koulutuksessa, jossa oli neljä eri "rastia", joissa jokaisessa eri kouluttaja ja sai valita jokaiseen eri liikkeen, jota treenata.

Ekalla rastilla kouluttajana Tesu Åberg. Otettiin seuraamista. Sipsi oli kovin innoissaan, joten edisti ja poikitti. Myös sivuasento on vähän edessä. Harjoiteltiin sitä sitten niin, että ohjaan sen parempaan sivuasentoon ja olen tarkkana sen kriteereistä. Sitten sanon seuraa, mutta en lähde liikkeelle, vaan Sipsin pitää odottaa nätisti. Ongelmana tässä on se, että meillä on vain yksi käsky tähän, seuraa, joka tarkoittaa sekä sivuasentoa, että seuraamista. Näin Sipsi ei oikein tiedä, pitääkö sen korjata asentoa, vai odottaa, että lähdetään. Mutta ainakin tuo rauhallinen lähtö paransi tosi paljon sitä edistämistä ja samalla myös poikittamista. Palkan voi antaa oikealla kädellä selän takaa.

Tokalla rastilla kouluttajana Riitta Jantunen-Korri. Tehtiin kaukokäskyjä. Läheltä tehtynä seisomaan nousut maasta ja istumasta on ok, joskin etujalkoja vielä jonkin verran teputtaa. Pitää muistaa palkata aina vain silloin, kun kaikki neljä jalkaa on paikoillaan. Seisomasta istumaan on ok, mutta seisomasta maahan on hankalampi. Tähän voi ottaa avuksi kosketuskepin tai nenätargetin (ei olla sellaista ikinä tehty), jotta ei tarvi niin paljon kädellä avustaa. Myös kahden käden namit on ok, mutta käsien pitää olla keskenään samassa linjassa pystysuorassa tasossa, ettei tule liikettä etutassuilla (nyt väisti kättä).

Istumasta maahanmenot on teknisesti oikein, mutta kun olen lisännyt matkaa, Sipsi saattaa jumahtaa jompaan kumpaan asentoon. Näihin kokeiltiin sellaista, että sanon Sipsille höpsistä, nyt meni pieleen tms. ja sen jälkeen käännän sille selän ja ignooraan sen joksikin aikaa täysin. Tähän mennessä olen mennyt sen luo ja aloittanut uudestaan, mutta Sipsi on ilmeisesti kokenut senkin palkitsevana. Nyt sillä oli hieman vaikeuksia ymmärtää, että sen pitää pysyä siinä asennossa, mutta joidenkin toistojen jälkeen se alkoi tehdä pyydetyn asian, kun ignooraamisen jälkeen tein hieman helpotettuna istumaan nousun. Lisäksi sen kriteereissä pitää olla tarkkana, jotta nostaa jalat täysin suoraan. Nyt jää välillä vähän liian alas.

Kolmannella rastilla kouluttajana Katariina Kainulainen. Aluksi otettiin paikallamakuut ryhmässä, ne meni ongelmitta. Sitten tehtiin ruutua kosketusalustalla. Sipsi on oppinut sen hyvin ja oli erinomaisen innoissaan. Melko paljon saa kosketusalusta vielä olla mukana, jotta todella alkaa mennä ruudun takaosaan suoraan. Vaihtelua palkan antopaikkaan, välillä saa tulla hakemaan kädestä, välillä heitto suoraan ruutuun, välillä ruudusta pois, jolloin saa hakeutua takaisin alustalle. Lähettämistä erimittaisilta matkoilta, välillä ihan lyhyeltä, välillä pidemmältä.

Sitten otettiin vielä noutoa, kun aikaa riitti. Sipsillä on siinä tullut sellainen ongelma, että vauhtinoudossa lähtee kyllä innolla, mutta ei otakaan kapulaa, vaan on niin kiireellä lähtemässä takaisinpäin, että juoksee kyllä reippasti kapulalle, on ottavinaan sen, mutta kääntyykin takaisinpäin ilman ja vasta sitten taas kapulalle ja ottaa sen. Lyhyemmällä matkalla ottaa kapulan hyvin. Otetaan nyt sitten kuurina tuota pelkkää nostoa läheltä ja kauempaa ohjatun noudon kapulalla, joka on helpompi nostaa. Myös muita noutotreenejä, kuten kiertoa, hyppyä, eri asentoja kapula suussa jne. pitäisi treenata.

Neljännellä rastilla kouluttajana Sanna Viitanen. Otettiin luoksetulon stoppeja tolpan kiertämisen kautta. Ollaan kiertoa jonkin verran nyt treenattu, mutta se ei ole tuntunut kovin hyvin menevän Sipsille päähän, nyt kuitenkin teki sitä tosi hienosti ja pysähtyikin hyvin. Täytyy vaan paljon tuota treenata ja muistaa heittää palkka samalla kun pysäyttää (apuohjaaja auttaisi tässä). Ja paljon sitten pelkkää kiertoa. Lisäksi täytyy ehkä nyt kokeilla, kokisiko Sipsi pallon tarpeeksi palkitsevana, kun on nyt alkanut enempi kotonakin palloilla leikkimään. Pallolla kun olisi tässä liikkeessä paljon helpompi palkata.

Sää ei oikein suosinut, oli aika tuulista ja iltapäivästä alkoi tihkuttaakin, joten vähän meinasi olla kylmä välillä. Mutta muuten tosi kiva koulutuspäivä, Sipsi oli tosi innoissaan ja tuntui, että sai tarpeeksi neuvoja, kun oli useampi eri kouluttaja ja eri rasteja joissa ryhmän mukana kierrettiin (ryhmässä 4 koiraa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti