5. toukokuuta 2012

Möllitokoilemassa taas

Sipsin ja Emman kanssa möllitokoilemassa Munkkiniemessä 5.5.2012. Sipsi AVO- ja Emma VOI-luokassa. Tuomarina toimi Mirjam Kallio.

Sipsin pisteet:
paikallamakuu 8
seuraaminen 9,5
maahanmeno 10
luoksetulo 5
seisominen 7
noutaminen 8
kauko-ohjaus 0
hyppy 0
kokonaisvaikutus 10
Yhteensä 118, 3. tulos

Ja kootut selitykset. Paikallamakuussa ei mennyt ekalla käskyllä maahan. Seuraaminen oli innokasta, mutta edelleen vinoa ja edistää. Intoa nyt oli kuitenkin mukana ja kyllä tuo jo oli parempaa kuin aiemmin. Luoksetulossa ei pysähtynyt, mutta ei olla kyllä sitä kauheasti vielä treenattukaan. Seisomaan jäi hyvin, mutta kääntyi kun menin taakse, vaikka sitä on kyllä koitettu treenata, oli vaan ehkä vähän liikaa energiaa luoksetulon jäljiltä. Noutamisessa meinasi unohtaa ottaa kapulan mukaan, kun oli niin kova vauhti ja into. Kauko-ohjauksessa ei noussut ekalla käskyllä istumaan, muuten meni hyvin, mutta 0, koska nousi ylös ja tuli vastaan, kun olin menossa sen luo. Tätä ei kyllä olla yhtään treenattukaan.

Hyppy oli sitten kaiken huippu. :D Hyppäsi hyvin, meni hyvin istumaan, sitten annoin uuden hyppy käskyn ja Sipsi hyppäsi mun luo, mutta ei vissiin keksinyt mitä sitten olisi pitänyt tehdä, joten hyppäsi takaisin. Tässä vaiheessa omistajan pokka petti ihan täysin, kun muutenkin siinä oli ollut pitelemistä, kun Sipsillä oli niin kovasti intoa ja virtaa. Otettiin hyppy vielä uusiksi ja kun annoin käskyksi tule, niin se se sujui hyvin. Kokonaisvaikutus siis noin hyvä, koska intoa oli. :) Ja tuomari on kouluttanut mua ja edellisiä koiria joskus aiemmin ja sanoi, että mun kaikki koirat on tämmöisiä samanlaisia ja siitä tuli kyllä hyvä mieli. Ainakin meillä on hauskaa, jos ei aina taitoa olekaan. :) 

Emmalla riitti myös intoa.
paikallamakuu 10
seuraaminen 8
istuminen 10
luoksetulo 7
ruutu 0
hyppynouto 8
metallinouto 10
tunnistusnouto 0
kauko-ohjaus 8
kokonaisvaikutus 10
Yhteensä 209

Paikallamakuussa Emma nousi ennen käskyä, mutta koska se oli EVL:n mukaan tehty (yksittäin) niin tuomari ei vähentänyt pisteitä. Seuraaminen oli innokasta, mutta perusasentoja ei meinannut malttaa tehdä ja ne oli vinoja. Johtuen varmaan kyynär- ja selkävaivoista. Luoksetulossa ennakoi liikkurin käskytyksen ja pysähtyi aika hitaasti. Ruutuun meni, mutta oli ulkopuolella, olisi pitänyt ohjata uudestaan, mutta en sitten jotenkin tajunnut että ei ole kunnolla ruudussa. Lisäksi ennakoi siinä seuraamiseen tulon.

Hyppynoudossa puri kapulaa ja hipaisi estettä palautuksessa. Tunnarissa otti väärän suuhun, sylki sen ja toi oikean. Eli sama ongelma mikä aiemminkin. Kaukoissa sekoitin itse istumisen ja seisomisen, joten ei tehty ihan oikeita liikkeitä, mutta siitä ei vähennystä, seisomasta maahan tuli vähän eteenpäin.  Mutta kokonaisvaikutus Emmallakin 10, koska oli niin tohkeissaan ja intoa täynnä. :) Toivottavasti saisi tuon selän vielä sen verran kuntoon, että pääsisi vielä kokeilemaan sitä VOI1:stä.

Ylipäätänsä tosi kiva fiilis jäi, kun kumpikin oli intoa täynnä ja teki parhaansa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti