13. marraskuuta 2012

Treeniä nuorten koirien tokorinkiläisten kanssa, osa 1

Oltiin eilen Klaukkalassa Kennelliiton tiloissa treenaamassa kolmen nuorten koirien tokorinkiin kuuluvan kanssa. Aikaa oli kaksi tuntia, joten ehdittiin tehdä kunnon treenit.

Aloitettiin paikallaoloilla. Istumisessa Sipsi oli meinannut nuuhkia ja samalla liikuttanut toista tassua. Makuussa tuijotti edessä olevaa liikkuria ja ei mennyt ekalla käskyllä maahan.

Ekana liikkeenä tehtiin liikkeestä seisomaan jäämistä ja seisomassa paikallaan pysymistä. Laitoin kupin eteen, jossa oli lihapulla. Sipsi oli jotenkin tosi jännittynyt tai kiihkoissaan tuosta ja sillä oli tosi vaikea keskittyä olemaan paikallaan. Välillä liikutti jotain tassua vaan ihan vähän, mutta sitten välillä kääntyi ihan kunnolla. Tätä pitää selvästikin tehdä vielä paljon lisää.

Sitten tehtiin ruutua. Ekalla kerralla meni aika nätisti ruutuun, mutta kun otin toisen toiston, jäi ihan ruutunauhan etuosaan, osaa siitä kyllä itse korjata taaksepäin, mutta kun haluisin sen juoksevan suoraan taaemmas! Enkä ainakaan oppivan, että ensin käännytään siinä ihan nauhalla ja sitten korjaillaan. Laitoin sitten taakse kosketusalustan, mutta silti Sipsi tarjosi aina ensin ruutunauhan takana olemista ja vasta sitten tajusi mennä alustalle. Tehtiin varmaan kolme toistoa ja sitten viimein Sipsi meni suoraan sinne taakse. En tiedä miten tästä etenisi.

Sitten pidettiin tauko ja sen jälkeen otettiin hyppynoutoa. Jos olen suorassa ja heitän suoraan Sipsi tekee hyvin. Mutta jos kapula on vinossa tai minä olen vinossa, niin Sipsi menee herkästi suoraan kapulalle. Jos kiellän sitä menemästä tai joku ottaa kapulan pois, se menee ihan lukkoon ja ei tee mitään. Sain sen nyt kuitenkin kädellä näyttämällä hyppäämään tämmöisen "lukon" jälkeen ja sen jälkeen menikin hyvin ja se hyppäsi joka kerta.

Jossain välissä teimme vähän seuraamista, kun oli kiva iso peili. Ei tosin seuraaminen kovin hyvältä näyttänyt, vaikka onhan siellä hyviäkin pätkiä joukossa. Kääntymiset sujuu suht kivasti ja korjaa aina pysähdyksissä. Ehkä pitää vaan jatkaa tehden paljon näitä.

Sitten otettiin tunnaria niin, että Laura toimi liikkurina. Eka kerta meni niin, että tarkasti kaikki hyvin ja nosti oikean, mutta pudotti sen ja kävi uudestaan tarkastamassa muut. Kokeiltiin sitten laittaa sen verran paljon muita kapuloita, että ei pystyisi jokaista tarkistamaan. Nuuhki aluksi hyvin, mutta sitten ilmeisesti usko petti ja alkoi tuomaan vääriä. Laitoin sen hetkeksi tauolle ja kävin koskemassa kapulaan uusiksi niin että Sipsi näki sen. Sen jälkeen se hakikin sen hyvin (lähetin lyhyeltä matkalta). Otettiin vielä kolmas kerta niin, että laitoin itse sen oman kapulan joukkoon ja lähetin lyhyemmältä matkalta. Tämä meni hyvin ja lopetettiin tähän.

Otin vielä muutaman luoksetulon stopin lyhyeltä matkalta ja suoraan lihapullan heittämällä. Ja vähän kaukojakin tuli otettua. Ja sitten vielä ihan lopuksi uudet paikallaolot. Tuossa Sipsi meni lopussa maahan istumasta, ei tainnut enää jaksaa keskittyä. Ja paikallamakuussa ei taaskaan mennyt maahan, kun liikkuri (Rami) tuli eteen sanomaan käsky.

Huh, oli kyllä rankka treeni ja Sipsi oli tuon jälkeen ihan poikki. Mutta kivasti kuitenkin jaksoi noinkin pitkään tehdä, vaikka välillä siis toki pidettiin taukoja, ettei se nyt ihan kahta tuntia hommia tehnyt. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti