27. marraskuuta 2012

Treeniä nuorten koirien tokorinkiläisten kanssa, osa 2

Toinen kerta Klaukkalassa treenit tällä porukalla. Tosin porukkamme oli kutistunut kolmeen, mutta saimme sitten Lauran ja Emmin kanssa treenailla oikein ajan kanssa, kun halli oli varattu kahdeksi tunniksi.

Teimme lauantaina oppimiamme juttuja. Aluksi ruutua targetilla. Ekalla kerralla Sipsi katseli johonkin ihan muualle, eikä ollut ollenkaan menossa ruutuun. Laura kävi näyttämässä sen ja sen jälkeen meni hyvin ja suoraan targetille. Otin muutaman toiston ja juoksi joka kerta hyvin ruudun takaosaan asti. Sitten viimeinen toisto ilman targettia ja silti meni hyvin.

Seuraavalla vuorollamme tein ohjattua noutoa. Siihenkin otin oppia lauantaina, vaikka ei itse sitä tehtykään ja tehtiin nyt niin, että haettava kapula oli selvästi lähempänä merkin linjaa kuin keskikapula. Ekalla kerralla Sipsi haki keskikapulan, mutta kun sitä laitettiin vähän taaemmas ja itse menin hieman enemmän haettavaa kapulaa kohti, niin loput toistot Sipsi haki oikean. Kovin nopeasti se ei kapuloita hakenut ja välillä ottikin vähän huonosti, mutta se johtui varmaan siitä, kun ei oikein tiennyt mikä on homman nimi.

Kolmannella vuorollamme tein tunnarin. Tehtiin isolla kasalla ja vähän lyhyemmällä matkalla. Sipsi nuuhki hyvin, tosin meinasi ottaa omasta viereisen, mutta kuitenkin päätyi sitten omaan. En ottanut enempää toistoja.

Sitten tein vielä kokeenomaisen setin, jossa oli seuraaminen, seisomaan jääminen, luoksetulo, nouto ja hyppy. Seuraaminen oli Sipsin tasoista, varsinkin käännökset on vielä hakusessa. Seisomaan jäämisessä tuli kaikki meidän kesto-ongelmat esiin, eli teputti (tosin oli ottanut myös askelia, mikä ei ole tavallista!), kääntyi ja teputti kun tulin viereen. Luoksetulo ei ollut kovin jämäkkä, mutta pysähtyi kuitenkin. Nouto oli ihan ok, tosin kun ei ollut oikeaa kapulaa, niin heitto oli vähän lyhyt. Hyppyyn ei lähtenyt ekalla, ei jotenkin vissiin huomannut, että se hyppy oli siinä. Kuuntelin "tuomarin" (Laura) kommentit ja kehuin ja silittelin Sipsiä. Sitten menimme hakemaan loppupalkan yhdessä.

Tein vielä vähän hyppyä ja nyt hyppäsi joka kerta hyvin. Samoin seisomaan jäämistä ja siinä pysähtyi hyvin ja ei teputellut. Jotenkin kyllä tuntuu, että kokeessa tekee sen taas, kun on korkeammassa vireessä. Seuraamista katsoin vähän peilin kanssa ja onhan se nyt parempaa kuin joskus aiemmin, mutta en ole kovin tyytyväinen siihen edelleenkään. Tein myös kaukokäskyjä, kun nyt kun olen ottanut paljon seisomaan nousua, niin istuminen on vähän kärsinyt ja meinaa välillä nousta seisomaan tai sitten ei nouse ollenkaan. Pitää sitä vielä tällä viikolla tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti