5. toukokuuta 2013

treeniä, treeniä

Ollaan tässä viime viikkoina tehty enempi-vähempi aktiivisesti noita kaukokäskyjä. Nyt alkaa jo suurimmaksi osaksi sujua ihan kivasti tässä kotona sisällä ja pihalla. Mutta aika paljon olen vielä pitänyt noita apuja (lautaa, kosketusalustaa) mukana, varsinkin pidemmällä matkalla. Maahanmenossa tuppaa aina välillä tulemaan vähän eteen. Tehtiin nyt kuitenkin kokeenomainen treeni eilen (4.5.) jotta näki vähän missä mallissa muut liikkeet ovat. Tehtiin tuossa lähikentällä ja yksin, pari koiraa kulki sinä aikana ohi (vähän kauempaa tosin).

Aloitettiin seuraamisella. Sipsi ei ollut jotenkin kauhean hyvin mukana, välillä meni kontakti ja sitten edisti, edisti ja taas kerran edisti. Myös sivuaskeleissa tuli pomppimista. Plääh, tyhmä seuraaminen.

Hyppynoudon tein niin, että laitoin laudan kahden ruututolpan väliin, mutta eihän se tajunnut sitä hypätä. Takaisin tullessa sanoin uudestaan hyppy ja silloin hyppäsi. Nouto meni muuten hyvin, mutta heilutti taas hieman päätä loppuasennossa.

Sitten liikkeestä istuminen, varmistin että istui, mutta näytti ihan hyvältä mun näkövinkkelistä.

Metallinouto meni muuten hyvin, mutta tässäkin heilutti hieman päätä lopussa. Ollaan sitä kyllä nyt harjoiteltu, mutta ilmeisesti liian matalassa vireessä.

Sitten luoksetulo. Pysähtyi kummatkin, mutta aika hitaasti tai siis tuli useita askelia stoppien jälkeen. Oli kova vauhti, mutta silti haluaisin näihin enempi täsmällisyyttä.

Tunnarissa nuuhki ihan hyvin, otti oikean ja lähti sitä tuomaankin, mutta sitten iski epäusko, pudotti oman ja lähti tarkastamaan muita. Ja sitten kun sitä omaa ei siellä enää ollut, toi väärän.

Ruutua ei katsonut valmistelussa ja lähti iloisesti luoksetulon alkumerkillä. Siellä seisoskeli vaikka monta kertaa käskin ruutuun. Viimein ehkä neljännellä käskyllä lähtikin sitten ruutuun. Pysähtyi ihan vasempaan etunurkkaan, mutta oli kuitenkin sisällä. Seuraamiseen juoksi iloisesti monta metriä eteenpäin.

Kaukokäskyissä tein ihan läheltä. Seisomasta maahan tuli vähän eteen ja seisomasta istumaan meni paljon taakse. Lisäksi nousi istumaan kun tulin viereen. Tuota nyt ei ollakaan aikoihin harjoiteltu.

Tein vielä tämän jälkeen uuden tunnarin ja nyt otti oman ja toi sen heti luokse. Tähän ilmeisesti vaan tarvii lisää varmuutta.

Seuraava kokeenomainen treeni on möllitoko helatorstaina. Sitä ennen pitää harjoitella seuraamisen edistämistä pois, noudon loppuasentoja, luoksetulon pysähdyksiä nopeammiksi, ruutua häiriössä ja ruudun loppuseuraamista sekä noita kaukokäskyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti