18. huhtikuuta 2013

Sipsi MH-kuvauksessa 14.4.

Goldenring järjesti Mäntsälässä MH-luonnekuvauksen ja ilmoitin Sipsin sinne. En oikein tarkkaan tiennyt etukäteen mitä tuossa kuvauksessa tapahtuu, mutta ajattelin Sipsin kyllä selviävän siitä, vaikka nössö onkin. Leikkimisosuuksiin en ajatellut sen osallistuvan ja ajattelin kyllä, että haalariosiossa se pelästyy, eikä halua lähelle haalaria, mutta en tajunnut miten kovasti se sitä järkyttää. Keskeytettiin kuvaus siihen, koska Sipsi ei päässyt siitä haalarin kauheudesta yli.

Laitan tässä videot ja kommentit kuvauksesta.

Jotenkin tuntui, että Sipsi oli jo tuonne kentälle mentäessä vähän varuillaan ja haluton. Tai ei ainakaan sillä tavalla innoissaan kuin yleensä, kun pääsee johonkin mukaan. Tässä ekassa videossa on kontakti ja leikki. Alussa Sipsi on jo tervehtinyt TO:ta ja ensin kuvataan yhteistyö ja käsittely. Ihan tyypillistä Sipsiä, tervehtii kyllä, mutta ei halua sen enempää tuttavuutta tehdä, eikä varsinkaan välitä jostain vieraan "lääppimisestä".

Kontaktista on kirjattu paperille näin:

Tervehtiminen: 4 Ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen
Yhteistyö: 2 Lähtee mukaan haluttomasti
Käsittely: 2 Väistää tai hakee tukea ohjaajasta

Sitten on tuo leikki, jossa Sipsi vähän katselee, että mitäs siinä tapahtuu, mutta ei tosiaankaan ala leikkimään tuollaisella ihan tyhmällä lelulla, saati vieraan ihmisen kanssa.

Leikkihalu: 2 Ei leiki -osoittaa kiinnostusta
Tarttuminen: 2 Ei tartu -nuuskii esinettä
Puruote ja taisteluhalu: 1 Ei tartu esineeseenTässä seuraavalla videolla on takaa-ajo. Ajattelin, että Sipsi ei varmasti ollenkaan mene katsomaan tuota viehettä, se kun ei arjessakaan osoita mitään kiinnostusta moiseen, mutta yllätyksekseni se lähti ekalla kerralla juoksemaan sinne päin, tosin jäi sitten haistelemaan sitä rataa. Toisella kerralla se ei enää kiinnostanut, kun oli jo käynyt toteamassa, ettei se ole mitään kiinnostavaa (=syötävää).

Takaa-ajo 1 kerta: 2 Aloittaa mutta keskeyttää
Tarttuminen 1 kerta: 1 Ei kiinnostu saaliista
Takaa-ajo 2 kerta: 1 Ei aloita
Tarttuminen 2 kerta: 1 Ei kiinnostu saaliistaSitten oli vuorossa aktiviteettitason kuvaus. Siinä Sipsi vähän katseli ja nuuhki ympärilleen ja kävi sitten pissallakin (kun ei malttanut käydä odoteltaessa).Aika tyypillistä Sipsiä.

Aktiviteettitaso: 3 Tarkkailevainen ja enimmäkseen rauhallinen, yksittäisiä toimintojaSitten seuraava osuus oli etäleikki. Sipsi katseli tosi kiinnostuneena, että mikä tyyppi siellä oikein hihhuloi, mutta mielestäni se ehkä enempi ajatteli, että onko se vaarallista. Ei yhtään ollut menossa sinne kyllä itsekseen katsomaan. Käytiin katsomassa tuota henkilöä sitten yhdessä ja Sipsi hädin tuskin uskalsi häntä nuuhkaista (tämä ei näy enää videolla).

Kiinnostus: 3 Kiinnostunut avustajasta, seuraa ilman taukoja
Uhka / aggressio: 1 Ei osoita uhkauseleitä
Uteliaisuus: 1 Ei saavu avustajan luo
Leikkihalu: 1 Ei osoita kiinnostusta
Yhteistyö: 1 Ei osoita kiinnostustaSitten tuli se yllätys, eli haalari. Sipsi ryntäsi siis siinä suoraan mun jalkojen välistä, osuen tosi kipeästi mun polveen (ei näytä niin pahalta videolla, mutta paikallaolleet sanoi, että ihan kuului kunnon kopsahdus kun osui). Satutin itse siinä vähän polveni ja sitten kun huomasin, että Sipsi juoksi tosi kaus mulla kävi sitä kauheasti sääliksi ja järkytyin siitä itsekin sitten jotenkin tosi paljon. Videolla huomaa, etten oikein pystynyt kunnolla huutamaan Sipsiä, kun mua alkoi niin kauheasti itkettämään.

Kun katsoin ekan kerran videota, Sipsi tuli mun syliin ja alkoi täristä! Se oli sille siis niin dramaattinen kokemus, että ihan vaan videolta katsominenkin järkytti sitä vielä. Käytiin viikon päästä vielä tuolla paikalla katsomassa, mutta silloin Sipsi ei kyllä reagoinut enää mihinkään, ei edes sihen missä haalari oli ollut, käveli vaan reippaasti siitä kehikosta läpi.

Pelko: 5 Pakenee enemmän kuin 5 metriä
Puolustus / aggressio: 1 Ei osoita uhkauseleitä
Uteliaisuus: 1 Menee haalarin luo kun se on laskettu maahan / ei mene ajoissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti