30. kesäkuuta 2013

SM-tokoilua 29.6.2013

Haettiin sitten Sipsin kanssa vielä se viimeinen ykkönen avosta ja tehtiinkin homma melko tyylillä!

Toko AVO, Pieksämäki, 29.6.2013, tuomareina Taru Torpström, Ossi Harjula ja Anne Nokelainen.

Paikallamakuu 10
Seuraaminen 10
Maahanmeno liikkeestä 10
Luoksetulo 9
Seisominen liikkeestä 9,5
Nouto 10
Kaukokäskyt 10
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9,33 (10, 10 ja paikallamakuutuomarilta 8)

Yhteensä 195,33 p. 1. tulos, TK2 ja sijoitus 2. (111 koirasta!)! :D

Olimme edellisen yön teltassa (kummasti kolme koiraa mahtui mun kanssa yhden hengen teltassa nukkumaan) leirintäalueella ja siten ihan ajoissa paikalla. Päivä oli kuuma aamusta alkaen, mutta saatiin sentään kultaistennoutajien joukkueen teltta suht varjoisaan paikkaan. Alempien luokkien kehät tosin olivat vähän toisella puolella, joten ravattiin sitten edes takaisin. Sipsi oli ihan rauhallinen ja odotteli omaa vuoroaan nätisti sivummalla varjossa. Laitoin sen vaan joidenkin sheltti-ihmisten häkkien viereen ja siinä se nuokkui ihan huoletta, vaikka vieressä oli vieraita ihmisiä ja koiria.

Ensimmäisessä kehässä oli seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja nouto, tuomarina oli Ossi Harjula. Ollaan seuraamisen täyskäännöstä ja juoksua nyt treenattu ja ne tuntuivat ihan kivoilta! Ainoastaan hieman meinasi jäädä kyydistä parissa kohdassa. Maahanmeno oli ihan hyvä. Noudon teki erinomaisen vauhdikkaasti, mutta paluussa vähän hämääntyi tuomarista, kun hän lähti kävelemään meidän eteen, joten siinä tuli pientä hidastamista ja tuomarin vilkuilua. Mutta silti näistä kaikista mukavat kympit. Tuomari sanoi kuulemma kehästä lähtiessämme liikkurille, että "eka hyvä". :D

Toisessa kehässä tuomaroi Taru Torpström ja liikkeet olivat luoksetulo, liikkeestä seisomaan jäääminen, kaukokäskyt ja hyppy. Jännitin vähän enempi tätä kehää, luoksetulo ja kaukot kun ei ole meidän vahvuuksia. Mietin etukäteen, että annonko vaan suullisen käskyn vai näytänkö myös käsimerkin. Tuomarilla oli aika tiukka linja pitkäksi menneistä pysähdyksistä.

Päädyin näyttämään pienen käsimerkin suullisen lisäksi ja Sipsi pysähtyi erinomaisesti omaan tasoonsa nähden! Tuomari ei tainnut käsimerkkiä huomata, kun saimme 9. Liikkeestä seisomisessa Sipsi ei ollut ihan skarppina seuraamisessa, mutta en ole nähnyt itse suoritusta videolta (sain videon ja siinä Sipsi tosiaan vilkuilee monta kertaa eteenpäin). Siitä kuitenkin 9,5, joten ei se mitään kovin pahaa virhettä voinut tehdä. Sitten kaukokäskyt, joissa Sipsi teki asennot hyvin, tosin ei noussut istumaan kovin suoraksi, saatiin kuitenkin siitä 10. Hypyssä Sipsi teki muuten hyvin, mutta ennakoi kutsumista takaisinpäin, tuomari ei kuitenkaan tästä rokottanut, vaan saatiin siitäkin 10. Ja tuomari kommentoi vielä, että "Ossi oli oikeassa, olette hyviä". :D (Tässä välissä oli siis pieni tauko tuomareilla.)

Paikallamakuut olivat vasta alokasluokan paikallamakuiden jälkeen iltapäivällä. Sipsi oli jo aika nuutunut ja vähän pelkäsin, että jaksaako se keskittyä, varsinkin kun tuli pieniä tulospaineita hyvien numeroiden jälkeen. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja Sipsi oli taas ihan innoissaan tekemässä hommia. Teki hyvät nousut ja laskut ja paikallamakuussa ei vissiin mitään ihmeitä. Saatiin siitä 10. En tiedä miksi saatiin kokonaisvaikutuksesta vaan 8 tältä tuomarilta.

Sitten odoteltiinkin loppupäivä, että minkälaisia suorituksia muut tekee, että päästäänkö palkinnoille. Pitkään oltiin ykkösinä ja oli kyllä hauska nähdä oma nimensä listan kärjessä. Yksi bortsu kuitenkin sitten kiilasi ohi, mutta hieno se on kakkospallikin näin isoissa kisoissa! Oli tosi mahtavaa mennä palkintojen jakoon, kun joukkuekaverit kannustivat! Tuomarikin sanoi, että ollaan yleisön suosikkeja. Tänä vuonna ei muita noutajia näkynytkään palkinnoilla yksilösuorituksissa. Yhdessä sijoittuneessa joukkueessa oli sentään pari labbista.

Tästä linkistä Sipsin SM-tokovideoon. Onhan siinä vielä muutama virhe, mutta olen erityisen iloinen tuosta seuraamisesta! Siinä on kyllä tultu pitkä matka. Vaikka toki tuo on tosi lyhyt pätkä (kun koiria oli niin hirveän paljon), niin kyllä siitä silti näkee edistyksen. Ja toki kokonaisuutena tämä on ihan Sipsin parasta tekemistä.

Palkintopallilla hymyssä suin

Hieno tyttö Sipsi!

Nyt on iloiset ilmeet!

Sipsi kotona pokaalin kanssa

2 kommenttia:

  1. Paljon onnea upeasta suorituksesta! Todella hienot pisteet noissa olosuhteissa ja muutenkin :)

    VastaaPoista