25. elokuuta 2013

Kultaista treeniä Ikaalisissa

Kokeen jälkeisenä päivänä (eli 11.8.2013) jatkoimme kultaisten tokotiimin kanssa yhteistreeneillä. Tällä kertaa meillä ei ollut ulkopuolista kouluttajaa ja alku meni jutellessa tulevista koulutuksista ja treenaamisesta ylipäätänsä. Sitten teimme kukin vuorollamme jotain. Olin Sipsin kanssa ekana ja ajattelin tehdä vain jotain pientä alkuun, kun ei oikein ollut intoa mihinkään, enkä viitsinyt tehdä mitään kovin rankkaa, koska Sipsin kunto ei oikein ollut kohdillaan.

Teimme sitten metallinoutoa ja lähinnä juuri sitä loppuasentoa. Sehän tuli toki vinoon, mutta kun sitten kokeilimme ilman kapulaa, niin se tuli myös perusasentoon vinoon. Osaa kyllä korjata kun katson sitä, mutta jos pidän pään pystyssä se on vinossa. Ja helposti tulee sitten myös liian eteen. Tehtiin sitten naksuttelua oikeasta asennosta ja nimenomaan siitä, että se tulisi suoraan oikeaan asentoon. Tämä on tosi vaikeaa, kun kriteereitä on niin monia ja jos katsoo edestä voi asento näyttää suoralta, mutta sivulta katsottuna onkin liian edessä. Onhan näitä asentotreenejä tehty aiemminkin, mutta ilmeisesti olen alkanut tässä matkan varrella hyväksyä myös huonompia asentoja, kun niitä nyt tekee.

Tässä on Tiina Palmun ottamia kuvia Sipsin sivuasennon treenaamisesta.

Muiden treeneistä en kirjoittanut muistiinpanoja. Mutta erityisesti puhuttiin siitä, että monet koirat vilkuilevat ympäriinsä esimerkiksi luoksetulon jättötilanteessa, kun ohjaaja kävelee poispäin. Sipsi ei mielestäni ihan kauhean paljon tuota tee (tai ainakaan edellisen päivän kokeen perusteella), mutta voisihan sitä silti silloin tällöin treenata. Päivän päätteeksi osa jäi vielä treenaamaan ja olisin halunnut itsekin jäädä, mutta siinä vaiheessa oli niin kova vessahätä, että oli pakko poistua pikaisesti. Ja kun kuski ei hätätilannetta heti tajunnut, niin siitä tuli kauhea riita, eikä huvittanut senkään takia enää treenata. Tuo kisa- ja treenipaikka oli muuten aivan huippu, mutta vessanpuute oli ainut huono puoli.

Otettiin päivän aikana myös hienoja yhteiskuvia. 

Tämmöinen kuva ei ehkä kaikkien rotujen kanssa onnistuisi. Vaikka kyllä esim. Sipsiä ahdisti tuolla, sen näkee ilmeestäkin (Sipsi on siis viides vasemmalta.)
Tiina Palmun ottama kuva samasta tilanteesta.
Tässä kaikki tokotreenihin osallistuneet koirat ohjaajiensa kanssa. Kuvan oikeudet Minna Levä.
 
Minna Levän ottama kuva, harmi ettei Topi katso kameraan, mutta hauska kuva erilaisista ilmeistä ja väreistä silti. 

Tämä Tiina Palmun värisävykuva on suosikkini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti