25. elokuuta 2013

Sipsi sairastaa

Sipsillähän tuli nyt keväällä ensin hotspot häntään ja sitten kun se näytti jo paranevan, sillä tuli muutama muukin takapäähän. Tässä vaiheessa vein sen eläinlääkärille ja hoidettiin niitä antibiooteilla ja eläinlääkäri puhui lähinnä bakteeriperäisestä ihotulehduksesta. Sitten kun sillä ei pitkähkön antibioottikuurin jälkeen iho palautunut normaaliksi, vaan edelleen se oli paikoin tummunut, kävimme uudestaan eläinlääkärillä. Tässä vaiheessa hän vielä määräsi meidät jatkamaan lääkeshampoopesuja.

Kun näistä ei tuntunut olevan hirveästi apua ja Sipsin ihossa oli edelleen näitä mustia läiskiä ja se kutisi satunnaisesti, varasin taas ajan eläinlääkärille. Aiemmin käyttämämme eläinlääkäri oli lomalla, joten menimme toiselle lääkärille. Tämä uusi eläinlääkäri oli heti sitä mieltä, että Sipsillä on atopia. Sillä on kuulemma erittäin tyypilliset oireet. Otimme myös allergiatestit ja niissä selvisi, että sillä on jotain sisätila-allergioita, eli joillekin pöly- ja varastopunkeille tai homeitiöille se on allerginen.

Ruoka-aineallergiat ei noissa testeissä selviä, mutta olemme varmuuden vuoksi olleet jo muutamia viikkoja hevos-tattariruokavaliolla. Lisäksi nyt pestään Malaseb-shampoolla kerran viikossa tai useammin, jos kutisee. Siedätyshoitoa voisi aloittaa, jos ensin ottaa laajemmat allergiatestit ja sen perusteella se on mahdollista. Mutta en oikein nyt itse tiedä onko se paras vaihtoehto vai ei. Olemme nyt ainakin jonkin aikaa vielä tällä ruokavaliolla ja shampoohoidoilla ja täytyy katsoa miten Sipsin olotila kehittyy.

Alla vielä vähän kuvia Sipsin ihosta.

Sipsin hotspot poskessa. Tämähän alkoi punkinpuremasta, mutta tulehtui ja levisi sittemmin.
Kainalossa olevia mustia läiskiä.
Sipsin kainalot / rinta.
Sipsin maha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti