5. lokakuuta 2013

Sipsi sairastelee, treenailee ja käy hoidoissa

Eipä ole hetkeen tullut päivitettyä mitään, joten laitetaas nyt meidän viime viikkojen kuulumisia.

Tuossa syyskuun puolessa välissä Sipsi satutti anturansa metsälenkillä. Siitä lähti pieni pala irti ja kovasti vuoti verta ja oli kipeäkin muutaman päivän. Siinä tuli sitten pieni treenitaukokin, kun eihän siinä uskaltanut oikein mitään tehdä ennen kuin parani kunnolla.

Sipsin anturasta puuttuu palanen

Sitten kun saatin se paranneltua päästiin normaaliin treenitahtiin. Maanantaisin UMN:n treenit Malminkartanossa, tiistaisin jaksamisen mukaan treenit Klaukkalassa tollereiden kanssa, keskiviikkoisin Lauttasaaren koirakerhon treenit ja torstaina taas Klaukkalassa. Sitten vielä kotona tehdyt jutut tuohon lisäksi, niin välillä kyllä tuntuu siltä, ettei muuta ehdi tehdä kuin tokoilla. :D

Nyt lokakuusta alkaen on hallitreenit lauantaisin ja UMN:n treenit siirtyvät halliin. Lauttasaaren tokoilut menevät kohta talvitauolle ja täytyy katsoa miten noihin Klaukkalan treeneihin jaksaa osallistua. Sipsi siis kyllä jaksaisi, mutta ohjaajalla on välillä hankaluuksia keksiä hauskoja treenejä ja jaksaa lähteä pimeään ja kylmään treenaamaan.

Hallissa kelpaa odotella

Lisäksi ollaan käyty tässä välissä myös yksissä nometreeneissä harjoittelemassa markkeerauksia. Sipsihän ei ole ollut mitenkään erityisen innostunut noutamisesta, vaikka olen sille nuoresta lähtien yrittänyt aina välillä riistaa esitellä. Nyt tämän tokon myötä se on kuitenkin innostunut noudosta liikkeenä ja hakee myös dameja (kapuloiden lisäksi), kunhan saa hyvän palkan moisesta. Tuolla treeneissä se ei tosin aluksi meinannut tuoda vierasta damia, mutta sitten kun vähän harjoiteltiin sillä, haki ihan kivasti. Eihän se mitään markkeerauksia osaa tehdä, kun ei olla ikinä sellaista harjoiteltu, mutta kun ymmärsi mitä pitää tehdä, yritti kuitenkin parhaansa.

Sipsi palauttaa damia

Sinänsä nämä metsässä tapahtuvat treenit ovat kyllä hyvää vaihtelua ja kun itsekin kävin katsomassa Goldenringin nomemestaruutta, niin innostuin hieman lisää lajista. Ei siitä Sipsin lajia ikinä tule, mutta ehkä mulla joskus on sellainen koira, josta siihen on.

Olen kyllä välillä miettinyt, että yrittäisinkö Sipsille opettaa edes taipparit. Mutta sehän ei ole ikinä varikseen suostunut koskemaan ja vaikka siinä on ihan pientä edistystä nyt tapahtunut, kun tajusin alkaa naksuttimella sitä opettamaan, niin nyt sitten Sipsille on pari kertaa ammuttu ja se on ollut tosi peloissaan tästä. En usko, että mun kouluttajan taidot riittää ylittämään nämä kaksi haastetta!

Damin voin tuoda, mutta varista en hae!

Mutta palatakseni viime aikojen puuhailuihin, niin Sipsi on käynyt treenien lisäksi myös hierojalla ja fysioterapeutilla. Vähän sillä on jumitusta hauislihasten tienoilla ja lantionseudulla. Ja erityisesti vasemmalla puolella, eli tämä ahkera tokon treenaus näkyy nyt sitten pienenä toispuoleisuutena. Fyssarilta saatiin ohjeet jumpata ja käännellä rankaa, jotta saadaan keskivartalon lihaksia vahvistettua. Sen pitäisi myös tukea syviä lihaksia, jotta Sipsi voi kompensoida tuota yksipuoleista tekemistä. Toki voisi myös opettaa sille seuraamisen oikealla puolella jonain hupijuttuja.

Ja lisäksi Sipsillä on atopian kanssa edelleen tasapainon hakemista. On edelleen syönyt vaan hevosta ja silti rapsuttelee ajoittain. Nyt eilen huomasin, että taas oli päässyt punkki puremaan niskaan / selkään ja siihen kohtaan oli muodostunut hotspot.

Hotspot niskassa.

Onneksi punkit kohta painuvat talviunille ja toivottavasti Sipsin iho pysyy muutenkin hyvässä kunnossa. Nyt lokakuussa on tulossa muutamia tokojuttuja, toivottavasti päästään osallistumaan kaikkiin, eikä tule mitään enempää sairasteluja.

Sipsi haistelee syystuulia
Emma ja Sipsi syksyisessä metsässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti