28. helmikuuta 2015

Nacho taas hakumetsällä

Tehtiin vielä tällä kertaa tuuli-ilmaisua, vaikka Nachon otsa-arpi on jo ihan hyvin parantunut. Ja onnistuttiin tekemään se vielä sellaiseen risukkoon, että sinne ei ehkä vaivaisen kanssa olisi kannattanutkaan lähteä! Nacho yritti tällä kertaa huomattavasti enempi jäljestää varsinkin kun oltiin kauempana maalimiehestä. Välillä kyllä otti myös selkeästi ilmasta hajua, mutta meillä ei nyt oikein ollut kauheasti tuulta, joten siinä vaiheessa se ei vielä tainnut saada hajua.

Kierrettiin sitten niiden kaatuneiden puiden lomassa lähemmäs ja sitten Nacho sai selkeästi hajun ja päästin sen vapaaksi, koska en mitenkään olisi itse päässyt pomppimaan niiden puiden lomasta maalimiehelle. Nacho oli siinä vaiheessa jo sen verran lähellä, että melko suoraan meni maalimiehelle, pieni lopun tarkennus siinä vielä ehti tulla. Mutta oli kyllä hauska, kun siitä tällä kertaa näki niin hyvin milloin sai sen hajun ja oli niin innoissaan menemässä.

Pepsille tehtiin yksi viuhkaharjoitus ja sen lisäksi sellainen, että ohjaaja menee koiran kanssa viemään maalimiehen ja palaa jälkiä pitkin takaisin keskilinjalle, jossa etenee siihen kohtaan mistä maalimiehelle on suora linja ja lähettää siitä. En oikein tiedä toimiko tämä niin hyvin, varsinkin, jos koiralle ei jäänyt tosi selkeää mielikuvaa paikasta, kun siinä on kuitenkin se riski, että koira menee niitä jälkiä pitkin, kun on jo kerran käynyt sitä kautta. Ainakaan Nacholle ei voi tuon tyylistä kokeilla. Ensi kerralla ajattelimme tehdä niitä kaistaleita ja ottaa sitten Nachon kanssa niitä. Kun jälkiä on tarpeeksi paljon, se ei voi ainakaan niitä pitkin etsiä maalimiestä.

Puuhaamisen jälkeen nukuttaa hyvin

Kuten kuvasta näkyy, Nachon haava on parantunut oikein kivasti. Patologin lausuntokin siitä tuli ja sen mukaan ei pitäisi olla mitään huolta tuosta enää.

Tutkitussa näytepalassa todettiin voimakkaasti kystisesti laajentunut keratiinin täyttämä karvatuppi, follikulaarikysta, joka vaikuttaa kokonaan poistetulta. Kyseessä on paikallinen karvatuppeen liittyvä kehitys- tai toimintahäiriö. Follikulaarikystat uusiutuvat harvoin kirurgisen poiston jälkeen. 
Marjukka Anttila, ELT, Diplomate A.C.V.P.

1 kommentti:

  1. Löysin blogisi googlen kautta, hakusanana follikulaarikysta, jollainen koiraltani poistettiin hännänjuuresta viime viikolla. Tässä kohtaa varmaankin voi hihkaista "PP", jos tunnistin oikein? :) itse olen PP:n vakiokävijä vuosien takaa. Hyvää kevättä teidän porukalle! t. Soila Husu aka Mikaela

    VastaaPoista