9. helmikuuta 2015

Hakutreeni nro kolme

Sunnuntaina 8.2. oltiin taas treenaamassa meidän hakuporukan kanssa. Tällä kertaa meitä oli neljä treenaamassa. Nachon kanssa tehtiin viimeisenä, että saatiin paljon häiriöhajuja maahan, jotta jäljestämällä ei maalimiehiä löytyisi.

Päätettiin kokeilla haamuja, jotta varmasti jäisi se jälkiä pitkin kulkeminen mahdollisimman vähiin. Eka maalimies jäi suhtkoht lähelle (pitäisi varmaan opetella arvioimaan matkoja näihin metsälajeihin), ehkä 10-15 metrin päähän. Nacho ei meinannut taaskaan tajuta lähteä, kun kehotin sitä meidän uudella "tyyppi" -käskyllä, mutta sitten kun sanoin "saa mennä", niin kovaa vauhtia juoksi tyypin luo.

Toinen toisto jo jonkin verran kauemmas. Nacho ei ehkä niin hyvin hahmottanut etäisyyttä, koska jäi ehkä puolessa välissä vähän pyörimään ja ihmettelemään, mutta sitten ilmeisesti sai hajun (tyypit oli tuulen suunnassa) ja lähti etenemään. Meni taas vähän enempi jälkien suuntaan, mutta loppujen lopuksi sitten joko näki tyypin tai sai hajun ja sen avulla tarkensi.

Kolmas toisto myös aika pitkälle (eri kohtaan). Tässä vähän sama, että Nacho ei ihan täysin hahmottanut mihin tyyppi meni piiloon heilumisen jälkeen, mutta nyt juoksi hyvin pitkälle ja vasta siellä alkoi etsiä. Tässäkin joko muisti paikan tai sitten sai hajun, kun oli lähellä.

Ihan lopuksi vielä pieni näkölähtö ja sen jälkeen sai leikkiä maalimiehen kanssa. Muilta maalimiehiltä sai siis ruokaa.

Nacho oli oikein innoissaan tästä hommasta. Ja itsellekin jäi vähän parempi mieli tällä kerralla, kun Nacho tuntui saavan nyt paremmin idean haistelusta nenä ilmassa, eikä edes yrittänyt etsiä jälkiä samalla tavalla kuin viimeksi. Eihän se kyllä silloinkaan nenä maassa mennyt, mutta selvästi enempi otti niiden jälkien perusteella vainua kuin tällä kerralla.

Treenin jälkeen käytettiin koiria vielä juoksemassa. Nacho ei oikein enää mene kovin hyvin tuollaisessa tuntemattomassa porukassa, isottelee kauheasti nuoremmilleen. Ehkä vähän turhan vähiin jäänyt uusiin koiriin tutustuminen sillä. Sitten kun on hetken tutustunut, niin menee kyllä ihan mukavasti. 

Jäiköhän metsään vielä tyyppejä?

Treenin jälkeen juoksenneltiin treenikavereiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti