20. maaliskuuta 2016

Lahdessa tokoilemassa

EVL Lahti 19.3.2016. Tuomarina Harri Laisi.

Paikallaistuminen 9
Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 5
Zeta 0
Luoksetulo 8,5
Ruutu 8
Ohjattu nouto 0
Kierto-ohjattu 7,5
Tunnistusnouto 9,5
Kaukokäskyt 10

Yhteensä 216,5 p. 3 tulos.

Aloitettiin taas paikkallaoloilla. Jätin Sipsille nameja odottamaan ja yritin vähän viritellä sitä paremmin, joten tällä kertaa sitten malttoi istua. Oli kuitenkin vähän nuuhkinut ja katsellut ympärilleen. Siitä 9. Maahan meni reippaasti, vaikka katsoi juuri silloin viereiseen kehään, jossa tehtiin agilityä. Nuuhkaisi kerran maata hetken aikaa. Hyvä luoksetulo, 9,5 pistettä.

Yksilöliikkeet aloitettiin taas tunnarilla. Nyt Sipsi teki hyvän nuuhkimisen ja toi varmasti oman. Hieman pyöräytti lopussa. Tästä 9,5.

Seuraavana liikkeenä kaukokäskyt samasta paikasta. Sipsi oli hyvässä mielialassa ja teki ihan kauniit vaihdot, joten oli kiva saada 10.

Ekan setin vikana liikkeenä kierto-ohjattu. Sipsi jäi aivan täysin liikkuriin kiinni ja kun sanoin "kierrä", se lähti löntystemään vasenta hyppyä kohden, jonka lähellä liikkuri seisoi. Pysäytin ja odotin hetken ja sen jälkeen ohjasin käsimerkin kanssa sen uudestaan kiertoon ja se meni!! Hyvä maahanmeno ja hyvin haki oikean kapulan, hypylle näytin vielä lisäkäsimerkin, kun näytti hieman siltä, että voi tulla ohi. Tästä siis 7,5.

Seuraavan setin ekana liikkeenä oli luoksetulo. Ihan hyvä Sipsin luoksetulo, siitä 8,5.

Sitten oli seuraaminen. Voi huoh. Ei sitä oikein seuraamiseksi voi kutsua. Sipsi ei missään vaiheessa ollut mukana!! Katseli ympärilleen, käveli välillä mukana, välillä jäi ihan täysin taas haahuilemaan jonnekin. Pari kertaa huomautin, mutta ei auttanut mitään. Peruuttaminen hajosi täysin ja juoksua ei näköjään edelleenkään osaa. Tästä 5 oli vahvaa liioittelua.

Sitten ruutu. Olipa hyvä fiilis tehdä tuon seuraamisen jälkeen (NOT!). Sipsin mieliala kuitenkin vaihtui paremmaksi, joten teki tosi hienon eteenmenon ja ruutuunkin vauhdilla, harmittavasti se vanha paikka vaan edelleen kummittelee ja jouduin käskemään sen uudestaan pidemmälle. Hyvä pysäytys nyt kuitenkin ja hyvä maahanmeno. Luoksekin tuli ja melkein jopa seurasi lopussa vähän. Tästä 8.

Seuraavana zeta. Yritin tsempana Sipsiä tekemään parempaa seuraamista ja lähtikin ihan hyvin mukaan. Ei vaan edelleenkään tehnyt istumista, vaikka treeneissä on tehnyt ja teki kehän ulkopuolellakin hienoja istumisia. Argh. Vähän lässähti seuraaminenkin loppua kohden ja vikalla pätkällä se oli jo samanlaista kuin aiemmin, meni kuitenkin maahan, mutta siitä ei sitten lähtenyt seuraamaan. Eli nollille meni sekin.

Vikana oli ohjattu. Arvoin meille oikean. Sipsi meni tosi huonosti merkille, ravasi ja tökkäsi merkkiä. Ja sitten meni keskikapulalle! Pysäytin ja ohjasin aivan selkeästi oikealle, niin ei, otti siitä huolimatta keskikapulan!! Pudotti käskystä ja sitten ohjasin uudestaan oikealle, niin mitä tekee Sipsi, juoksee iloisena ottamaan vasenta!! Kielsin siitä ja ohjasin oikealle, otti vielä kerran keskimmäisen, pudotti käskystä ja sitten viimein hiffasi, että jaa, onko täällä vielä joku kolmaskin. Kehuin kun toi sen, mutta en tehnyt loppuun, kun oli jo nollilla.

Olihan tuossa jotain positiivistakin, varsinkin se, että uudet liikkeet toimii edes jotenkin. Mutta masentaa tuo seuraamisen hajoaminen taas ja se, ettei tunnuta ikinä saavan kaikkia palasia onnistumaan kerralla.

Sipsi suorituksensa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti