5. maaliskuuta 2016

Kisaviikonlopun osa 1: tokokoe

Meille sattuikin oikein kunnon kisaviikonloppu, kun ilmoitin sekä Sipsin että Nachon kahteen tapahtumaan, tokokokeeseen ja seuraavana päivänä rallytokokisoihin.

Lauantaina 5.3.2016 siis vuorossa tokoa, Lohjalla. Tuomarina Harri Laisi.

Sipsi oli aamusta erikoisvoittajaluokassa.

Paikallaistuminen 0
Paikallamakuu 7
Seuraaminen 7
Zeta 0
Luoksetulo 9
Ruutu 6,5
Ohjattu nouto 9,5
Kierto-ohjattu 6
Tunnistusnouto 0
Kaukokäskyt 8,5

Yhteensä 183,5 p.

Ekana oli paikallaolot. Sipsi oli nuuhkinut ja valunut sen jälkeen maahan, joten meni nollille. Nousi maasta vasta tokalla istumaan ja luoksetulon varasti liikkurin edelliselle sanomasta käsky-sanasta (edestä sivulle). Tästä siis seiska.

Yksilöliikkeistä ekana tunnari, jostain syystä Sipsi toi väärän. Nuuhki kyllä ihan normaalisti. En tiedä mikä sille tuli. Seuraavana luoksetulo, joka oli ihan normi Sipsin suoritus, siitä 9. Sitten kierto-ohjattu. Sipsi meni ensin kapulalle, mutta uusinta käskyllä kiersi ja loppu ok, tosin näytin vielä kädellä hyppyä, kun pelotti, että kiertää muuten. Siitä kutonen.

Toisessa osiossa oli ekana ruutu. Sipsi meni hieman vinoon eteenmenossa, joten jouduin korjaamaan, jolloin meni ensin vähän liikaa taakse ja siitä lisäkäskyllä lähemmäs. Ruutunmeno ok, joskin jäi hieman eteen. Lisäkäskyistä 6,5. Seuraaminen oli suht ok, tosin juoksu tosi huono. Siitä 7. Zetassa jäi seisomaan istumisen ja maahanmenoon tuli kaksoiskäsky, joten sekin meni nollille. Kaukoissa vissiin pientä epätarkkuutta tekniikassa, kun saatiin 8,5. Ohjattu nouto oli hyvä lukuunottamatta hidasta merkille menoa. Siitä 9,5.


Nacho oli sitten iltapäivällä alokasluokassa ekassa tokokokeessaan!

Paikallamakuu 10
Seuraaminen 9
Liikkeestä maahanmeno 9
Luoksetulo 9,5
Noutoesineen pito 10
Kaukokäskyt 10
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 191,5 p. Kunniapalkinto ja sijoitus 1.

Olin odottanut Nachon juoksuja alkavaksi jo joulukuusta lähtien, mutta kun niitä ei näkynyt, eikä kuulunut, niin ilmoitin sen sitten kokeeseen. Koko viikon katselin, että onkohan sillä juoksut alkamassa, mutta kun vuotoa ei vielä ollut, oli kokeeseen lähdettävä.

Paikallamakuut oli oikein jännitysnäytelmä itselleni, kun juuri ennen kuin ehdimme kääntymispaikkaan, tuomari pyysi jotakuta kytkemään koiran. Pelästyin tietenkin kauheasti, että joku on mennyt Nachon luo, mutta viereinen uros oli mennyt sen toisella puolella olevaa narttua liehittelemään. Näytin Nacholle kädellä paikallaanpysymis-merkkiä, kun sen ohjaaja haki koiransa pois (koira vielä vingahti, kun omistaja otti sitä pannasta ja tällöin myös narttu lähti omistajansa luo), joten se makasi kiltisti paikoillaan, kuten myös sen toisella puolella ollut uros. Eli meille 10 tästä. (Alun ja lopun asennot olivatkin oikein hyvät, eikä Nacho myöskään liikkeen aikana liikkunut yhtään.)

Liikejärjestys.

Liikejärjestys oli sotkettu, mikä oli aika ylläri, mutta en ajatellut sen olevan mikään ongelma. Omaa vuoroamme ennen mietimme minkä korkuinen hyppyesteen tulee olla ja Nacho siinä esitteli vähän paikoillaan pomppimistaan.

Nacho odottaa vuoroaan.

Hyppyeste oli aikalailla kehän reunassa ja liikkuri siinä vissiin osui johonkin agilityesteisiin tai muuhun ja Nacho näitä aina vilkuilee. Jäi kuitenkin hyvin ja osasi hypätäkin, hieman jäi vinoon perusasentoon lopussa, mutta tuomari ei tästä rankaissut vaan antoi 10.

Liikkeestä maahanmeno sujui hyvin. Maahanmeno oli rauhallinen, mutta kuitenkin mielestäni ihan tarpeeksi nopea. Kun palasin Nachoa kohti, se hieman haisteli maata. Kun tuomari jälkeenpäin sanoi, että se haisteli ja sen takia vähentää pisteen, luulin, että se haisteli kun kävelin poispäin. Aika tiukkaa, että nopeasta maan nuuhkaisusta vähennetään noin paljon jo alokkaassa. Mutta tästä siis 9.

Seuraavana noutoesineen pito. Tässä ei ollut ongelmia, Nacho piti esinettä nätisti vaaditun ajan. Tästä 10. Siitä sitten luoksetulo, joka meni muuten tosi hyvin, mutta hieman vino perusasento, eli siitä 9,5.

Seuraaminen oli suht hyvä, välillä hieman kontakti katkeili. Siitä 9.

Viimeisenä liikkeenä oli kaukokäskyt. Kaukokäskynäyttöpömpeli oli aloituspaikan takana seinällä metallitelineissä (katso kuva). Huomasin jo ekan koiran aikana, että sen ottaminen vähän kolisi ja Nacho on juuri tämmöisille häiriöille tosi herkkä. Joten viivyttelin hieman, enkä laittanut sitä aloituspaikkaan ennen kuin liikkuri oli ottanut sen käteensä. Silti joka kerta kun liikkuri käänteli telinettä, Nacho kääntyi katsomaan sitä. Onneksi teki kuitenkin vaihdot hyvin ja tekniikka piti. Siitä siis 10.

Treenikaveri Tuija ja kaukokäskypaikka.

Nacho ja palkinnot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti