23. syyskuuta 2012

Kultaistennoutajien rotumestaruuskisat Hollolassa

Sipsin toinen avoimen luokan kisa ja toinen ykkönen, joskin tällä kertaa hieman rimaa hipoen.

Toko AVO, Hollola 23.9.2012, tuomarina Pernilla Tallberg.

Paikallamakuu 9,5
Seuraaminen 8
Maahanmeno liikkeestä 9
Luoksetulo 7
Seisominen liikkeestä 8
Nouto 6
Kaukokäskyt 8
Hyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 164,5 p. 1. tulos ja sijoitus 2.

Paikallamakuussa kuulemma nuuhki vähän ja muutti hieman asentoa, Rami tosin ei näitä huomannut, joten ilmeisesti ei kovin paha tilanne kuitenkaan ollut. Tässä vaiheessa löydettiin kentältä vielä suht kuiva kohta, vaikka koko aamun olikin jo satanut. Seuraaminen oli viime kertaiseen verrattuna paljon parempi! Pysyi koko ajan kontaktissa, mutta toki se nyt innokkaana vähän edistää ja paikka hieman elää, mutta ei ollenkaan niin pahasti kuin pelkäsin. Olen tähän kasiin huomattavasti tyytyväisempi kuin viime kerran kasiin!

Maahanmeno oli nopea, pistemenetys seuraamisen edistämisestä. Tässä välissä myös seisominen liikkeestä ja siinä kääntyi taas. Huoh. Niinkuin ollaan tätä nyt tässä välillä treenattu ja on pysynyt hyvin. Ilmeisesti teen kokeessa jotain eri tavalla. Luoksetulossa pysähtyi tosi huonosti. Huoh siihenkin. Noh, jatketaan treenailua.

Sitten tuo nouto, meidän varma kympin liike... Heitin 10 metrin päähän, mutta kapulapa kieri sivusuunnassa sen verran, että päätyi kehänauhan väärälle puolelle. Liikkuri sanoi käsky, mutta en käskenyt Sipsiä hakemaan, kun mun mielestä säännöissä selkeästi sanotaan, että noutoesineen kehän ulkopuolelle mennyt heitto pitää uusia, vaan kysyin, että uusinko heiton. Tuomari kuitenkin sanoi, että se on ok, joten annoin Sipsille käskyn, mutta ilmeisesti tämä juttelu oli hukannut sen ajatuksen ja se kyllä juoksi siihen mihin se kapula osui maahan, mutta siinä oli merkki ja ei sitten huomannut kapulaa siinä kehänauhan toisella puolella. Lähti etsimään sitä sitten takarajan takaa ja kutsuin sitä nimeltä ja annoin uudestaan käskyn hakea ja viimein näytin sille mistä se pitää sitä hakea, eli käskyjä tuli jo aika monta ja käsimerkkiä ja kaikkea...sitten vielä kaiken huipuksi se nousi seisomaan kun oli irrottanut kapulasta, mutta saatiin tästä kaikesta lystistä kuitenkin tuo 6.

Sinänsä kyllä harmitti, kun Sipsillä on niin hyvä tuo nouto, mutta nyt meni ihan möhlimiseksi koko homma. Tosin sitten kun se tajusi missä kapula on, niin haki sen tosi nätisti ja palautti hyvin, eihän se nyt sen vika ollut, ettei siinä sateessa sitä tajunnut kehänauhan yli lähteä etsimään. (Varsinkin kun ollaan treenattu usein pitkiä heittoja, joten sen takia suuntasi sinne kauas etsimisretkelle.)

Kaukokäskyt meni ihan hyvin, tosin ei nyt ihan parhaita istumisia tehnyt, mutta siitä olisi tullut varmaan ihan hyvät pisteet, jos ei olisi ponnannut ylös heti kun tulin viereen, odottamatta mitään käskyjä. Hyppy oli ihan normihyvä.

Lukuunottamatta tuota noutoa jäi ihan hyvä mieli kokeesta ja mukavasti sijoituttiin (neljästä koirasta tosin) näinkin huonoilla pisteillä. Tuo sää kyllä tuntui joka luokassa verottavan pistesaaliita. Katsoin vielä VOI-luokan Larissan ja Elsan ja Sannan ja Moonan suoritukset ja sitten lähdettiin käymään Kärkkäisellä kuivattelemassa ja lämmittelemässä. Palattiin kuitenkin vielä katsomaan EVL, kun halusin nähdä Eevan ja Boubien ja Tiinan ja Kiden suoritukset. Ja kohta kun pitäisi alkaa ihan tosissaan noita ylempien luokkienkin liikkeitä harjoitella.

Mukavana yllätyksenä saatiinkin sitten vielä "paras kultainen yhteistyö" kiertopalkinto, jonka tuomari valitsi. :) Tuntuu tosi kivalta, kun juuri siihen yhteistyöhön ja iloiseen tekemiseen olen Sipsin kanssa yrittänyt panostaa. Jotain olen siis tehnyt oikein! :) Ja meidän joukkue vielä voitti, joten siitäkin tuli vielä muutama lisäpalkinto. Oli mukava fiilis ajella takaisin kotiin, vaikka sää ei ollutkaan oikein suosinut.Sipsi ja Paras Kultainen Yhteistyö -palkinto

Sipsi ja tämän ja edellisen kokeen voitetut ruoat. Siinä on noin 150 eurolla voitettua ruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti