12. syyskuuta 2012

Pekka Korrin koulutuksessa osa 1

Tänään oltiin Lauttasaaressa Pekka Korrin koulutuksessa Sipsin kanssa. Aikaa ei per koirakko ollut kovin paljon, mutta ehdittiin saada pari kullan arvoista vinkkiä.

Seuraamisessahan meillä on varsinkin kokeessa ollut se alun kontaktiongelma ja siihen saatiin vinkiksi virittelysana! Silloin koira tietää ottaa kontaktia ja tietää mitä on tulossa, eikä kokeessa lähde laamaillen liikkeelle. Koska muutenhan sillä on kokeessa ollut aina hyvä into tehdä hommia. Sitä kautta saadaan sitä kontaktia nyt parannettua ja sitten voidaan hinkata niitä käännöksiä ja muita erikseen. Toki Sipsi nyt treeneissä teki tätä vähän liian suurella innolla ja siten edisti ja poikitti jne. kaikki perinteiset, mutta noita voi sitten hioa, kun saa sen kontaktin kuntoon ja intoa siihen hommaan.

Sitten tehtiin luoksetuloa ja sitä pysäytystä. Tapoja siihen on monia, esimerkiksi kahden henkilön välillä juokseminen ja siitä välillä pysäytys, mitä ollaankin jonkin verran tehty. Sitten sitä voi tehdä kierron kautta, niin että heti pysäytyksen jälkeen lähettää koiran kiertämään. Katsottiin tätä Sipsin kanssa ja valittelin sitä, kun se osaa niin huonosti kiertää, enkä ole saanut siihen vauhtia. No joo, en varmaan ole saanut, kun olen vaan seisonut paikallani ja ihmetellyt, kun se ei juokse kovaa. Nyt sitten juuri sillä hetkellä, kun Sipsi oli kiertämässä puun ympäri, lähdin itse juoksemaan toiseen suuntaan ja kappas, Sipsi pinkoi minkä koivistaan pääsi perässä! :D

Muiden koirien kohdalla tätä kiertämistä tehtiin myös noudossa ja kaukokäskyissä. Noudossa niin, että kun koira on hakenut kapulan, ohjaaja astuu sivuun ja lähettää sen kiertämään takanaan olevan jutun. Siten koiralle tulee kiire juosta sen kapulan kanssa ja ote paranee. Koira pääsee sitten vauhdista palkalle, jolloin kapulan merkitys ei kasva liian suureksi. Kaukokäskyissä koira lähetetään käskyn jälkeen kiertämään sen takana oleva juttu, jolloin sen tarve tulla eteenpäin vähenee.

Yksi koirakko teki ruutua ja siinä koiraa voi auttaa asettumalla itse lähelle ruutua vaikka koira lähtisikin ruudulle kaukaa. Lisäksi kahta ruutua voi tehdä niin, että ohjaaja seisoo niiden välissä (hieman sivummalla) ja juoksuttaa koiraa ruudusta toiseen. Tai välillä voi vaihdella merkin ja ruudun välissä. Kunhan koiralle tulisi kova into juosta kovaa ruutuun.

Muutaman tunnin koulutuksestakin voi näköjään saada paljon irti. :) Tuli tosi hyvä fiilis treenata Sipsin kanssa nyt tuota seuraamista tämän uuden virittelysanan avulla. Ainiin se saatiin myös vinkiksi, että jos on joku koiratapahtuma, niin ennen kuin se alkaa, niin sinne "salaa" tekemään yksi virittelysana, pari askelta ja sitten palkka koiralle. Siinä voi itseäkin vähän jännittää, kun tekee jossain "kielletyssä" paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti